Dziekuje Wam Bardzo!
Za wszystkie slowa, wiele mi pomogly, i napewno pomoga.
Co do info o rybkach: myslalem, ale jak bylem maly rowniez mialem, i wiem, ze jest z tym sporo klopotu wbrew pozorom

Pozatym, rybki sa nieco bezosobowe
Co do siersci: oczywiscie wiem, ze kazdy zwierzak bedzie gubil nieco. Nie tylko zwierzak

Mi tez czasem wlosy wypadaja, a i mojej corce jak sie czesze rowniez ... chodzilo mi jedynie o ogromne ilosci:)
Klaki nie bylyby rowniez takim problemem, poniewaz w naszym domu nie posiadamy dywanow, a jedynie parkiety lub plytki, wiec nie bylo by to az tak uciazliwe.
Oczywiscie, ze zaakceptujemy sobie okres adaptacji. Nie oczekuje, i ani przez mysl mi nie przeszlo, ze kot przyjdzie powie dzien dobry, rozlozy sie potulnie na swoim miejscu, a jak go zawolam, to ochoczo przyjdzie dac sie podrapac za uchem
Co do forum. Zamierzam analizowac je doglebnie, i sama lekture polece rowniez mojej malzonce. Jak juz wspominalem bowiem, to wlasnie od niej wychodzi inicjatywa, i od corki. Moje zdanie jest takie ze jestem, za ale nie koniecznie, i moge w tym pomoc, i dac z siebie wszystko, aby bylo dobrze.
Nie dopuszczam do siebie ZADNEJ mozliwosci, wydawania kota. Jesli sie na niego zdecyduje, to zostanie.
Jeszcze niedawno mielismy psa. Byl juz stary, i niesamowicie do nas przywiazany. Lazil za nami wszedzie (za tesciowa). Klaczyl na potege (podchodzil cos pod PON-a). Cuchnelo mu z pyska, i nie dalo sie tego wyeliminowac nijak. Petal sie pod nogami tak, ze juz nie raz tesciowa klela na niego jak od najgorszego, wielokrotnie mowiac jak bardzo go nienawidzi.
Pies zginol jakis czas temu. Pewno polazl do lasu na chwile (mamy niedaleko), i przepadl. Szukalismy go bardzo dlugo. A najwiecej lez ronila tesciowa, co tak na niego psioczyla.
Teraz, nie ma juz sie kto petac, i jest pusto.
Wiem, ze kot nie jest dla dziecka, a bardziej dla nas. Nieukrywam jednak, ze mam nadzieje iz pomogl by wymoc na naszej corce pewnego rodzaju obowiazkowosc.
Chodzi mi jedynie o to, azeby nie ignorowal jej calkowicie, bo to mogloby byc dla niej przykre.
Pozdrawiam i dziekuje
Matik
PS Na forum pozostane zdecydowanie.