Osowiały kociak z Dworca Łódź Kaliska -FOTKI Z DOMKU str.14!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 08, 2006 10:04

Ikusia troszkę samotna jest, jak tylko jestem w domu (a ostatnio rzadko :() staram się poświęcać jej jak najwięcej czasu. Miziać, tulić, głaskać, rozmawiać. Dobrze, że idzie weekend, nadrobimy tygodniowe zaległości.
Dziś po nocy znowu kuwetka z piaskiem była pełna urobku :D Wysprzątałam łazienkę, bo Ikusia wylała miseczkę z wodą, rozniosła piasek i było prawdziew bagienko. Teraz do kuwety wsypałam Benka niebieskiego bezzapachowego drobniutkiego i całość na wierzchu posypałam piaskiem. Zobaczymy jak wrócę wieczorem czy zdało egzamin.
Kichania nie słyszę, apetyt jest, pchełki odeszły w niepamięć. Chyba zdrowiejemy :D

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt wrz 08, 2006 10:32

Mokkunia, Ty masz nie tylko serce wielkie jak... hala na Dworcu Kaliskim ;) masz też "rękę" do kotów :)
Ikusia (jakoś mi bardziej pasuje Ikunia :oops: ) cudna i mądra koteczka jest :) i kupy jakie ładne robi :wink:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 08, 2006 10:55

mokkunia pisze:Obrazek

O rany, ale Ty śliczna jesteś :1luvu:
I TEŻ lubisz w pralce spać :D
Od razu po upodobaniach widać że z Łodzi jesteś, te koty z innych miast to w ogóle nie wiedzą do czego pralka służy :roll:
Powiedz dużej że pranie to można ręcznie :twisted:

O, zobacz, ja też w pralce śpiem 8)

Pasiasty

Obrazek
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt wrz 08, 2006 13:37

mokkunia pisze:Ikusia prezentuje się w całej okazałości

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ładne zdjęcia :1luvu: Ikusi. Ta historia przygarniętego kotka z dworca PKP wzrusza a jednocześnie pokazuje twoje wielkie serce Mokkuniu i miłość do kotów. Tak trzymaj :ok: .
Wierzę, iż znajdzie się wspaniały domek dla Ikusi.
Piotr W.

piotr.w68

Od: Sob gru 31, 2005 17:35

Post » Pt wrz 08, 2006 13:38

mokkunia pisze:Ikusia prezentuje się w całej okazałości

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ładne zdjęcia :1luvu: Ikusi. Ta historia przygarniętego kotka z dworca PKP wzrusza a jednocześnie pokazuje twoje wielkie serce Mokkuniu i miłość do kotów. Tak trzymaj :ok: .
Wierzę, iż znajdzie się wspaniały domek dla Ikusi.
Piotr W.

piotr.w68

Od: Sob gru 31, 2005 17:35

Post » Pt wrz 08, 2006 17:58

Mokkumnia
ty nie masz jednego serca
ty masz WIADRO SERCE w sobie :D
a Ikunia śliczna :D
i oby domek sie szybko znalazl
nigdy więcej dworca !!! :!:
Iwona
Obrazek Obrazek

iwona72

Od: Pt gru 09, 2005 20:51

Post » Pt wrz 08, 2006 21:02

Dziękuję za te miłe słowa :oops:
Ja już mojego TŻta uprzedziłam, że ze mną to będzie miał tak przez całe życie, bo ja nie potrafię postąpić inaczej... A tę decyzję podjęłam wbrew zdrowemu rozsądkowi i wbrew temu co sama postanowiłam.

A Ikusia rozrabia. Bawi się piłeczką :) albo myszką. Jest jednak bardzo grzeczna. Nie awanturuje się, nie domaga się wypuszczenia z łazienki. Tylko pieszczot ciągle jej mało...

Beliowen, ja nie wiem, co powiedzieć. Te moje koty jakieś dziwne są z tym mieszkaniem w pralce :D
Ikusia pozdrawia Pasiastego :twisted:
Obrazek

mokkunia

Post » Sob wrz 09, 2006 2:47

A ja Wam powiem,że Tż Mokkuni jest fajny, i że to On zakoci ich maleńkie mieszkanko na maxa. :lol: :lol:

A Ikusia rośnie, oj rośnie :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Sob wrz 09, 2006 9:02

Tż Mokkuni za każdym razem mówi, żeby zostawiła na stałe łazienkowego kota, tylko juz nie brała następnych. Jakim cudem ona w ogóle jakieś adoptuje, to ja nie wiem. Ikusia pięknieje z każdą chwilą. Z tym piaskiem miałaś dobry pomysł! Brak pralki przy twojej praniomanii rozbawił mnie do łez! Kudy malutka będzie mogła na salony?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Sob wrz 09, 2006 20:10

zosia&ziemowit pisze:A ja Wam powiem,że Tż Mokkuni jest fajny, i że to On zakoci ich maleńkie mieszkanko na maxa. :lol: :lol:

Tfu, tfu tfu :!: :!: :!: Proszę nie krakać, bo to krakanie mi ostatnio na złe wychodzi, wszystko się spełnia, aż się boję :!: :wink:
TŻ ma wielkie serce, jest kochliwy 8) ale dopóki domu dla mnie i kotów nie postawi może zapomnieć o kolejnym futrzaku na stałe :twisted:

TyMa Ty się nie śmiej, dziś od rana pralka chodziła, nadrabiałam zaległości. Teraz balkon cały zawieszony, a Ikusia na czyściutkim posłanku w czyściutkiej pralce śpi jakgdyby nigdy nic.
I kuwetkuje tak genialnie, że już zapomnieliśmy, że były problemy.
We wtorek chyba TŻ z Ikusią do kontroli pojedzie, zobaczymy co Pani Doktor powie na postępy w leczeniu małej.

mokkunia

Post » Nie wrz 10, 2006 11:42

Wchodzę rano do Ikusi (no wiem, wiem, trochę za długo pospałam) a tam...
Obrazek
Drugo rolka papieru w tym tygodniu rozwinięta cała, bałagan na sto dwa, papier oczywiście porwany i rozniesiony po całej łazience.
Więc zaczęłam przemawiać do Ikusi tłumacząc jej o co w tym wszystkim chodzi, że nie wolno, że bałagan, że do zabawy są myszki i piłeczki...
A Ikusia? Spojrzała na mnie taką minką... Obrazek No i co miałam zrobić, wymiziałam malutką. Teraz pewnie pomyśli, że to w nagrodę było za to co zrobiła :twisted:

mokkunia

Post » Nie wrz 10, 2006 16:15

Ależ ona śliczna :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie wrz 10, 2006 17:35

Oj Ty sie ciotka czepiasz, że sobie kotek urozmaica życie łazienkowe. Jak ja bym tyle siedziała w łazienece, to pewnie też bym w końcu zaczęła zwijać i rozwijać rolkę :lol:
A kotki nakryte na gorącym uczynku mają najsłodsze minki na świecie :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie wrz 10, 2006 17:41

CoolCaty, mi żal malutkiej strasznie. Bo nawet jak wyzdrowieje nie wiem, czy będę mogła ją wypuścić z łazienki :( Moje koty chyba mają nawrót grzyba, pobraliśmy zeskrobiny tydzień temu, czekamy na wyniki, a to z 3 tygodnie potrwa jeszcze...
Tak więc na razie plan jest taki: leczymy, szczepimy i szukamy domku :)

mokkunia

Post » Nie wrz 10, 2006 18:09

To jeszcze dla wszystkich Cioć pozdrowienia od Ikusi - królowej rozwiniętych rolek papieru toaletowego :)
Obrazek
Obrazek

mokkunia

[poprzednia][następna]