Nie każdy przecież w sieci wie, jaką kopalnię wiedzę my tu mamy

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
adoptujkotazeschroniska pisze:Ja generalnie nie mam nic przeciwko temu , żeby płacić za forum.. natomiast beliowen pominęłaś jedną rzecz.. oprócz kilku forumowych fundacji jest masa osób ktore robi wieeeeelkie rzeczy dla kotów i wklada w to dużo pieniędzy.. te osoby tez miałyby płacić ? i jak wtedy rozróżniać kto powinien płacić a kto nie ?
A poza tym jest to o tyle tez kiepskie rozwiązanie imho że osoby ktore wchodza na forum zaadoptować kota pisza np 3 - 4 posty.. wprowadzając taką opłatę trzeba bedzie sie tez liczyc z tym ze czesc potencjalnych adoptujących lub w ogóle ludzi ktorzy mogliby coś dobrego wnieść na forum niestety sie nie zarejestruje...
Fraszka pisze:Tak, należy płacić! Nie dobrowolną, ale ustaloną składkę, z pominięciem fundacji i ludzi aktywnie i systematycznie pomagającym kotom, których listę można zrobić. Do poczytania dla wszystkich powinny być dostępne działy Koty i Kociarnia, a do pisania można ustalić jakąś liczbę pierwszych darmowych postów.
Oberhexe pisze:Fraszka pisze:Tak, należy płacić! Nie dobrowolną, ale ustaloną składkę, z pominięciem fundacji i ludzi aktywnie i systematycznie pomagającym kotom, których listę można zrobić. Do poczytania dla wszystkich powinny być dostępne działy Koty i Kociarnia, a do pisania można ustalić jakąś liczbę pierwszych darmowych postów.
Ciekawa jestem, kto ustali kryteria wpisywania na taką listę... Są ludzie pomagający po cichu i bez rozgłosu, lub z pewnych powodów ograniczających się do pomocy finansowej, jak rozumiem oni nie będą zwolnieni?
Jak składka, to sorry, ale dla wszystkich, jednakowa, niezależnie od stażu na forum, zasług i czego tam jeszcze.
I jestem za taką składką o ustalonej wysokości.
Oberhexe pisze:Fraszka pisze:Tak, należy płacić! Nie dobrowolną, ale ustaloną składkę, z pominięciem fundacji i ludzi aktywnie i systematycznie pomagającym kotom, których listę można zrobić. Do poczytania dla wszystkich powinny być dostępne działy Koty i Kociarnia, a do pisania można ustalić jakąś liczbę pierwszych darmowych postów.
Ciekawa jestem, kto ustali kryteria wpisywania na taką listę... Są ludzie pomagający po cichu i bez rozgłosu, lub z pewnych powodów ograniczających się do pomocy finansowej, jak rozumiem oni nie będą zwolnieni?
Jak składka, to sorry, ale dla wszystkich, jednakowa, niezależnie od stażu na forum, zasług i czego tam jeszcze.
wacka pisze:Rafał, możesz napisać jakie są statystyki serwera
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości