Na Działce Kumpeli w promieniach słońca jeszcze
A oto jej zwierzaki:
Król Benek, 8-letni kocur z tejże oto działki przywieziony.
Podrzutek. Cicha woda. Okręcił wszystko, co żyje w promieniu 10 km od niego, dookoła końcówki ogona. Terrorysta. Sabotażysyta. Dodajcie, co chcecie.
Przeżył swoje. Musiał ustawić kolejno jednego psa, który już odszedł, Gacka, Działkowe Koty i Sukę. I sąsiadów - że tak dodam. Ciężka praca.

Gacek - Ciciok Zupełny. Coś w stylu Loli. Do rany przyłóż. Wieczne dziecko, choć wiek już raczej dojrzały. W Krakowie faworyt Juniora. Na działce - oddał pałeczkę Rysiowi. Niestety, nie tylko w tym układzie, na ostatnim miejscu w kociej hierarchii.
Benkowi nie podskoczy, ale skutecznie (oj, tak...) poluje na ptaszki, myszki, nornice i wiewiórki (!!!). Czekamy w napięciu na

złożoną Państwu na wycieraczce. To jest możliwe. Kot niezwykle łowny w całym tego słowa znaczeniu.

Sonia. Pies morderczej rasy. Pies kochający. Pies z wielkim sercem i żołądkiem. Ktoś porzucił ją w lesie, gdy przestała być potrzebna do rodzenia i sparringu w walkach. Tak, tak, niestety.
Szczęśliwie przeżyła zamachy Benka na jej życie. Przypuszczam, że wiele z nich po prostu przegapiła. Porusza się jak taran i tak wygląda. Słodka. Sonia matkowała znalezionym przy Zakopiance szczeniakom. Oba znalazły dzięki internetowi dom. Czasem siada na jakimś kocie, wpatrzona w ukochanych właścicieli.

Rysio. Kot działkowy - dochodzący, z racji wydawanych, przepysznych posiłków. Syn kotki działkowej, również stołówkowej. Ale to już inna historia. Kotki już nie ma, pomimo starań opiekunów o jej życie.
Zakochałam się w nim na zabój. Zresztą nie tylko ja

Sami zobaczcie:

Tyle to wnosi do tematu, że wszystkie zwierzaki żyją w beztroskiej harmonii, pomino psień i dokoceń, z Benkiem - Krwawym Hegemonem na czele.
A ja...zazdroszczę, Agatko

Uwielbiają ten dywan wszyscy!! Nie wiem, dlaczego? Aż tak udany zakup?
Tymczasem woli miejsca, gdzie się można zrelaksować dźwiękiem bulgoczącej wody i ogrzać w ciepełku promieniujących akwarystycznych świetlówek:
Narazie mało ryzykowne, ale jak urośnie (czytaj: będzie cięższa)