Dwie Czarnulki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 19, 2006 20:08

Mysle ze Ty najlepiej wiesz na co przeznaczyc pieniadze.
Myzianki dla czterych Czarnych :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Śro lip 19, 2006 20:56

Tako samo jako rzekła Gośka. Ta kotka bez ciebie nie miałby szansy ani na życie ani na domek. Koszty leczenia, bo karma to też element leczenia, przy dwóch nerkowych kotach są duże i niestety nie będą malały! Kciuki za poprawę wyników!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Wto lip 25, 2006 7:46

U nas bez zmian.
Mufka i Krótka zdrowe jak rydze, tylko upał je pacyfikuje. Krótka mniej je ale w jej przypadku to nie problem, wprost przeciwnie, taka dietka wyjdzie jej tylko na zdrowie, bo za bardzo w tłuszczyk zaczęła obrastać
:wink:
Problem tylko z Vikusią, bo ona też straciła apetyt, a jest bardzo chudziutką kotką, mimo, że wcześniej jadła dość ładnie nie może nabrać ciałka i ciągle jest przeraźliwie sucha. Viki jest głównie na karmie nerkowej / Hills k/d / tylko sporadycznie dostaje coś innego. Brakuje mi pomysłu czym ją podtuczyć :(
Poza tym codziennie Viki i Szkrabcia dostają kroplówkę, no i oczywiście pozostałe leki.
One mnie chyba za te kroplówki znienawidzą :(

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Śro lip 26, 2006 7:12

Nie znienawidza.. zobaczysz... kociaste czuja ze to dla ich dobra.
Biznes zmyka jak wieczorem probujego zlapac na smarowanie, ale pozniej juz samo dlubanie w uszach i smarowanie obydwa Futra znosza ze spokojem.. i tak wiedza ze ich to nie minie :twisted:
Zdrowka i Spokoju dla 4 Czarnych i ich Dwunoznych :D
Obrazek

goska_bs

Post » Śro lip 26, 2006 22:06

Myślę, że jak upały miną, to i kotkom sie polepszy! Mam podobne dylematy, że moje mnie nie będą lubiły za te zastrzyki, tabletki, noszenie do weta, ale jakoś im złosć na mnie przechodzi.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pon lip 31, 2006 8:09

Za długo był względny spokój :(
Wczoraj przez przypadek odkryłam, że Viki posikuje poza kuwetką :( TYlko dlaczego sobie wybrała półkę z najładniejszymi albumami, niestety kilka książek musiało wylądować na śmietniku w tym moja ulubiona "Królestwo Zwierząt" Musiała tam posikiwać od jakiegoś czasu, bo na kilku albumach zdążyła się zadomowić pleśń.
Wyjęłam resztę książek, postawiłam tam kuwetę i się zastanawiam jak ją zniechęcić do tego miejsca. Na razie porozkładam plasterki cyrtyny ale nie wiem czy to będzie wystarczający odstraszacz

Teraz rozpoczynam polowanie na sioo, przydałoby się je przebadać. Ale ogólnie martwię się Vikusią, bo na oko widać, że coś jej dolega. Nie wiem czy tylko tak źle znosi upały, czy to sprawa poważniejsza. Nie ma apetytu, jest taka osowiała :(
Najgorsze jest to, że wetom też brakuje koncepcji co jej może dolegać :(

gagatek

Post » Pon lip 31, 2006 8:18

:( Biedna Vikusia, koniecznie złap to sioo.
Kciuki i pazurki trzymamy za zdrowie Twoich panieniek.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Pon lip 31, 2006 13:42

No wiesz co Viki,wstydziłabyś się,taka duża,a sika po kątach,pampersa ma ci Duża założyć czy co??Ty lepiej uważaj,bo twoja Duża jest zdolna do takich rzeczy :wink: ,a jak nie Ona to sama to zrobię za olanie najfajniejszej książki mojej córci :twisted:

lola

Od: Pon mar 13, 2006 8:49

Post » Pon lip 31, 2006 18:12

Viki co to za numery :?: :?: :evil:
Prosze natychmiast isc do Duzej, przeprosic i obiecac poprawe :!:

Zatroskany Dwukot
Obrazek

goska_bs

Post » Wto sie 01, 2006 18:58

a co wy dziewczyny tak nisko upadłyście?Viki już lepiej rób sioo do wanny,a nie za książki

lola

Od: Pon mar 13, 2006 8:49

Post » Wto sie 01, 2006 20:09

Sioo przebadane i w zasadzie nic ciekawego nie wyszło, leukocyty tylko pojedyncze.
Natomiast przyczyna niejedzenia okazała się bardzo prozaiczna: zepsuty ząbek i ropień koło niego. Po prostu biedulkę bolał pyszczek i dlatego nie mogła jeść. Od dzisiaj przez tydzień Viki będzie dostawała antybiotyk a potem ząbek do wyrwania. Wiem, że narkoza przy niewydolności nerek nie jest najlepszym rozwiązaniem ale nie wiem czy na "głupim jasiu" uda nam się zrobić porządek w pyszczku :(

gagatek

Post » Wto sie 01, 2006 20:36

Biedna kiciunia, musi to jej zdrowo dokuczać! Może to i przyczyna kłopotów z siusianiem?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Sob sie 05, 2006 19:10

no i kłopotów ciąg dalszy :(
Viki co prawda zaczęła jeść ale problem z ząbkiem będzie rozwiązany dopiero we wtorek, bo do tego czasu musi brać antybiotyk.
Dalej posikuje mi poza kuwetką. Półka z książkami zabezpieczona jednorazowym podkładem i stoi tam miseczka z jedzeniem, bo niby tam gdzie żarełko tam nie ma siurania. No to dzisiaj małpiszon nasiusiał na dywan :( , załamka,a jak na nią patrzę to idzie grzecznie do kuwetki :roll:

Szkrabula natomiast niewiadomo kiedy nabawiła się zapalenia pęcherza moczowego, biedulka moja kochana i też jest na antybiotyku, może uda nam się złapać sioo do badania.

gagatek

Post » Sob sie 05, 2006 20:12

Ciągle coś się dzieje, a ostatnio sporo kotów na forum ma podobne problemy, nie wiem, czym to tłumaczyć...
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Nie sie 06, 2006 9:06

Czarne czy Wy nie przesadzacie z tymi "atrakcjami" dla Duzej :?: :evil:
teraz zaczna Was kluc i faszerowac paskudztwami :twisted: ale kara musi byc ;)

Trzymamy za Was wszystkich kciuki i pazurki :ok:
Dwukot z Duza
Obrazek

goska_bs

[poprzednia][następna]