Kocia młodzież w Kundelku marzy o domkach.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 20, 2006 1:25

Prosze potraktować tą wiadomość jako prywatną :lol: :smiech3: bo taka miała być :oops: ale jestem d... :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro wrz 20, 2006 2:29

Dzięki Dorcia :)
Myślę, że nie ma takiej potrzeby. Malutka jest tak piękna, że pewnie długo nie zagrzeje miejsca w schronisku. Niech no tylko dojrzeje do adopcji, a kolejki się będą ustawiać :!: :wink: Takie kotki mają wzięcie :D
A na razie jet bezpieczna na brzuchu przybranej mamy.
My tymczasem szukemy domku tymczasowego dla "dwóch takich, co ukradli...... poranną mgłę, czyli dla pięknych czarnych, mgłą podbijanych bliźniaków Johnnie Walkera i Black Jacka. Obaj młodzi, przystojni, pełni radości życia, ale.......... obaj cierpią na alergię na suchy pokarm, szczególnie taki "schronowy" ubogi w odpowiednie kwasy tłuszczowe.
Efektem alergii są nawracające krwawe ranki na karczkach. A efektem ranek- brak chętnych na adopcję :cry:
Kociaki w schronie nie mają szans na leczenie- nie ma tu warunków na odpowiednią dietę i odizolowanie . Przy odpowiednim żywieniu i leczeniu szybko doszliby do formy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[/url]
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Śro wrz 20, 2006 12:01

Ja już je oglądałam ,pięknoty z nich ale ja moge tylko maniunie ,ze względu że nie mam jak odizolować no i psy.Maluszki nie stanowia żadnego zagrożenia.Szylkrecia naprawde jest śliczna no i życze jej jak najkrótszego pobytu w schronie.Moje odpieściłam i pomału będą wyfruwać.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw wrz 21, 2006 17:00

Ej kociaki na górę po domki :wink:

Drahma

Od: Śro kwi 05, 2006 9:00

Post » Sob wrz 23, 2006 19:36

Hehe, dzisiaj odebrałem ze schroniska Fuczkę... Zapoznała się z Lemurkiem, wprawdzie źle zniosła transport, ale teraz ,po kilku godzinach, głośnymi i wysokimi tonami domaga się pieszczot :) Szkoda mi tylko Lemurka, bp czuje się zdradzony :(

Adasieczek

Od: Pon lip 03, 2006 21:02

Post » Sob wrz 23, 2006 21:29

Nic mu nie będzie :lol:
Zobaczysz, że szybko zakocha się w panience i będą jak papużki- nierozłączki :wink: Swoją drogą ładna parka- czarne i białe :love:
Tylko proszę mi dbać o Księżniczkę, i o Króla Maciusia I zresztą też, bo osobiście łeb ukręcę :!: :wink: :lol:
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie wrz 24, 2006 10:57

Urodziły się na działce. Pierwszy tydzień życia spędziły spokojnie pod czułą opieką matki. Potem coś się stało- matka zabrała jedno z kociąt i odeszła, porzucając pozostałą trójkę. Zaopiekował się nimi Dobry Starszy Pan. Pielęgnował je jak umiał- karmił przez strzykawkę przegotowanym krowim mlekiem, poił rumiankiem, bo miały wzdęte brzuszki, masował, owijał w swetry, żeby nie zmarzły. Przyjeżdżał 3 razy dziennie na działkę do kociątek.
Po tygodniu zadzwonił do mnie prosząc o rady, bo kociątka bardzo płakały. Trochę mi włos dęba stanął jak usłyszałam o tej pielęgnacji, ale kociątka przeżyły w całkiem dobrym stanie, były tylko strasznie wygłodzone.

Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Podsunęliśmy je na próbę innej kociej mamie, która karmi swoje kociątka. Koteczka od razu zaopiekowała się wrzeszczącą trójką: przytulała je, lizała, ciągnęła rozłażące się maluchy do kojca, przyciągała je do piersi i układała się jak mogła, żeby maluchom było jak najwygodniej uchwycić sutki. Ale........ kociaki zapomniały co to jest mama, do czego sł€żą sutki, jak to się ssie....... Z wrzaskiem biegły do ludzi. Koteczka stawała się coraz bardziej zdenerwowana swoją bezradnością i płaczem dzieci. Nie było rady: trzeba było zaspokoić pierwszy głód smoczkiem.
Uspokojone, z pełnymi brzuszkami, zaczęły powoli przypominać sobie ciepło kociej mamy i spokojnie zasnęły wtulone w nią. Patrzyliśmy zafascynowani, urzeczeni potęgą instyktu. Niewiele ludzkich matek przyjęło by z taką miłością obce dzieci.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niniejszym ogłaszamy konkurs na imiona dla Biszkopcików- dwóch diewczynek i chłopczyka.
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie wrz 24, 2006 21:33

Ciotka Matylda jak zwykle otoczona rojem przybranych dzieci. Ciekawe komu uda się doliczyć ile ich ma :?: :)
Tu również najwyższy czas na chrzciny. No to co? Znów konkurs? :D

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie wrz 24, 2006 21:36

1. Delicja
2. Markiza
3. no i oczywiście Karmelek

bo słodkie :)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie wrz 24, 2006 21:51

Maryla pisze:1. Delicja
2. Markiza

Karmelek już był :!: Wyjątkowy, jedyny, niepowtarzalny :!: :!: :!:

Obrazek
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie wrz 24, 2006 22:01

To ja tak zupełnie z innej bajki: Thelma i Luisa, a chłopczyk...Toffik
żeby nie całkiem słodko, ale jednak... :)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie wrz 24, 2006 22:09

agnes_czy pisze:
Maryla pisze:1. Delicja
2. Markiza

Karmelek już był :!: Wyjątkowy, jedyny, niepowtarzalny :!: :!: :!:

Obrazek

No to Irysek :)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie wrz 24, 2006 22:46

też był :lol: I Toffik też :lol: Nie było Migdała- może być?
Obrazek

agnes_czy

Post » Pon wrz 25, 2006 0:53

Kremik :wink:

Adasieczek

Od: Pon lip 03, 2006 21:02

Post » Pon wrz 25, 2006 13:41

Ej no dziewczyny, a jakie kociaki mają charakterki, bo imię powinno pasować do charakterku :wink:
A u ciotki Matyldy na ostatnim zdjęciu to chyba 9 sie naliczyłam też proszę o charakterki (krótki opis) to wtedy myślę i zaprzęgam innych do myślenia. :D

Drahma

Od: Śro kwi 05, 2006 9:00

[poprzednia][następna]