Moderator: Estraven
beatka pisze:Pani bardzo miła chyba w średnim wieku, konkretna. Ma 4 koteczki od roku do 4 lat i jednego kocurka, chyba wysterylizowane. Koty są niestety nieszczepione. Pani ma jutro podjechać do lecznicy przed południem aby Dymcie zobaczyć i sprawdzić jak reaguje na towarzystwo ludzi ew. innych zwierząt.
To tyle jutro wieczorem zadzwoni z info o sojej decyzji. Mam troszkę mieszane uczucia ze względu na nieszczepione koty. hmmm
Hana pisze:beatka pisze:Pani bardzo miła chyba w średnim wieku, konkretna. Ma 4 koteczki od roku do 4 lat i jednego kocurka, chyba wysterylizowane. Koty są niestety nieszczepione. Pani ma jutro podjechać do lecznicy przed południem aby Dymcie zobaczyć i sprawdzić jak reaguje na towarzystwo ludzi ew. innych zwierząt.
To tyle jutro wieczorem zadzwoni z info o sojej decyzji. Mam troszkę mieszane uczucia ze względu na nieszczepione koty. hmmm
Hmmm![]()
Nie wiem jak lecznica rozmawia z potencjalnym chętnym na kota.
Mnie nasunęło się np pytanie czy ta pani ma warunki na szóstego kota - bo jeśli nie szczepi to dlaczego: czy nie uważa za konieczne, czy już teraz brak jej pieniędzy na utrzymanie kotów?
Dakota_20 pisze:Wybacz, ale moje koty też nie są szczepione. Skoro kot jest niewychodzący to poco go szczepić ?
Hana pisze:Dakota_20 pisze:Wybacz, ale moje koty też nie są szczepione. Skoro kot jest niewychodzący to poco go szczepić ?
Nie pisz, proszę, pogrubioną czcionką, bo oczy bolą.
Koty niewychodzące należy szczepić na te kocie choroby, które można przynieść im "na butach".
Dakota_20 pisze:Ale panleukopenia dopada koty w wieku do 2 lat. Moje są znacznie starsze.
beatka pisze:Rozmawiałam z panią z Karowej, niezdecyduje się na Dymcię właśnie dlatego bo ma nie szczepione kotki a nie wiadomo z jakiego źródła jest nasza dziewczynka.
Dakota_20 pisze:Bardzo Cię proszę : http://www.max.boo.pl/koty/panleukopenia.html
Choroba wirusowa atakuje zwykle młode koty (od 2 miesięcy do 2 lat), rzadko koty starsze.
Bardzo ważne jest zapobieganie chorobie przez dokonanie szczepienia ochronnego przeciwko panleukopenii, które praktycznie eliminuje ryzyko zachorowania.
Dakota_20 pisze:Oczywiście kastracja konieczna !
Ale panleukopenia dopada koty w wieku do 2 lat. Moje są znacznie starsze.
Karygone jest nie szczepienie psa przeciwko wściekliźnie.
Jana pisze:beatka pisze:Rozmawiałam z panią z Karowej, niezdecyduje się na Dymcię właśnie dlatego bo ma nie szczepione kotki a nie wiadomo z jakiego źródła jest nasza dziewczynka.
A jeśli by Dymcię odkarmić i zaszczepić? Będzie zdrowa i po kwarantannie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 147 gości