Stelka-szmery w sercu?Martel-troche lepiej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 21, 2006 11:51 Stelka-szmery w sercu?Martel-troche lepiej

8O 8O 8O :dance:
Tak zareagowalam jak sie wszystko wydalo...

Pisalam jakis czas temu o naszej nowej sytuacji tutaj:http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php?t=49417

Marzyl mi sie drugi kot.Ale z wielu wzgledow miec go nie moglismy.Jeszcze nie teraz.Po cichu mialam nadzieje,ze moze za rok...I przegladalam sobie strony roznych hodowli devonow,tak na przyszlosc.

Jednak za moimi plecami knul sie spisek przebiegly :wink:
Dla przypomnienia,moj Tz przed naszym poznaniem zupelnie niezakocony, fizycznie i mentalnie,ze sie tak wyraze :) Szybko jednak pokochal Martelka miloscia wielce odwzajemniona (tak spedzaja wieczory:http://upload.miau.pl/2/3541.jpg,a edukacja w tematyce kociej przebiegla nadzwyczaj szybko.

No to sobie wieczorkiem siedzimy na kanapie,a Tz zaczyna mi dziwne pytania zadawac.A czy kocur taki jak nasz to by sie z kotka zaprzyjaznil,czy kastracja kotki do duzo bardziej skomplikowana od kocura,czy ja jak planowalam dokocenie to koniecznie tylko kocurem...Ja na niego takie oczy 8O .W koncu nie wytrzymal i sie przyznal skubaniec jeden. Raptem dwa tygodnie mamy tutaj Martelka, a ten prawie od tygodnia rodzenstwa mu po kryjomu szuka....Teoretycznie szukal maluszkow coto dopiero sie urodzily,do odbioru w okolicach Bozego Narodzenia.Taki prezent dla naszej trojki.Ale trafil na pewne zdjecie i przepadl po uszy.Kotka ma prawie 4 miesiace i jest do wziecia OD ZARAZ!
Wyslal do hodowczyni po kryjomu kilka maili z pytaniami i informacjami o nas.Spodobalo sie jej jego podejscie do tematu (edukacja nie poszla na marne,opisal nasze podejscie do kastracji,bezwzglednego niewypuszczania kota z domu,zabezpieczania okien,zywienia itd-forumowe przeszkolenie :lol: ).
No i pyta sie mnie co ja o tym mysle...Malo z tej kanapy nie spadlam z wrazenia!A jak zobaczylam jej zdjecie to juz nie bylo odwrotu.
W sobote jedziemy po nasza ksiezniczke!!

Oto Micajas Venus in bluejeans :
http://upload.miau.pl/2/3538.jpg
http://upload.miau.pl/2/3539.jpg
http://upload.miau.pl/2/3540.jpg

Mala ponoc charakterna i dosc niezalezna.Rozstawia wszystkich na prawo i lewo.Zobaczymy jak sie z naszym ciamajdowadym przytulakiem dogada.Martel potrafi wszystkich i wszystko na smierc rozkochac, a mala to ponoc tornado na czterech lapach.

Relacje z dokocenia na pewno beda.
Prosimy o kciuki za powodzenie akcji.

P.S.Wciaz myslimy nad imieniem,ale chcemy ja najpierw osobiscie poznac.To pewnie ulatwi sprawe
Ostatnio edytowano Nie gru 03, 2006 14:53 przez Asiulek, łącznie edytowano 12 razy
Asia & Martel & Stella
Obrazek Obrazek Obrazek

Asiulek

Od: Czw paź 14, 2004 23:15

Post » Czw wrz 21, 2006 12:36

Śliczna dziewczynka! Niebieska - z tego, co widzę na fotkach :love:
Ciekawe, co na to Martel :)

Dlaczego mnie nikt nie robi takich niespodzianek? :placz:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw wrz 21, 2006 12:42

Kicorek pisze:Dlaczego mnie nikt nie robi takich niespodzianek? :placz:

Mogę Ci zrobić. I to juz w sobotę :twisted:
Tylko zebys potem nie marudziła...
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw wrz 21, 2006 12:47

Niebieska dymna.
A Tz mnie wciaz zadziwia.Powiedzial,ze mala mu oczywiscie od razu w serducho zapadla jak ja zobaczyl,ale zwrocil na nia uwage tez dlatego,ze pamieta jak mu ROK TEMU marudzilam jakie to niebieskie sa cudowne.

Chyba mi sie fajny egzemplarz TZowy trafil :wink:
Asia & Martel & Stella
Obrazek Obrazek Obrazek

Asiulek

Post » Czw wrz 21, 2006 13:05

Kasia D. pisze:

Paskuda :twisted: :wink:
Chodziło mi o najbliższych, np. rodzinę, którzy zamiast mi sprawiać takie fajne niespodzianki, to trzy koty traktują jak jakieś wielkie dziwo, o! :evil:
(a tak serio, kompletnie mnie teraz nie stać nawet na tymczas :( )

Asiulek, masz super TZa :D

Kicorek

Post » Czw wrz 21, 2006 13:05

Kasia D. pisze:

Paskuda :twisted: :wink:
Chodziło mi o najbliższych, np. rodzinę, którzy zamiast mi sprawiać takie fajne niespodzianki, to trzy koty traktują jak jakieś wielkie dziwo, o! :evil:
(a tak serio, kompletnie mnie teraz nie stać nawet na tymczas :( )

Asiulek, masz super TZa :D

Kicorek

Post » Czw wrz 21, 2006 13:42

Kasia D. pisze:

:smiech3:

Gratuluję koteczki. No TZ super ci się trafił :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw wrz 21, 2006 16:57

http://upload.miau.pl/2/3539.jpg

ja pier*&%&^%*&nicze.... cudo nie kot :D

Lili

Od: Wto lut 05, 2002 21:48

Post » Czw wrz 21, 2006 17:06

Lili pisze:http://upload.miau.pl/2/3539.jpg

ja pier*&%&^%*&nicze.... cudo nie kot :D

Prawda? :oops:

Mam tylko nadzieje,ze w sobote wrocimy z nia do domu.Niby wszystko jest juz ustalone,a mala zaklepana,ale jednak...Hodowczyni sama powiedziala,ze to czy faktycznie ja wezmiemy zalezy od tego czy miedzy nami a kotenka zaiskrzy.Przeciez tak naprawde zupelnie jej nie znamy.Tyle ze mi iskrzy juz teraz jak na nia patrze :D

Ciekawe co Martel na to??Az sie boje...
Asia & Martel & Stella
Obrazek Obrazek Obrazek

Asiulek

Post » Nie wrz 24, 2006 14:51 Dokocenie Martelka.Mamy problem

Szkrab jest z nami od wczoraj.Wyglada jak szczurek,przy Martelku wydaje sie taka mala...Mruczy bez przerwy,wystarczy na nia spojrzec.Niczego sie nie boi,na rezydenta zareagowala bez emocji.
Za to z nim mamy problem.Wczoraj bylo nieciekawie.Zaczal na mala buczec i syczec,nam nie dawal sie zupelnie dotknac (a taka z niego przytulanka :( ).Potem wydawalo nam sie ze jest coraz lepiej.Zaczal jej sie przygladac juz bez buczenia,ciekawosc wygrywala.Ucieszylam sie,gdy Martel przyszedl do nas do lozka.Mala zasnela pod kanapa.Ale w nocy przyszla do nas do lozka i przegonila Martelka.Rano,mimo ze w pewnej odleglosci,ale jednak jedli sniadanie razem.Myslelismy,ze juz jest fajnie.Ale tu sie zaczal problem.Martel mala przygniata do podlogi i gryzie w kark.Ona wrzeszczy.Ja panikuje...
Poczatkowo myslalam,ze Martel ustala w ten sposob hierarchie.Ale on to robi caly czas.I wyglada to tak,jakby chcial z mala kopulowac (za przeproszeniem :wink: ).A on przeciez bezjajeczny.I trzy razy od niej wiekszy.Mala nie wie o co mu chodzi i sie drze.
Co moge zrobic?Powinnam ingerowac?On ja naprawde molestuje,Biedna nie moze swobodnie poruszac sie po mieszkaniu,bo jest caly czas napastowana :wink:

Martel byl dlugo jedynakiem (2 lata).Moze tu tkwi problem?
Boje sie,ze mnie moj rudy znielubi za to dokocenie.Pomocy...

P.S.Mala chyba bedzie miala na imie Stella.
Zdjecia na pewna bede,w tej chwili mam jakies problemy z kompem i nie moge ich na serwer zaladowac
Asia & Martel & Stella
Obrazek Obrazek Obrazek

Asiulek

Post » Nie wrz 24, 2006 15:51

udalo mi sie wrzucic kilka zdjec
Myszoszczur:
Obrazek
Co mi tu nowego przywiezli?
Obrazek
Poznajemy sie
Obrazek
Ratuuunku!
Obrazek
Stella:
Obrazek

A Martel sie na mnie smiertelnie obrazil.Co rusz chowa sie pod szafe i nie daje sie nawet dotknac.Ja chce mojego kota :evil:
Asia & Martel & Stella
Obrazek Obrazek Obrazek

Asiulek

Post » Nie wrz 24, 2006 16:18

Cierpliwosci ;)

Chwytanie za kark i przygniatanie do ziemi jest swego rodzaju "ustalaniem" kto tu rzadzi ;)
Jak juz ustala, Martelowi przejdzie.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon wrz 25, 2006 11:53

Dokocenia ciag dalszy...
(Chyba tak sama do siebie pisze,ale nic to.Kiedy tak na te moja parke patrze,to poprost musze sie potem wygadac i pochwalic :oops: .Kazdy zakocony chyba tak ma )

Zostalam dzisiaj z nimi w domu,uznalismy z Tz ze dobrze byloby gdyby ktos z nimi posiedzial ten jeden dzien dluzej.Ale jutro zostana juz sami.

No i cuda sie chyba dzieja.Stelka pojawila sie u nas w sobote,wczoraj bylo juz troche lepiej,no a dzisiaj to juz wzroku od nich oderwac nie moge :love:

W tej chwili obydwa kotuchy spia na moich kolanach,wtulone w siebie!Uziemiona jestem totalnie,boje sie ruszyc zeby ich nie obudzic i nie sploszyc.No i pisac tez moge tylko jedna reka,bo druga musze przeciez ich podtrzymywac zeby mi sie z kolan nie osuneli :) Martel najpierw wylizal mala od uszu po...ogon,o potem oboje spokojnie sobie zasneli.

Strasznie sie ciesze,ze wszystko tak swietnie sie uklada.

W nocy problemow nie mielismy zadnych.Oboje spali z nami w lozku,choc w pewnej odleglosci od siebie.Nie budzili nas w nocy,wstali ok.6.30 i spokojnie czekali na sniadanko.Anioly nie koty :D

Stella wpadke miala tylko jedna.Pierwszej nocy obudzila sie i chyba zapomniala gdzie jest kuweta.Zostawila kupala na naszej koldrze.Ale od tamtej pory wszystko laduje pieknie w kuwecie.

Martel nadal od czasu do czasu ja podgryza.Ale sytuacja wyglada juz o niebo lepiej.

Mam dwa koty.Musze to sobie powtarzac,bo wciaz nie moge w to uwierzy.
Co dwa to jednak nie jeden :wink:
JEST PIEKNIE
Asia & Martel & Stella
Obrazek Obrazek Obrazek

Asiulek

Post » Pon wrz 25, 2006 12:22

:D

Kicorek

Post » Śro paź 04, 2006 20:58