Bajka tez wyniki miala bardzo kiepskie watrobowe, a na USG wlasciwie nic takiego nie wyszlo

trzymam kciuki

Moderator: Estraven
Jana pisze:Jesteśmy po usg. Wątroba wygląda ok, reszta też, oprócz... nerek
Jana pisze:Wojtek najpierw trzymał tylną część Młodego, a potem pomagał mi skomunikować się z dr Sewerynem, bo jakoś ciężko było![]()
![]()
Beata pisze:Jana, te wskazniki watrobowe z tego, co widze ostatnio, nie do konca sa wiarygodne
Beliowen pisze:Beata pisze:Jana, te wskazniki watrobowe z tego, co widze ostatnio, nie do konca sa wiarygodne
Ale podwyższenie AlAT do watrtości ca. 700 U/l to nie jest niewiarygodne
Jana, transaminazy nie muszą rosnąć z powodu problemów z wątrobą.
Jeśli na USG nie widać problemów z wątrobą, to ja bym próbowała ustalić czy serce pracuje w porządku.
Beliowen pisze:Beata, między wartością 200 z groszami a 700 jest duża różnica, naprawdę - i nie wiem czy Bajaderkę można tu w ogóle porównywać.
Zwłaszcza że w sumie nadal nie wiesz co jej jest/było
Beliowen pisze:Zwłaszcza że są choroby w których jednoczesne występowanie problemów skórnych z niewydolnością krążenia jest możliwe.
Masz tam dodatkowo hyperglobulinemię, wysokie białko całkowite, odmłodzony rozmaz.
To wszystko jest koniecznie do wyjaśnienia.
Beata pisze:Beliowen pisze:Beata, między wartością 200 z groszami a 700 jest duża różnica, naprawdę - i nie wiem czy Bajaderkę można tu w ogóle porównywać.
Zwłaszcza że w sumie nadal nie wiesz co jej jest/było
nie wiem na 100%
z tego, co widze, wydaje mi sie tylko, ze diagnoza D. jest dobra - problemy jelitowe, ktore wplynely na wyniki watrobowe...
a wczesniej niedojadanie z powodu problemow z nadziaslakiem
a Ty wiesz???
Beata pisze:Jana, jesli bedziesz konsultowac z dr Niziolkiem to koniecznie wez ze soba wszystkie wyniki badan i wczesniej zrobiony RTG, to tak z doswiadczenia...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, elmas, włóczka i 355 gości