Ironia losu:(-['] Lenka za TM...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 16, 2006 21:12 Ironia losu:(-['] Lenka za TM...

Wiem, los jest przewrotny.
Kotka, o ktorej napisze miala swoj watek na kociarni, ale forum mi strasznie muli i nie moge sie do niego dokopac, wiec pokrotce opisze raz jeszcze jej historie.
Trafilam na nia sladem ogloszenia w GW /jak niektorzy wiedza, szukam Kazia/ jakies 3 tygodnie temu. Domowa, bura mloda, pojawila sie wsrod dzikich przy dosc ruchliwym skrzyzowaniu w Warszawie - nie umiala tam zyc. Nie bala sie ludzi, pani karmicielka mowila nawet, ze zganiala ja z jezdni, bo i tam sie rozkladala...Milusia, kochana, na pewno dlugo by nie zyla. Na moja prosbe o dom tymczasowy odpowiedziala Wielbladzio :aniolek: Wkrotce kicia powedrowala na sterylke /w sama pore, jak sie okazalo, byla ciezarna/. Odebrana w dobrej formie, z wilczym apetytem, przeprowadzila sie do nowego, wspanialego domu, ktory jej w miedzyczasie Wielbladzio znalazla. I zaczela chorowac...Pare dni nie bylo diagnozy, dzis po USG, juz jest - cialo obce w jelitach:80:, potrzebna szybka operacja. Wlasnie trwa... :?
Kicia prosi o kciuki!
Wielbladzio i ja chcemy pomoc finansowo nowym Opiekunom. Operacja jest droga /600PLN/, nie byli przygotowani na taki wydatek na wstepie...
Moze ktos jeszcze moglby? :roll:
Ostatnio edytowano Pt sie 18, 2006 19:51 przez Malgorzata, łącznie edytowano 1 raz
Malgorzata,
Wieslaw, Matylda, Bazyli za TM, Rozalia, Kazio,Iwan i mala Klara
Obrazek

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Śro sie 16, 2006 23:04

kocina walczy o życie... nie mam jeszcze informacji...
na razie potwierdzam to, co napisała Małogrzata...
boję się...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro sie 16, 2006 23:50

Kciuki są :ok: :ok: postaram się coś uskrobać.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Czw sie 17, 2006 0:54

przed chwilą dostałam telefon: Lenka przeżyła operację.
Nie wiem, czy to już powód do radości, czy nie ma np. groźby, że umrze teraz z osłabienia - jestem zielona... :oops: Na pewno kocina ma wielką wolę walki :)
to był jakiś koszmarny stan zapalny jelit. Na początku - u pierwszego weta - podejrzewano niedrożność, ale doktor na Schroegera już przed operacją sugerował stan zapalny, tyle, że sprawdzenie tego bez cięcia (podanie kontrastu) nie było możliwe, bo Lenka wymiotowała po każdej próbie podania do pyszczka nawet kropli wody... :( operacja była dla niej jedyną szansą...
to wszystko stało się piorunem... jeszcze w zeszły piątek rano, przed przyjazdem Domku Lenka zjadła prawie dwie szalki jedzonka, poprzedniego wieczoru też dwie, była wesoła i bardzo zadziorna wobec moich Drani :wink: potem do końca dnia nic nie zjadła, ale myśleli, że to z przejedzenia... wymiotować zaczęła w nocy i od tej pory trwał koszmar. kolejne wymioty, kroplówki i antybiotyki, badania krwi, testy, usg... dziś od rana nie miała już nawet siły iść do kuwety, siusiała tam, gdzie siedziała, tkwiła schowana za zasłoną, odrętwiała z bólu... po usg okazało się, że to coś z jelitami i że jedyną nadzieją jest operacja - ale jak się okazuje, to wcale nie takie proste: znaleźć po godz. 20 i w okresie urlopowym chirurga chętnego ciąć kota w tak koszmarnym stanie :( w dodatku w miarę blisko, żeby nie jechać z nią w tym stanie przez pół Warszawy (kocia mieszka w Jabłonnej)... w końcu znaleźliśmy, pojechaliśmy...
operacja miała kosztować 500-600 złotych (nie wiem, ile jutro sobie za nią policzą :? ), wcześniej test białaczkowy + bad. krwi + USG ponad 150 złotych, codziennie kroplówki i antybiotyki - 30-35 zł za wizytę (zdarzało się i dwa razy dziennie :( ) :strach: teraz przed biedactwem jeszcze bardzo długa rekonwalescencja i leki, czyli następne duże koszty...

jest mi tak okropnie głupio wobec tych Państwa :oops: miała szczęście w całym nieszczęściu, że trafiła na ludzi, którzy te pieniądze bez dłuższego zastanowienia wyłożyli (ja choćbym chciała, nie miałabym co wyłożyć :( ) - ale naprawdę nie są to ludzie specjalnie nadziani, pani jest pielęgniarką :? chciałabym chociaż część tych kosztów zwrócić... sama dziś dałam stówkę, spróbuję dodać jeszcze coś, ale to będzie już marny grosik, na jakiś lek albo parę saszetek convalescenca, więcej już nie dam rady :oops:
jeśli ktoś może coś dorzucić... albo są tu bogacze o złotych sercach :wink: ... bardzo prosimy o pomoc...
nie mam nawet zdjęcia Lenki (mam w komórce, ale nie podejmuję się wstawić, do dziś nie umiem :oops: :oops: :oops:, mogę przesłać mmsem) - ale gdyby ktoś chciał potwierdzić, że nic nie zmyślam :wink: , podam na pv telefon jej Domku
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw sie 17, 2006 1:18

Finansowo niestety nie mam jak pomóc, ale mam 3 saszetki Convalescenca w proszku - mogę przekazać. Kicia po takiej operacji pewnie będzie jadła właśnie to proszkowe przez jakiś czas, więc trzech saszetek nie trzeba by było kupować, tylko by już były.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Czw sie 17, 2006 1:57

na pewno się przydadzą :) ja też mam jedną, to już cztery :wink:
zaraz piszę priva :)

Wielbłądzio

Post » Czw sie 17, 2006 9:56

sama podbijam, ale to pilne :oops:

Wielbłądzio

Post » Czw sie 17, 2006 11:29

TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI LENKO!!!!! :ok: :kitty: :ok: :kitty: :ok: :kitty: :ok: :kitty:

Kinga-Kotki

Od: Pon lip 03, 2006 15:52

Post » Czw sie 17, 2006 13:09

Lenka samodzielnie stanęła na łapki... od wczoraj (i w dodatku po operacji) to postęp. oby już było tylko lepiej...

Wielbłądzio

Post » Czw sie 17, 2006 13:26

Wielblodzio, prosze, daj nr konta na priva - fundusze mm niewielkie, ale pewnie bedzie nas wiecej tych 'bogaczy' :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw sie 17, 2006 20:31

up!

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Czw sie 17, 2006 21:30

Wystawiłam jeszcze kilka aukcji - mam nadzieję, że choć trochę uda się pomóc... buraski to moje ukochane koty :wink:
Koci zeszycik http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48463
Koci notesik I http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48464
Koci notesik II http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1825819#1825819

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Czw sie 17, 2006 21:48

bardzo Wam wszystkim dziękujemy, dzięki Wam będę mogła oddać całkiem niemałą sumkę i na pewno nie zabraknie na całe dalsze przywracanie buro-rudego szkielecika do stanu normalnego kota :) oby tylko ona miała wystarczająco dużo siły...
dziś przed dwudziestą pojechała do domu, Pani mówiła, że zupełnie inny kot :lol: podobno po drodze rozrabiała w transporterze, może to dobry znak :wink: dostała oczywiście jakieś pasty odżywcze, mlecznego convalescenca, na razie będą i kroplówki... miejmy nadzieję, że to było 'tylko' to, że już się nic nie okaże :?

z całego serca dziękuję :1luvu:

Wielbłądzio

Post » Czw sie 17, 2006 22:05

...Pukajcie ze mna w niemalowane drewno,
bo,
czasami szczescie trwa tylko chwile dwie
...
Chce i bede wierzyc, ze Kicia Lenka i jej zacni Rodzice, beda zyc dlugo i szczesliwie, jak w najpiekniejszej bajce :ok:
Gorzej juz bylo. Teraz musi byc lepiej :ok: :1luvu:
Serdecznie dziekuje za wszelka pomoc w imieniu Lenki i wszystkich, ktorym jej los lezy na sercu :love:
Malgorzata,
Wieslaw, Matylda, Bazyli za TM, Rozalia, Kazio,Iwan i mala Klara
Obrazek

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Pt sie 18, 2006 17:43

kurczę, nie mam żadnych nowych informacji i trochę się boję... :?
oby było dobrze... :ok: :ok: :ok:

Wielbłądzio

[następna]