Kot zaginął w pociągu Czwa-Lubliniec-Opol-Brzeg-Oław-Wrocław

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 30, 2006 19:52

A ja dalej z telefonem. U ekipy - nic. Poza tym, że ktoś litościwy dał środek na pchły dla Szefa... I plaster, bo buty otarły.
Skoro na torach...i przy torach - penetrowali zarośla - nie znaleziono, to jest szansa, że jest gdzies .....?
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

Post » Nie lip 30, 2006 19:54

Czy forumowicze z Warszawy mogą sprawdzić schronisko? i okolice dworca?
Wszystko jest możliwe.......choć ja mam przeczucie, że kociak może być we Wrocławiu (cały czas nie chce przyjąć do wiadomości,że ktoś go wyrzucił po drodze, ale to niestety możliwe...) . A skład zanim wyjedzie w drogę powrotną chyba jest sprzątany? więc może sprzątaczki mogły go przepłoszyć.albo i nie...i pojechał do Warszawy...
Caty jeszcze raz dzięki...........
i dzięki wszystkim, którzy starają się szukać Maji...
- to 8 letni kocur i lękliwy...

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Nie lip 30, 2006 19:58

Będą szukać dalej. Trochę problemów z SOK, ale do przodu.
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Post » Nie lip 30, 2006 21:26

Jeszcze raz wielkie pozdrowienia!!!!! Informuj jak dostaniesz jakiegoś smsa od Ekipy! Trzymam za nich kciuki. Ja tez szukam- ale moich...
Podziwiam bardzo co robi Tomek z ekipą...
Ostatnio edytowano Nie lip 30, 2006 21:34 przez estera, łącznie edytowano 1 raz

estera

Od: Śro lis 17, 2004 10:40

Post » Nie lip 30, 2006 21:31

szkoda, że nie maja ogłoszeń zrobionych przez Olifke - mogliby je rozwieszac po drodze...bo kociak, moze byc gdzies schowany i wyjdzie z ukrycia jak już ekipa przejdzie.........:-(
Drużyna Pierscienia już była..może Drużyna Maji..........??

Magdziak

Post » Nie lip 30, 2006 22:01

Pomysł na 5. Prześlijcie ogłoszenie na mój mail kat155@poczta.onet.pl wydrukują w kafejce i rozkleją. :ok:
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie lip 30, 2006 22:16

Juz wysłalam - tak moze byc?

Magdziak

Post » Pon lip 31, 2006 0:02

Odebrałam, powiadomiłam Rano wydrukują.
Ostatni SMS był następującej treści - " Szefo już się nie drapie.Szukamy dalej.Oby do skutku"
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Pon lip 31, 2006 0:32

No to oby!!!!!!!!

estera

Od: Śro lis 17, 2004 10:40

Post » Pon lip 31, 2006 9:39

caty pisze: Trochę problemów z SOK, ale do przodu.

Mnie nie pozwolono rozklejać ogłoszeń na częstochowkim dworcu :roll: Wyjaśniałam że to żadna reklama, że ogłoszenie, ża zaginął zwierzak, ze to pilne. Polecili przyjśc w dzień roboczy i udać się do siedziby spółki PKP, bo nic co nie jest podstemplowane nie ma prawa wisieć :evil:

Przemyciłam kilka ogłoszeń - w poczeklani, na zawnątrz dworca i na peronie z którego odjeżdża Oleńka (peron 3 jak się wywiedziałam).

A w ogóle to doradzono mi zapytać w biurze rzeczy znalezionych (oczywiście czynnym również w dni robocze od 7 do 15 :? ). Czy moze ktoś już to zrobił??

Caty - ja również wysłałam wczoraj ogłoszenie na Twój mail, nie wiem czy doszło, bo w chwilę potem padł mi internet.
Pozdrowienia, dla Drużyny Maji 8)
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Pon lip 31, 2006 10:39

Mail dotarł, ogłoszenia wydrukowano. Kolejny pomysł - może by tak zadzwonić do Lata z Radiem ? O ile jeszcze jest, bo jakoś polki nie słychać....
Drużyna nie znalazła, podkreślam, nie znalazła poranionego ani nieżywego kota. Maja pod tym względem doświadczenie, bo mój syn to stary kociarz i wie, co robia koty, gdzie chowaja się, jak coś im dolega.
Przeszukali zagajniki, szopy, puste budynki, rozpytywali ludzi.

Natomiast nasuwa mi się jeden nieodparty, przykry wniosek - dlaczego ludzie tacy pozornie normalni, fajni - nie umieją się włącvzyć w działania innych ? Przecież to tak niewiele - pozwolić nakleić ogłoszenie, zapowiedzieć przez megafon, ogłosić...przyłączyć się do poszukiwań ? To nic nie kosztuje, a daje nam szansę po raz kolejny przekonać się, że zasługujemy na miano ludzi ...
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Pon lip 31, 2006 10:52

Myślę, że taka akcja zasługuje na jakieś medialne nagłośnienie. Może opisem wędrówki, jej celem, problemami itp. można zainteresować lokalną prasę (a może nie tylko lokalną). Kto ma dojścia w redakcjach - do dzieła. Może ekipa Teleexspresu, by to łyknęła (zawsze mają jakieś ciekawostki do opowiedzenia). Pamiętacie pewnie wszyscy jak niedawno w każdych wiadomościach opowiadali historię kocicy, która została chyba (o ile dobrze pamiętam) wysłana w świat i potem szczęśliwie wróciła do domu. Bez medialnego rozgłosu raczej trudno będzie odszukać kicia.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon lip 31, 2006 11:00

Też o tym myślałam.
Przecież taka akcja powinna być nagłośniona, najpierw fakt tego, ze ktoś tkną się cudzego kota wyżądzawszy mu tym wielką krzywdę, jak i jego właścicielce, a poźniej cała wpspaniała wyprawa młodych ludzi, ktorzy kota nie tylko nie chca zlożyć w ofierze :D ale nawet go oddać starszej pani.
Dzięki takiemu felietonowi moze kota uda się znaleźć nawet jakby wyjechał nad morze :)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon lip 31, 2006 15:35

Rozpuszczono wici w Kostrzyniu ( czy w Kostrzyni, sama juz nie wiem ). Teraz tylko czekac....
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Pon lip 31, 2006 15:40

Cały czas kciuki za drużynę i kota :ok: :ok: :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

[poprzednia][następna]