Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ziemowit pisze:metadon jest w ogóle niedozwolony w PolsceSlonko_Łódź pisze: Dawkujecie Nam siebie jak Monar metadon.....![]()
stany mamy w normie, nic niepokojącego
trochę rzeczy do nadgonienia naokoło![]()
a tak w ogóle to... zalegasz z odwiedzinami u nasi wciąz mamy nadzieje jakoś Cie porwać w niedługim czasie
Slonko_Łódź pisze:OT cd a co to jest "zjazd" bo nomenklatury nie znam.....
Slonko_Łódź pisze:No proszę.... A w niektórych krajach tak sobie chwalą ten środek... Np nasi sąsiedzi Niemcy- mają bardzo dobre efekty odwykowe..... Metadon mogą osoby uzależnione dostać w aptekach bez recepty. Wystarczy, że są wpisane na listach osób uzależnionych...
Slonko_Łódź pisze:Ponieważ Zosio-Ziemowita chwilowo nie ma to jeszcze trochę OT. Ja byłam przekonana, że metadon tylko likwiduje uczucie "głodu" narkotykowego bez wprawiania w stan zbliżony do zażycia.... Że tylko im sie nie chce brać bez kolorowych wizji i czegoś tam jeszcze (od wielu rzeczy jestem uzależniona ale akurat od opiatów też nie)
Slonko_Łódź pisze:Chodziłam w zeszłym roku na monograf "prawnokarna ochrona obrotu gospodarczego". Między innym przedmiotem wykładu były przestępstwa z ustawy o przeciwdziałaniu nakomanii. Prof mówił nam, że w ośrodkach terapii uzależniem i w szpitalach na tzw detoksie podają właśnie metadon. Z tego co nam mówił to właśnie, że negatywnym aspektem jest to, że w poszukiwaniu odlotu, którego nie daje metadon narkomanii sięgają po inne używki i po zwykłe narkotyki. Połączenie daje podobno jeszcze gorsze rezultaty niż same narkotyki... Wysnułam z tego wniosek, że metadon "kolorowych wizji" nie daje.... Ale może sie myliłam...
http://72.14.221.104/search?q=cache:t5k ... clnk&cd=10 tu jest coś na ten temat ale o działaniu metadonu nie znalazłam....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 54 gości