Wyrzucony maluszek - kto przygarnie?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 01, 2006 11:31 Wyrzucony maluszek - kto przygarnie?

Witam

Jest pilna sprawa. Mojej znajomej karmicielce ktoś podrzucił na podwórko małego, 2-3 miesięcznego kotka. W przeciwieństwie do jej pozostałych kotów, ten jest wyraźnie oswojony, ktoś go po prostu wyrzucił z domu :twisted:
Biedak błąka się tam już od pięciu dni, nie chce jedzenia tylko ludzkiego towarzystwa. Co chwilę wybiega na ulicę i płacze. Jeśli go ktoś szybko nie weźmie do domu to dlugo nie pożyje :( Kotek jest biały w czarne łatki. Proszę o pomoc w imieniu swoim i Pani Krysi, a przede wszystkim tego kotka. Kotakt: fkotka@wp.pl
(Poznań Grunwald, ale mogę go przewieżć w dowolne miejsce w Poznaniu lub okolicach.)
Ania & Fifi
Obrazek

fkotka

Od: Wto lut 24, 2004 10:42

Post » Pt wrz 01, 2006 12:04

Ogłoszenia w gazetach, w okolicznych i nie tylko sklepach i lecznicach.
Samo forum to na szukanie domku mało...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt wrz 01, 2006 13:36

Napisałam już do fkotki - mogę wziąć tego kociaka na tymczasowo, ale najdłużej do 10 września i niestety ani dnia więcej i nie da się tego zmienić.
Gdyby ktoś dał mu kolejny "tymczas" od tego 10 września, a najlepiej od 8 albo 9 to wezmę małego.
Trochę mi głupio, że tak stawiam sprawę, ale po prostu czasami sprawy tak się układają, że nie da się tego absolutnie przeskoczyć.

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Pt wrz 01, 2006 15:43

Jak kotek juz bedzie w jakims domu to ogłoszenia gdzie sie da, do prasy lokalnej np. gratka ( ja wydałam kota komus kto go wypatrzył na gratce). Ogłoszenia w necie mp. Allegro

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Pt wrz 01, 2006 17:52 Wyrzucony maluszek - już ma dom!

Kotek ma już dom!
Zdecydowała się go przygarnąć moja mama :D
Byliśmy już u weta - mnóstwo pcheł, herpeswirus i ogólne zabiedzenie... Ale już będzie w ciepłym domku dochodził do siebie. Dzieki za wszystkie odpowiedzi, szczególnie, jeszcze raz, Olince.
Chodzi mi po głowie jakieś takie zdanie: "Po dalekim szukał internecie, tego co miał bardzo blisko"... :D
No to wyadoptowałam pierwszego kota.
Ania & Fifi
Obrazek

fkotka

Od: Wto lut 24, 2004 10:42

Post » Pt wrz 01, 2006 18:16 Re: Wyrzucony maluszek - już ma dom!

fkotka pisze:Kotek ma już dom!
Zdecydowała się go przygarnąć moja mama :D
Byliśmy już u weta - mnóstwo pcheł, herpeswirus i ogólne zabiedzenie... Ale już będzie w ciepłym domku dochodził do siebie. Dzieki za wszystkie odpowiedzi, szczególnie, jeszcze raz, Olince.
Chodzi mi po głowie jakieś takie zdanie: "Po dalekim szukał internecie, tego co miał bardzo blisko"... :D
No to wyadoptowałam pierwszego kota.

:D

Cieszę się bardzo.

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Pt wrz 01, 2006 19:17

Cieszę się bardzo że kotek tak szybciutko znalazł dom. i gratuluję tak szybkiej adopcji i życzę dalszych sukcesów :D :ok:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13