Słodkie kociaki Szarusi - szczęśliwy finał!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 28, 2006 8:55 Słodkie kociaki Szarusi - szczęśliwy finał!

Tofik, Tosia i to dzieci bezdomnej kotki, które urodziły się 4 czerwca w Warszawie. Ich mama, niegdyś domowa kotka została wyrzucona do lasu w styczniu, prawdopodobnie z tego powodu, że była kotna. Początkowo dokarmiały ją dzieci, potem kotka przeniosła się na osiedle, okociła się prawdopodobnie w jednej z piwnic - maluchy nie przeżyły. Zimę przetrwała ponieważ noce spędzała w hotelu pracowniczym - miała w kaciku swoje posłanko, jedzenie, wodę. Po raz pierwszy zobaczyłam ją w piątek 2 czerwca, nastepnego dnia zaczęła się kocić. Na kocyku pod schodami. Została zabrana do mieszkania i gdy okazało się, że następnego dnia nadal nie urodziła zawieziono ją do lecznicy. Miała cesarskie cięcie (połączone ze sterylizacją) - przeżyły 3 maluchy: szylkretka z dłuższą sierścią oraz parka identyczna jak matka: srebrno-szaro-białe.
Tak wyglądały kilka dni po urodzeniu:

Obrazek

Dzięki troskliwej opiece wetki oraz pań, które zaopiekowały się kotką maluchy są zdrowe, zadbane i rozwijają się prawidłowo. Za ok. 4 tygodnie będą mogły trafić do nowych opiekunów.
Szukamy domku także dla kotki - nie chcemy, żeby wróciła do bezdomności. To domowa kotka, bezbłędnie korzystająca z kuwety, lubiąca spać w łóżku, przyjaźnie nastawiona do innych zwierząt domowych królik, pies, inne koty).
Ostatnio edytowano Pt paź 06, 2006 9:27 przez Amica, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro cze 28, 2006 9:05

śliczna kocia rodzinka. Naleza im sie dobre domy. Życze powodzenia i trzymam kciuki

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Czw cze 29, 2006 7:38

Dziś wybieram sie z wizyta do kociej rodzinki :wink:
Obrazek

Amica

Post » Czw cze 29, 2006 17:00

Amica - mogę Ci tylko kibicować. Jestem w identycznej sytuacji : w domu bura kotka z trzema burymi 2-tygodniowymi maluchami.
Dla całej czwórki będę szukała domów, ale jeszcze nie teraz.

Trzymam kciuki za maluszki. :ok:

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Pt cze 30, 2006 17:13

Bure są najpiękniejsze :!:
Koniecznie zrób im więcej fotek, żeby domki mogły się zakochiwać i ustawiać w kolejce!
Trzymam kciuki :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro lip 05, 2006 13:54

Elzbieto będę pamietać, jak bedzie wiecej chętnych niz kociąt. I Ciebie prosze o to samo. Nie mam na razie zdjęć (ja nie mam aparatu), podobno jutro ktos obiecał sesje fotograficzną. Kotka z małymi jest juz w trzecim przejściowym domku, nie dogaduje sie z rezydentką.... Za to rezydentka "ciotkuje" maluchom jak tylko zostana same na chwilę. Kociaki wczoraj skończyły miesiac, czas nagli, domki pilnie potrzebne. Także dla kociej mamy - nie można pozwolić, żeby po odchowaniu dzieci wróciła znowu do bezdomności. To bardzo miła, łagodna i przyjacielska kotka.
Obrazek

Amica

Post » Śro lip 12, 2006 20:46

I co nowego u maluchów i ich mamy ?
Znalazły juz się domki ?

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Śro lip 19, 2006 11:07

Elżbieta P. pisze:I co nowego u maluchów i ich mamy ?
Znalazły juz się domki ?

Maluchy zdrowe i coraz ładniejsze. Kocią mame az duma ropziera. W niedziele małe skonczyły 6 tygodni ale wyglądaja na więcej. Prawdopodbnie jeden ma już zaklepany domek. Są też chętni na Szarusię, ale na razie mama zajmuje się małymi.
A tu sa fotki:
Florentyna Obrazek
Tofik Obrazek
Tosia Obrazek
Obrazek

Amica

Post » Czw lip 27, 2006 7:42

Obie dziewczynki juz znalazły nowych opiekunów :D Jeszcze tylko Tofik czeka. Jak i on znajdzie to mama Szarusia pojedzie też do swojego nowego domu, który niecierpliwie na nia czeka.
Obrazek

Amica

Post » Pt lip 28, 2006 10:54

Popatrzcie jaki słodziak!

Obrazek
Obrazek

Amica

Post » Pon lip 31, 2006 20:35

Podnoszę
MÓJ KOCHANY MIĘTUSEK:
ObrazekObrazekObrazek

linka_m

Od: Wto lip 18, 2006 11:04

Post » Pon lip 31, 2006 20:36

Podnoszę to cudeńko
MÓJ KOCHANY MIĘTUSEK:
ObrazekObrazekObrazek

linka_m

Od: Wto lip 18, 2006 11:04

Post » Pt paź 06, 2006 9:25

Ależ mam zaległości :oops:
Tofik bardzo szybko znalazł dom, kilka dni po Tosi (obecnie Liza).
W ostatnia sobotę do nowego domu pojechala takze Szarusia. To dosyc daleko, ponad 100 km od Warszawy ale dom dobry - poprzedni kot przeżył tam 20 lat. Szarusia ma domek z ogrodkiem u rodziców jednej z pań opiekujących sie ni.a i jej dziećmi. Przenosiny trochę sie odwlekły, bo kotka chorowała, ale juz wszystko w porządku. Została tez zaszczepiona i w nowym miejscu czuje się znakomicie.
Poprosimy o przeniesienie na koty lub zamknięcie wątku.
Obrazek

Amica