Kociaki CK -10 cudownych ogonków- wyrośliśmy ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 17, 2006 8:55

Śliczne kociątka! A bure jest takie jak moja Fredzia rok temu. Sam miód. :D

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon sie 21, 2006 7:32

Jak się czują Rozalka i Ancymonek?
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro sie 23, 2006 20:45

Rozalkę jeszcze raz odrobaczamy, innym środkiem tym razem, nadal trzeba jej podawać "poślizg". Godzinkę temu zjadła bardzo ładnie spora porcję conv. mięsnego i teraz powędrowała do kuwetki, słodzinka kochana. Jest taka rozczulająca... Ślicznotka tuptająca po domu swoimi nóziami za Alą i prosząca ją o troszkę czułości, owiajająca ogonek wokół jej ogonka, wreszcie cierpliwie z wyraźnym zadowoleniem ssąca kochaną Alę... Nie da się jej nie kochać! :1luvu: To dobrze, że jeszcze została u nas, nie jestem zwolennikiem oddawania nie do końca zdiagnozowanych kotów... A jest nadzieja, że uda się ją zdiagnozować lepiej, bo właśnie wybrałem jej kupkę z kuwetki. Jest na niej przyklejony żwirek, mam nadzieję, że się nada.
Acha, kupcia właściwie całkiem normalna... :roll:

Blue - dzięki za Twoje sugestie, bardzo nam pomagają! :D

A oto kilka zdjęć Rozalki, najnowszych - zgodziła się wziąć udział w ostatniej sesji kociej...;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prawda, że cudna!? :D
Jest strasznie milusia i grzeczna. Taka mięciutka, gładziutka... Cudo!

O Ancymonie napisze w kolejnym poście, a powiem, że jest o czym pisać! :D:D:D
Ostatnio edytowano Śro sie 23, 2006 22:00 przez janykiel, łącznie edytowano 1 raz

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Śro sie 23, 2006 20:51

śliczne małe czarne :)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro sie 23, 2006 21:13

ryśka pisze:Juz znamy wyniki posiewu z nosa Ancymona. Bakterie, które rosły, okazały się bakteriami normalnie bytującymi w nosie. Dla pewności posiew został zbadany w innym laboratorium - wynik ten sam. Mamy tez wynik posiewu mykologicznego - jedynie jakieś niegroźne drożdżaki się tam znalazły. Wynik niby znakomity

Ja tak z doskoku jestem przy komputerze, nie moge doszukac sie - co dzieje sie z kocurkiem?
Wynik posiewu, bakterie normalnie bytujace w nosie..
Ale w jakiej ilosci?
Bo to jest bardzo wazne.
Trzeba by zrobic konkretne badanie wlasnie to oceniajace.
Nawet najlagodniejsze bakterie moga stac sie patogenne jesli znajda dla siebie wlasciwy grunt.
Podobnie drozdzaki.
Owszem, gdy nie ma zadnych objawow chorobowych i po zrobieniu wymazu kontrolnego okaze sie ze wyszly w nim zazwyczaj lagodne, fizjologiczne dla tego miejsca bakterie - to uwaza sie wynik za dobry, zwierz jest zdrowy.
Jesli natomiast sa objawy wskazujace na chorobe i wymaz wykaze jednak jakies "zycie" - to koniecznie trzeba to dokladnie sprawdzic.
Niestety - wielu lekarzy popelnia blad nie biorac tego pod uwage.
Gdyby w wymazie wyszedl gronkowiec zlocisty - to pewnie cala wine by na niego zwalono - bo jakos ta nazwa dziala na wyobraznie, kojarzy sie z paskudnymi infekcjami.
A on tak samo jak kazda inna bakteria na skorze czy sluzowce moze zyc sobie zupelnie nie groznie i nie dajac zadnych objawow.

Ostatnio mialam mila pogawedke z pania mikrobiolog (akurat robilam u niej wymaz, ale z czlowieka ;) i sie zgadalismy bo okazalo sie ze ona tez kociara, od slowa do slowa troche sobie pogadalismy) ktora byla wsciekla, bo czesto w jej wymazach wychodza jawne patogeny a ludzie do niej wracaja z wynikami, zalamani - bo lekarze nie uznaja ich za wiarygodne, twierdzac ze taka bakteria czy grzyb to normalnie na czlowieku zyje i nie jest grozna, nie beda tego leczyli.
Jednak nie biora pod uwage najwazniejszego - ze kazda z nich stanie sie patogenem jesli da jej sie szanse.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro sie 23, 2006 21:23

Ancyś... no cóż... Ancyś tak po prostu znalazł dom! :D:D:D

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Bardzo się z nim zżyliśmy, bardzo związalismy się emocjonalnie, ale to nie zmienia faktu, że bardzo bardzo się cieszymy! Nareszcie Ancymonek jest już u siebie. Wcześniej był na konsultacji u weterynarza, który uznał, że nie tyle można go wydać, co już trzeba... Jak trzeba, to trzeba - jego nowi Opiekunowie przyjechali dzisiaj po niego i... jest już w domu. Jakby wiedział, że to już... Przywitał gości w drzwiach, popisywał się przed nimi, próbował sam zapakować się do transporterka... A potem pojechał.
Pewnie raz dwa rozkocha swoich ludzi w sobie na amen, pewnie owinie ich sobie wokół końcówki swojego długachnego ogonka... Jest pierwszym kotem w tym domu i jedynym. Nie zabraknie mu niczego: miłości, opieki, pysznego jedzonka i dobrego weta, gdyby był potrzebny (odpukać!).
Będzie szczęśliwy. Bardzo bardzo się cieszymy.

I jeszcze kilka zdjęć ze wspólnej sesji kociej...;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze zdjęcie ze szkolenia z karm...
Ryśka mówi do Ancymona: "Chodź, kochanie, dostaniesz Whiskasa..."

Ancymon:
Obrazek

Powodzenia kochany mądralo...

janykiel

Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Śro sie 23, 2006 21:42

Gratulujemy Ancymonkowi dobrego domku :D

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro sie 23, 2006 21:42

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

jaki on P R Z E P I Ę K NY :1luvu:

ja chcę by Rokita tak dobrze trafił, też się przywiązałam do czarnuszka :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro sie 23, 2006 21:49

Cudne zdjęcia, dobre wieści, ech...wzruszyłam się...
Czarnulki wyglądają jak dwugłowy kot :D
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Czw sie 24, 2006 21:29

Rozalka dzisiaj kiepsko... nie chce jeść. Podaję wszystko jak trzeba, zachęcam do jedzenia i kończy się... strzykawką i conv. :roll:
Kupka nie nadała się do badania, niestety. Będziemy łapać kolejną. Dziś Rozalka mnie przechytrzyła i zrobiła kolejną, kiedy karmiłem maluchy w łazience. Kiedy przyszedłem, kończyła zakopywać. Ech...
Będę jej podawał conv po dwa - trzy centymetry co jakis czas, żeby nie zrzuciła... Jeśli rano nie zje nic sama, będzie trzeba ją znowu zabrać do weta... :(

Wieści od Ancymonka są takie, że wczoraj do późna w nocy zwiedzał mieszkanie, a dzisiaj wcześnie rano przyszedł się migdalić... :D :D :D
Aklimatyzuje się znacznie lepiej niż sądziliśmy... :D

Wieści od Hugo i Chanel zaraz dam w wątku Zapaszków.

janykiel

Post » Czw sie 24, 2006 21:47

Właściwie to Tynio i Czarcinka powinni mi nakłaść po twarzy za to ich pominięcie w informacji...
Żeby więc uniknąć mordobicia ;) uprzejmie informuję, że u obojga leczymy (a właściwie kończymy leczyć) lekką infekcję. Dostają do oczu kropelki i jest bardzo wyraźna poprawa, utrzymująca się od trzech dni. Więc jeszcze troszkę i będzie po infekcji. Tynio i Czarcinka są teraz niemal nierozłączni. Wspaniale się razem bawią. Oboje są wycofani i nieufni, ale wydaje się, że Czracinka szybciej pozbywa się tego dystansu. I lepiej reaguje na głaski. Tynio ostatnio łapany do podawania lekarstw ucieka chyba trochę pro forma, ale jednak... No nic - ufamy, że uda nam się ten stan rzeczy zmienić.

Tak czy owak, Tynio i Czarcinka to piekne, przeurocze koty, którym trzeba ofiarowac troszkę więcej cierpliwości i wyrozumiałości...

Popatrzcie na te oczki! :D:D:D

Obrazek

Obrazek

Postaram się też zrobić nowe zdjęcia ich rodzeństwa w kocięcarni...

janykiel

Post » Czw sie 24, 2006 22:08

Jose Arcadio Buendia pisze:Ancyś... no cóż... Ancyś tak po prostu znalazł dom! :D:D:D

.

wspaniale wieści :D :D :D

:dance2: :dance: :dance2:

i za zdrówko Rozalki :ok: :ok:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Sob sie 26, 2006 23:37

Mamy trzy nowe Ptysie, Manuela i Letycja to papużki nierozłączki, siostrzyczki kochane. A Maja... no cóż... 8)
Zdjęcia i krótkie opisy już na pierwszej stronie.
Jutro się będziemy odrobaczać.
Antosia, Togo i Tobo martwią mnie swoją dzikością bardzo. Pewnie zdążą dorosnąć zanim znajdziemy im wszystkim domy. Żałuję że już nie mam miejsca, żeby wziąć ich do mieszkania. Tobo i togo maja niewielkie wyłysienia za uszami. Oby nie grzyb, poki co sa w klatce wystawowej, w celu imaverolowania, bo obsługiwanie ich "na wolnosci" jest bardzo trudne. Bardzo przydało by im sie rozłączenie i domy tymczasowe, w których ktoś poświęciłby im duzo czasu...
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie sie 27, 2006 8:49

Gratulacje dla Ancymonka (chlip, chlip).
Rysia, jak się czujesz?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie sie 27, 2006 11:20

Ancymonek trafił naprawdę wspaniale, ma bardzo troskliwych, mądrych opiekunów, bedzie leczony przez znakomitego weta. Bałam się go oddać, ze względu na jego słabe zdrowie, ale teraz, po 3 dniach wiem, że to była dobra decyzja.
Ja się czuję dobrze, dziękuję! :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

[poprzednia][następna]