Dramat na Kole. Zapraszam do nowego wątku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 11, 2006 12:32

Ja też trzymam kciuki 8) Wzięłam do pracy aparat foto, czekam na wieści - w razie czego jadę prosto do lecznicy.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon wrz 11, 2006 15:11

galla pisze:A ja poproszę o kciuki jutro, gdyż będę usiłowała łapać dwa pozostałe kociaki samodzielnie, z pomocą pani karmicielki :strach:
Chcemy zaoszczędzić nieco czasu, ja mam jutro wolne, więc mogę próbować wcześniej. Jeśli uda mi się te łobuziaki schwytać, to mamy szansę wrócić do domów przed 22gą :wink:
Więc proszę o kciuki za łapankę, brak robotników i obecność kotów po właściwej stronie płotu przedszkolnego :wink:

Kciuki mocno zaciśnięte za powodzenie łapanki i przychylność losu

Zwlaszcza, za to - aby rzeczywiscie Ci pomagano, a nie vice versa.

żegnaj Pyziku ['] Mialeś takie śliczne imię... :(

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon wrz 11, 2006 17:05

[quote="Modjeska"]Małe bączki jadą jutro na Bródno do nowego domu tymczasowego a my sprzątamy klatkę i czekamy na następne.

Witamy, tu doniesienia z nowego domku tymczas. Kotki są cudowne, szaleją jak wariaci, a mruczą najgłośniej na świecie. Tak przymilnych i kochających, wręcz łaknących człowieka kotików jeszcze nie maiłam. Gdyby nie dwa moje koty, to normalnie by zostały, ale mam już sowoje dwa. Modjeska, świtna robota oswojeniowa :)

Teraz tylko domki na stałe trzeba poszukać. A oto maluchy:
buras:
http://upload.miau.pl/2/2595.bmp
http://upload.miau.pl/2/2596.bmp
http://upload.miau.pl/2/2597.bmp
rudas:
http://upload.miau.pl/2/2598.bmp
http://upload.miau.pl/2/2599.bmp
razem:
http://upload.miau.pl/2/2603.bmp
http://upload.miau.pl/2/2605.bmp
Obrazek

monika p

Od: Czw lut 23, 2006 16:45

Post » Pon wrz 11, 2006 17:19

Moniko, czemu takie malutkie te zdjęcia? Daj wieksze, załaduje na http://www.imageshack.us/ (tylko nie bmp a jpg) i pokaż śliczne mordki :D

Jana

Post » Pon wrz 11, 2006 17:25

Obrazek Obrazek Obrazek

Jana

Post » Pon wrz 11, 2006 19:41

:D :D Cieszę się, że "Bąbelki" mają się dobrze i nie zestresowały się zmianą miejsca. Życzę im baaaaaaaaaaaaaaaardzo dobrych domków.

Mojemu Tżowi tak spodobało się oswajanie, że nie może doczekać się następnych lokatorów klatki. Mam nadzieję, że Galli się uda, bo jeszcze gotów "zorganizować" sobie innego kociaka. :wink: :wink:

W "odwecie" za maleństwa Duże Dzikuny obraziły się i uciekają przed nim. :( :(
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon wrz 11, 2006 23:49

Bosz, jak sobie przypomnę, jakie to dzikusy były koszmarne i groźne :lol: A tu takie słodziaki :D

Łapanka nieudana niestety, mimo że roboli nie było a kotki były po właściwej stronie płotu. Siedziałam od 16:30, o 19tej przyszła Jana, koteczki wychodziły najdalej na okienko. A co zrobiły krok nieco za okienko, to przejeżdżał samochód i koteczki uciekały do piwnicy :evil: Jak byłam sama, to siedziały z matką w środku, potem poszły spać, potem je obudziłam, rzucając do piwnicy kamyki, łaskawie wstały i zaczęły się myć. Potem matka poszła na miejsce karmienia, kotki się troszkę ruszyły, nawet podeszły do okienka, ale przejechał samochód, więc uciekły i poszły spać. Jana kupiła jeszcze tuńczyka, znowu poszły w ruch kamyki, robiące troszkę hałasu w piwnicy i budzące kociaki. W końcu maluchy się pokazały i siedziały takie figurki dwie w okienku, a my na chodniku i tak się na siebie patrzyliśmy... Te kociaki są bardziej nieśmiałe, nie chcą wychodzić na zewnątrz, nie wiem, jak je wywabimy z tej piwnicy...
Wiadomo tylko, że nie ma co próbować wcześniej, bo siedzi z nimi matka i im nie pozwala wychodzić. Do tego cały czas je karmi, więc one są najedzone i nie mają specjalnie ochoty na smakowite kąski serwowane przez nas...
Jana ma ich zdjęcia w okienku, chyba wyszły (zdjęcia), to zobaczycie te małe wstręciuchy :wink:
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Wto wrz 12, 2006 0:38

Dziewczyny jesteście :king: :king: :king:
Nie udało się dziś, to uda się jutro albo pojutrze. Trzumam kciuki.

Na poprawienie nastroju pytanie: Co chowa sie lepiej niż słoń w jarzębinie?

Podpowiedź na obrazku. :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto wrz 12, 2006 1:40

Czy to Kreseczka jest? :D Czu Przecinek? Bo Kropeczka chyba nie, bo rudości nie widzę :wink:
Się schowało maleństwo :D

Aca - w ogóle to chciałam publicznie podziękować Janie za doniesienie kanapki i ptasiego mleczka, a potem jeszcze Grześka vel Grześki, bo już miałam ochotę whiskasika sobie zapodać albo kurczaczka surowego :wink:
Obrazek

galla

Post » Wto wrz 12, 2006 12:21

Wczoraj padłam na pysk i nie miałam już siły pisać.

No nie wylazły te gady małe nakrapiane, no :evil:

Bohaterką jest galla - siedziała tam od 16.30, ja dotarłam ok. 19.00, o 21.45 poddałysmy się. Kociaki po prostu absolutnie odmówiły współpracy - nie wylazły dalej niż na okienko. Tuńczyka i inne śmierdzące pyszności zjadały chętnie, ale tylko to, co porozrzucałyśmy w piwnicy i na murku. Po prostu nie zstąpiły na ziemię, no :evil: Ostatnią godzinę chyba siedziały sobie i gapiły się. My też się gapiłyśmy na nie, bo cóż innego nam pozostało...

Zdjęcia kiepskie, bo ciemno, galla świeciła latarką na gadzinki bure, a ja próbowałam je uwiecznić.

Obrazek Obrazek

Potem miałam jeszcze "wezwanie" do pieknej burej koteczki, którą ktoś znalazł po sąsiedzku - na szczęście pani zgodziła się ją przetrzymać do czasu znalezienia właściciela albo nowego domku. Kicia ok. 4 miesiące, prześliczna, absolutnie domowa i proludzka, bez jednej pchły. Jest szansa, że się zgubiła. albo ktoś ją wywalił :roll:
Ostatnio edytowano Wto wrz 12, 2006 12:52 przez Jana, łącznie edytowano 1 raz

Jana

Post » Wto wrz 12, 2006 12:50

Figureczki obrzydliwe bure prześliczne :wink: :twisted:
Może ktoś ma jakiś pomysł, czym jeszcze mozna wywabić kociaka z piwnicy? Powiem, że grane były: surowy kurczak, śmierdzący whiskas (kilka smaków), tuńczyk, kocimiętka, wędka z myszą, gałązka spsikana kocimiętką, kamyczki robiące hałas na dechach w piwnicy, miauczenie, kicianie, mówienie brzydko do nich, lecz czule :wink:
Czym je, kurcze, skusić?
Obrazek

galla

Post » Wto wrz 12, 2006 19:06

Skąd ja znam te obrazki.
Tylko mordaski wystawiły, cwaniaki jedne .. :wink:
Dobrze, że sznurek stosujecie...
**
Hop, może ktoś z 'patentem' się odezwie...

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Wto wrz 12, 2006 20:34

Może jakieś ruszające się, nakręcane zwierzątko (myszkę na sznurku) wpuścić do klatki. Skoro kiedyś na machanie patyczkiem złowiła się karmicielce dorosła kocica, to może maluchy też dadzą się nabrać. Moje dzikunki w czasach kiedy nie dawały się dotknąć podchodziły do majtającego się paska od sukienki. Nawet ty, sposobem wywabiałam spod szafy Kreseczkę, nie mogła się oprzeć. Może trzeba przeprowadzić tak sznurek, pasek czy coś innego żeby was nie widziały. :roll:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto wrz 12, 2006 20:35

Może warto postawić jakąś konstrukcję, pudło itp żeby was nie widziały, bo chyba bały się wyjść na Wasz widok :roll:
Ostatnio edytowano Wto wrz 12, 2006 20:45 przez Modjeska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto wrz 12, 2006 20:39

Na razie dajemy kociakom (i naszym TŻom :twisted: ) odpocząć. Umówiłysmy się na piątek. Kombinujemy wskaźnik laserowy albo cos w tym stylu.

Jana

[poprzednia][następna]