Czarna Nesca [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 27, 2006 16:36

Dziś u Nesi była jej nowa mama. Oczywiście Nesia pokazała się z jak najgorszej strony :twisted: Bała się i uciekała do szafy. Mama Nesi przyniosła dla malutkiej pyszne jedzonko i małą zabawkę. Nesia nawet trochę posiedziała u swojej przyszłej mamy na rączkach i kiedy została puszczona, to nie zwiewała jak opętana, tylko spokojnie zeszła z kolan. Ech Ty Nesiu! Masz się miziać i przytulać do nowej mamci :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro wrz 27, 2006 16:39

Rośnie z Nesi kapryśna gwiazdka :D
Nic dziwnego, z taką urodą :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob wrz 30, 2006 21:25

Nesca znalazla wlasnie nowy dom. Co prawda znajdzie sie z nim dopiero za tydzien (pojedzie do Krakowa), ale juz sie nie moge doczekac. Nigdy wczesniej nie mialam kota, wiec wszelkie wskazowki jak postepowac, na co zwracac uwage beda mile widziane. Bede wdzieczna rowniez za polecenie mi jakiegos weterynarza w Krakowie. Widzac jak wiele osob pokochalo Nesie, bede co jakis czas zamieszczac informacje z jej postepow.[/list]

kingamil

Od: Sob wrz 30, 2006 21:14

Post » Sob wrz 30, 2006 22:48

Witaj na forum nowa mamo Nesi :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob wrz 30, 2006 23:27

Witaj Kingo na forum!
Napisałam Ci już w mailu co i jak u Nesi. Mała czeka na wyjazd do Krakowa, cała wyprawka już jest. Nesia pomaga mi w pakowaniu i przygotowywaniu jej rzeczy starannie wywalając je z szafy co noc :roll: :lol:
Ostatnio wrzuciłam przy odkurzaniu jej ulubiona myszkę do takiego wiklinowego pojemnika stojącego na podłodze i zapomniałam potem ją stamtąd wyjąć. W nocy Nesia sobie z tym doskonale poradziła (myszka utonęła w pojemniku w gęstwinie różnych smyczy mojego psa). Mimo, że myszka jest oswobodzona, to Nesia ma teraz nową misję, polegającą na codziennym dokładniu przeglądaniu pojemnika ze smyczami. Prześmiesznie to wygląda :lol:

CoolCaty

Post » Nie paź 01, 2006 13:53

Witamy Kingo :D
Koty to cudowne stworzonka, A Nesia to szczególne cudo :wink:
Szybko się przekonasz :D
Może Nesia chce smyczkę?
I chce wychodzić na spacerki?
Sądząc po czynionych przez nią postępach nie zdziwiłabym się :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Nie paź 01, 2006 14:15

Rozumiem, że ogłoszenie z adopcyjnej mogę już usunąć? 8)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie paź 01, 2006 14:29

LimLim - jak najbardziej usunąć :)

CoolCaty

Post » Pon paź 02, 2006 10:01

Nesiu, porządek ze smyczkami już zrobiony :?: :wink:

kalewala

Post » Pon paź 02, 2006 10:13

Nesia na wczorajszy dzień i dziesiejszą noc porzuciła porządkowanie smyczek na rzecz łapania much w dzień i polowania na moje stópki w nocy. Wczoraj padał deszcz, więc Nesia miała nastrój śpiąco - podlizujący się, czyli przewalała się z boczku na boczek na swoim futerkowym posłanku na przemian z mruczeniem i łaszeniem się. Poleżała nawet trochę na stole, grzejąc się pod lampką 8O :lol:

CoolCaty

Post » Pt paź 06, 2006 8:53

No i pojechała Nesia... Za kilka godzin dotrze autem ze swoimi dziadkami samochodem do Krakowa do swojej mamy :) Cieszę się, ale też strasznie mi jakoś tak smutno.
Nesiuniu postaraj się nie stresowac. Błagam Cię. U Kingi będzie Ci naprawdę super, zobaczysz.

CoolCaty

Post » Pt paź 06, 2006 9:34

Bardzo czekamy na wiadomości o podróży i o pierwszych chwilach w nowym domu ...
I chyba na nowy wątek - już na szczęśliwych kotach :wink:

kalewala

Post » Pt paź 06, 2006 10:54

Nesiu spokojnej drogi i nie stresuj się u swojej mamy teraz już będzie tylko coraz lepiej :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt paź 06, 2006 19:56

Podróż Nesia zniosła bardzo ładnie. Siedziała cichutko, zaczeła pod koniec podróży trochę piszczeć. Okazało się, że chciało jej się do kuwetki i niestety nie wytrzymała i załatwiła się w transporterze. Potem w domku Nesia została ulokowana w jednym pokoiku, a w drugim pokoiku tata Kingi od razu zabrał się za zabezpieczanie okienka :)
Niedawno dzwoniła Kinga, że okienka już zrobione i Nesia przeniesiona do swojego i Kingi wspólnego pokoju. Nesia siedzi w swoim wiklinowym domku, ale daje się brać na ręce i jak Kinga wsadziła ją do kuwetki, to nie zwiała na oślep, tylko spokojnie wróciła do swojego wikliniaka. Nesia podobno co chwilę wygląda ciekawsko z budki, ale nie odważyła się jeszcze wyjść. Ciekawa jestem czy wyjdzie w nocy pozwiedzać mieszkanko. Byłabym na maxa zadowolona gdyby tak było.

CoolCaty

Post » Sob paź 07, 2006 12:07

Czekamy na poranne wiadomości :D
A może uda się bezpośrednio do Nesi :?:

kalewala

[poprzednia][następna]