Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beliowen pisze:Trzeba koniecznie ustalić przyczynę drgawek (gorączka, uraz, krwiaki w obrębie czaszki, sprawdzić metabolizm: nerki, poziom cukru, trzustkę, poziom wapnia i fosforu, pracę serca, jonogram itp.) tych badań do wykonania jest sporo, zwłaszcza że kot młody tak?
Damork pisze:Koniecznie dodalabym do tego akuratnego spisuoznaczenie enzymow watrobowych - bo wlasnie choroby watroby to jedne z najczestszych przyczyn atakow padaczkowych.
Juz te podstawowe wiele wyjasnia.
Asiulak pisze:perla ja mam kota prawdopodobnie z padaczką, pisze prawdopodobnie bo na 100 % nie można być pewnym że to na pewno padaczka. Czeka mnie jeszcze USG jamy brzusznej, które ma wykluczyć inne choroby - nerki, wątroba, chociaż podejrzewam że wszystko będzie ok, bo wyniki badań krwi nie wskazują na schorzenia tego typu.
rozumiem, że to jest to AP? ale tylko się domyślam, bo zupełnie się na tym nie znamBeliowen pisze:O, to ciekawe, zwłaszcza ten rosnący i przekraczający ponad dwukrotnie normę poziom fosfatazy alkalicznej...
Asiulak pisze:rozumiem, że to jest to AP? ale tylko się domyślam, bo zupełnie się na tym nie znamBeliowen pisze:O, to ciekawe, zwłaszcza ten rosnący i przekraczający ponad dwukrotnie normę poziom fosfatazy alkalicznej...... mój wet powiedział, żeby na razie niczym się nie martwić dopóki nie zrobimy usg i że wyniki ogólnie bardzo się poprawiły
![]()
Nie rozumiem tylko, dlaczego jesteś taka złośliwa i ironiczna.
perla pisze:A jaki powinien być właściwy poziom fosfatazy alkalicznej u kota, bo u mojego półrocznego Toffika wyszło 136,4 U/l?
O czym może świadczyć podwyższony poziom FA?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 428 gości