POMOC W ADOPCJI ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 10, 2006 15:37

Na razie nie ma sensu zgłaszac Marleya - przejrzalam jego zdjęcia i żadne z nich nie nadaje się niestety do druku.. a w tym wypadku warunkiem zamieszczenia ogloszenia jest dobre zdjęcie. Być może będzie jeszcze okazja :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie wrz 10, 2006 15:37

Zgłaszam Daphne.

Jej historia nie jest może długa, ale prawdziwie dramatyczna. Urodziła się na dachu i tam ją znalazłam wraz z rodzeństwem. Po kilku dniach mieszkania u mnie rozpoczął się dramat, ponieważ okazało się, że kociaki są chore na panleukopenię. Daphne toczyła walkę z chorobą w sposób, który wzbudzał nasz podziw. Mimo, iż wydawała się najsłabsza z miotu znajdowała w sobie coraz nowe pokłady siły do walki o życie. Wygarała w momencie kiedy straciłam już wiarę i nadzieję na cud. Potem przeszła długą i trudną rekonwalescencję. Nie wiedzieliśy czy jej wycięczony oraganizm da radę. Godziny spędzała pod kroplówką i dostawała dziesiątki zastrzyków. W końcu przyszedł dzień kiedy przybiegła do mnie z podniesionym ogonkiem. W końcu miała siłę, żeby samodzielnie zlizać trochę galaretki z mokrej karmy. Powoli stawała na swoich wątłych łapkach i odnajdowała radość kociego życia. Teraz prosi o dom.

http://upload.miau.pl/2/574.jpg
Ostatnio edytowano Wto wrz 12, 2006 14:00 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie wrz 10, 2006 16:16

Zgłaszam Półniewidomy Dwupak: Honda i Civic z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48 ... sc&start=0

To kociaki, nie czekają jak na razie bardzo długo (co jest skądinąd oczywiste...), ale oba niedowidzą, co również odstrasza potencjalne domki. Do tego kociaki się kochają (choć są absolutnie niespokrewnione), więc chciałabym je oddać razem. Z każdym dniem dorośleją, więc ich szanse na dobry, wspólny dom będą malały...

Obrazek
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie wrz 10, 2006 19:53

Kubus, 12-latek z tego watku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=46253&highlight=

Szuka domku 3 miesiace, roznymi drogami, ale dotad nie zglosil sie nikt chetny dac mu dom. Kubus musial byc zabrany z dotychczasowego domu w trybie pilnym, przebywa obecnie w domu tymczasowym, gdzie jednak nie moze zostac zbyt dlugo.

Jest zdrowy, wykastrowany, kuwetkowy, bardzo przyjazny, garnie sie do ludzi, jest wdzieczny za kazdy objaw zainteresowania, chodzi jak piesek, mruczy i gleboko patrzy w oczy.

Chudzinka jest straszna mimo ze apetycik ma niezly, brak mu paru zabkow ale jama ustna w dobrym stanie, po zdjeciu kamienia nazebnego.

Tak wygladam: Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Nie wrz 10, 2006 20:09

sibia pisze:To ja zgłoszę Marleya.
Teraz dostał szansę i szpital, ale nie powinien z niego wracać do Azylu, może Redakcja widząc rozmiar nieszczęść nie poprzestanie na jednym numerze i ogłoszenie Marleya ukazałoby się, gdy już będzie miał jakieś lepsze zdjęcia?

ryśka pisze:Na razie nie ma sensu zgłaszac Marleya - przejrzalam jego zdjęcia i żadne z nich nie nadaje się niestety do druku.. a w tym wypadku warunkiem zamieszczenia ogloszenia jest dobre zdjęcie. Być może będzie jeszcze okazja :)

Czyli na razie nie dodaję Marleya do listy?
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon wrz 11, 2006 0:12

Zgłaszam naszą łódzką Kluskę, która już prawie rok czeka na adopcję u annskr:

"Kluseczka - 4-letnia kotka o wyjątkowo tragicznej przeszłości. W likwidowanych Zakładach Mięsnych na Służewcu pracownicy polowali na nią z metalowymi prętami. Po dwóch dobach udało się złapać tę oszalałą ze strachu przed ludźmi, umorusaną w smarach koteczkę...

Obecnie jest śliczną, puszystą, bielutką i niesamowicie łagodną przytulanką. Niestety pozostała jej lękliwość po przeszłych doświadczeniach - potrafi przyjść do łóżka po pieszczoty i zamraża się ze strachu, a dopiero po kilku głaskach odpuszcza i rozpływa sie pod dotykiem. Klusia potrzebuje cierpliwego opiekuna, który ja pokocha,a odwdzięczy mu się całą miłością kociego serca. Jest kicią zdrową, zaszczepioną, wysterylizowaną."

kontakt: 502-142-666
iwcia@megapolis.pl

zdjęcia: http://img119.imageshack.us/my.php?image=dscn67330yq.jpg
http://img341.imageshack.us/my.php?image=59nq.jpg

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon wrz 11, 2006 0:17

Obrazek

Biała Mamuśka - jezeli to zdjecie sie nadaje (najlepsze jakie mam) to zglaszam ja

Kotk 4 letnia juz co najmniej. Czeka na adopcje w azylu znajomej karmicielki.... 3 lata... Raz znalazla dom, ale wrocila po tygodniu bo podobno nie dogadala sie z drugim kotem. W azylu przebywa z wieloma kotami i jest do niech bardzo troskliwa, wylizuje, bawi sie - stad ma imie "Mamuska". Jest kastrowana, kuwetkowa. Bardzo wesoly i przymilny kot. Potrzebuje czlowieka a nie pokoju z 10 innymi kotami gdzie czlowiek przychodzi raz dziennie...

informacja nie do ogloszenia raczej - prawdopodobnie ma zapalenie jamy ustnej bo czasem jej sie odnawia i po sterydach przechodzi... dokladniej diagnozy pani karmicielka nie robila niestety :( nawroty sa dosc rzadko, kota nie ma problemow z jedzeniem, zeby ma ok

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Pon wrz 11, 2006 11:03

kurczę, tyle tych potrzebujących kotów.... :( no nic, może też zgłoszę Bilarda...
W tej chwili mały ma prawie pół roku, jak został znaleziony miał "niewiadomoco" zamiast jednego oczka (kk), trzeba było tę otwartą ranę usunąć. Czeka na dom już prawie cztery miesiące...
Obrazek
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon wrz 11, 2006 12:45

Lena pisze:Biała Mamuśka - jezeli to zdjecie sie nadaje (najlepsze jakie mam) to zglaszam ja

To największa wersja, jaką masz?

Atka

Post » Pon wrz 11, 2006 14:11

Chciałabym coś zaproponować. Tylko nie bijcie. Chodzi o to, żeby w Kocich Sprawach pokazać nie tylko największe bidy, ale i koty / kociaki całkiem atrakcyjne. Chodzi mi o to, zeby naszego forum i Kociarni nie kojarzono tylko z najwiekszymi biedami. Nie chciałabym być źle zrozumiana - po prostu na Kociarnię trzeba przyciągnąć nie tylko tych, którzy mają dobre serca, ale wszystkich, również takie osoby, które szukają np. małego rudzielca albo kota w typie jakiejś rasy. Bo wszystkie koty potrzebują domu. A może domek chcący rudzielca zakocha się w jakimś burasie z Kociarni? O ile na tę Kociarnię trafi - a przyciągnąć go możemy właśnie tym rudzielcem.

Mam nadzieję, że dość jasno to napisałam.

PS
ten rudzielec to określenie symboliczne :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon wrz 11, 2006 16:04

Chciałabym zgłosić Romusia, jeśli zdjęcia, które zamieszczę poniżej się nadadzą. Romuś ma już 3,5 roku, od zawsze mieszka na dworze. Latem radzi sobie nieźle, zimą wegetuje, tuli się do ścian, biega za każdą napotkaną nogą. Nie jest już dziczkiem, chciałby mieć swój dom. Po tych zimowych miesiącach wyglądał nienajlepiej - oczka zaropiałe, matowe futerko (widać to na zdjęciach). Teraz, dzięki lekarstwom, jest już dobrze, Romuś wypiękniał, ale chłody znów się zbliżają. Romuś szuka domku od wiosny, ale wiek i brak oszałamiającej urody nie ułatwiają mu tego.

Obrazek

Obrazek

Jeśli Romuś zostałby wybrany, pożyczyłabym prędko aparat od koleżanki i zrobiła mu lepsze zdjęcia.
Obrazek

Colas

Od: Śro lip 20, 2005 8:24

Post » Pon wrz 11, 2006 16:51

Nie wiem czy jeszcze można, ale ja chciałabym zgłosić Momusia z wątku Iwonki72 z kociarni, Iwonka świetnie się małym opiekuje, ale ma więcej kotków na głowie, on będzie potrzebował dobrego domku, jest czarny ma 3 miesiące, może to ogłoszenie pomogłoby mu znaleźć domek ?

galathilion

Od: Pon sie 28, 2006 13:33

Post » Pon wrz 11, 2006 21:15

Jana :arrow: z jednej strony masz rację, z drugiej to ma jednak być szansa dla tych "bez szans", a nie reklama naszej Kociarni. Poza tym red. naczelna Kocich Spraw sugerowała taką właśnie formę załatwienia sprawy.

Colas :arrow: te zdjęcia są niestety nieostre i trochę maławe, choć na siłę pewnie by starczyły na wielkość. Dasz radę zrobić lepsze do środy wieczorem?

galathilion :arrow: dopisałam ze znakiem zapytania, czy to zgłoszenie jest uzgodnione z Iwonką72?

Atka

Post » Pon wrz 11, 2006 21:25

Atka pisze:Jana :arrow: z jednej strony masz rację, z drugiej to ma jednak być szansa dla tych "bez szans", a nie reklama naszej Kociarni. Poza tym red. naczelna Kocich Spraw sugerowała taką właśnie formę załatwienia sprawy.

A czy w takim razie dałoby się choćby zamieścic dopisek w stylu 'więcej kotów na Kociarni miau.pl' ?

I jeszcze pytanie natury formalnej - jak głosujemy? Tylko na jednego kota?
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pon wrz 11, 2006 21:49

Mam nadzieję, że zdążyłam :) Chce zgłosić naszą Amber. Kicia ma 5-7 lat, może więcej. Trafiła do przytuliska po śmierci swojej opiekunki. Od początku źle się aklimatyzowała, bała się ogromnej ilości kotów. Większość czasu spędzała w szafce. Do tej pory jest to jej ulubione miejsce. Jest kotem spokojnym, lubi pieszczoty. W przytulisku jest już ponad rok. Większość ząbków usunięta, ale nie ma problemów z jedzeniem itp. Zaszczepiona, odpchlona, odrobaczona i wysterylizowana. Reklamujemy ją od 6 miesięcy, głównie przez allegro, ale innych sposobów też szukaliśmy. Kicia powoli odchodzi, rozpaczliwie poszukuje domu i swoich ludzi, a przez 6 miesięcy nikt o nią nawet nie zapytał :(
zdjęcia:
sprzed 3 miesięcy:
http://www.tom_foto.republika.pl/amber/IMG_1808.JPG
dzisiejsze :( :
http://www.tom_foto.republika.pl/amber/IMG_8618.JPG
Ostatnio edytowano Pon wrz 11, 2006 22:00 przez mary2004, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mary2004

Od: Śro wrz 15, 2004 20:41

[poprzednia][następna]