"Serce na dłoni"czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 30, 2006 15:59

Zosiu, internetowe konto najlepiej chyba w mBanku- jest całkowicie bezpłatne. Najlepiej konto e- max, wtedy karta do niego też jest bezpłatna
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Nie lip 30, 2006 16:42

Pozwole sobie zacytowac:
"Wielki sztorm pozostawił na plaży tysiące rozgwiazd. Brzegiem oceanu powoli szedł starzec.
Delikatnie brał każdą rozgwiazdę do ręki i odnosił ją do wody. Z naprzeciwka nadszedł młodzieniec i zdumiony rzekł - Po co to robisz, starcze?! Przecież tych rozgwiazd jest tu dziesiątki tysięcy! I tak wszystkich nie uratujesz! Twoje staranie zupełnie nie ma sensu!! Starzec w milczeniu podniósł kolejną rozgwiazdę i wkładając ją do wody rzekł - Dla niej ma..."

Ta fundacje rozpoczela swoje istnienie od pierwszego postu Zosi w Dzidziowym watku...Ilez to ludzi powiedzialo by, ze trzeba bylo uspic Dzidzie, ze tylko sie kotek bedzie meczyl... A ty Zosiu dawalas jej dzien po dniu zycie...Czyz nie bylo warto? Znalazlas w sobie sile...Wiedzialas ze kiedys nastapi koniec ale probowalas kazdego dnia...
I jezeli kiedys nastapi koniec tej fundacji to i tak warto sprobowac...
Zosiu, Ziemowicie...
W was jest cos czego nie da sie wytlumaczyc...Na waszych watkach ludzie sie nie kluca...Ja osobiscie sprawdzam na ktore watki robicie aukcje i zaraz je przegladam bo najczesciej sa wazne...
Sprobujmy....

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Nie lip 30, 2006 16:53

kota7 pisze:Odnoszę czasem wrażenie, że stowarzyszenia mogą mniej. Bo muszą trzymac się określonych przepisów. Bo na wszystko muszą mieć papierek, rachunek, fakturę. A to ogranicza.

Kota masz racje, ale jednoczesnie brak formalizacji utrudnia zalatwienie wielu rzeczy. Wiem ze jest wiele firm, ktore w rozny sposob wspieralyby zwierzaki czy to w formie rzeczowej czy kasy tylko jesli zwraca sie do nich przeslowiowy Kowalski to zazwyczaj traktuja go nieufnie i niepowaznie (na szczescie nie wszyscy).
Nie to zebym nie popierala Funduszu Dzidziowego..popieram go calym sercem
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie lip 30, 2006 18:00

Zupelnie sie nie znam na kontach internetowych.Wiec akurat w tym zupelnie pomoc nie umiem.
Widze, ze Saskia ma pojecie, na pewno tez zna sie na tym Goldi.
Nie ma co rozmieniac sie na drobne. Ktoras z dziewczyn na pewno pomoze.
Domyslalam sie, ze poki co Zosia i Ziemowit sa jak obici. Dobrze, ze znajdzie sie nowe zajecie..Ale poki co niech zlapia oddech...
Nie wyobrazam sobie co sie stanie, jak odejdzie Chester, ale nie sadze zebym byla tak silna jak Wy.
Podziwiam Was, ze potraficie rozmawiac juz o innych..
Niezrecznie mi tak kadzic, brzmi to gornolotnie i plasko zarazem.Ale tak czuje i mysle.
Jak juz ruszy zbieranie kasy na pomoc innym, to mozna sie bedzie zastanowic nad tym co dalej.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie lip 30, 2006 18:09

Jak mam przenieść Listę do tego wątku? Nie wiem jak to zrobić, może ktos wie?
Obrazek

Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Nie lip 30, 2006 18:11

Mozesz zmienic tresc swojego pierwszego posta i tam w nim wpisac wszystkich, ktorzy sie zadeklarowali, nastepnie jak ktos sie bedzie dodawal, uaktualniac co jakis czas liste.

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Nie lip 30, 2006 18:22

Ja też polecam internetowe konto mBanku. Można sprawdzać w sieci stan konta na bieżąco zamiast czekać na wyciągi, prowadzenie rachunku nic nie kosztuje, przelewy z mBanku (a wiele osób ma tam konta) 0zł z innych banków różnie ale najczęściej 50 groszy. Jeżeli ktoś ma już konto może sobie otworzyć dodatkowe bez żadnych opłat i formalności. Miodziowy Fundusz korzysta z konta Mokkuni (dziękuję Mokkuniu). Ja też mam konto w mBanku ale du.... jestem i mi TŻ wszystko robi :oops:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Nie lip 30, 2006 18:52

Dwa najlepsze konta internetowe to MBank i PKOBP który ma opcję Inteligo - koszt przelewu na konto w innym banku też 0,50 zł. Tak więc wybierzcie.
Obrazek

Obrazek

goldi

Post » Nie lip 30, 2006 19:05

Ja wam zycze powodzenia, ja was nie chce zniechecac.

Ale.
Sprawy organizacyjne to pikus, z tym kazdy przecietny czlowiiek przy odrobinie dobrej woli i wysilku sobie bez problemu poradzi.

Pytanie, skad wziac tych comiesiecznych darczyncow?

Na forum wiekszosc forumowiczow "popiera" charytatywnie to czy tamto przedsiewziecie.
Dziala Cichy Kat, fundacja Lydyi, fundacja Felis KasiD, fundacja dziewczyn z Poznania, fundacja Canis, Osrodek Adopcyjny Anny Wydry i jeszcze co najmniej z3 ktorych tak do konca nie kojarze. Oprocz tego dzialaja osoby prywatne, ktore nie utworzyly zadnego Stowarzyszenia czy Fundacji, takie jak np Eve69, Jana, Berni.
Kazda z w/wym fundacji/osob, opiera sie w wiekszym lub mniejszym stopniu na pomocy finansowej (i nie tylko) osob zyczliwych i zaangazowanych.

Do czego zmierzam?
Szczerze wam zycze znalezienia/przylaczenia sie tych 100 osob..
Ale cos mi sie nie chce w to wierzyc - tyle fundacji wciaz zacheca, apeluje o adopcje wirtualne, gdzie mamy do czyniena z historia konkretnego zwierzaka, a ludzie jakos nie reaguja tlumnie a masowo...

I za Wojtkiem powtorze - jestem za wsparciem organizacji tych bardziej i mniej formalnych, ktore juz dzialaja.
Obrazek

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Nie lip 30, 2006 19:35

z powodow, ktore Ska opisala, przestalo dzialac KKCH miedzy innymi - po prostu, wiekszosc osob zaangazowala sie w pomoc bezposrednia

ja bym bardzo chciala moc pomoc, ale nie dam rady juz
musze miec zawsze jakies awaryjne 50 zl dla kogos w potrzebie
30 lub 60 zl idzie co miesiac na akcje CIACH i tak bedzie juz zawsze
co sie da uzbierac z aukcji idzie bezposrednio na pomoc kotom, trzeba oplacic koszty przesylki itd

jestem rowniez za pomoca stowarzyszeniom mniej lub bardziej formalnym i osobom fizycznym, juz istniejacym

moze uda Wam sie znalezc poparcie poza forum? dla nie-miauowych zakoconych (lub nie) wydatek 10 zl miesiecznie to rzeczywiscie niewiele

od dawna mowie, ze trzeba probowac szukac wsparcia poza forum
nasze mozliwosci sa ograniczone niestety...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie lip 30, 2006 19:46

A ja jestem dobrej myśli.... W zamkniętym juz wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=47720
wpisało sie 10 osób.... Zadeklarowały 150zł comiesięcznych wpłat.... Mamy już 10% założonej wstępnie sumy :) A nawet to 150 co miesiąc może komuś pomóc..... W Miodziowy Fundusz też do końca nie wierzyłam.... A udało się. Śpię spokojnie- kiedy będzie potrzeba są pieniądze na sfinansowanie operacji. Nawet jeżeli Dzidzowy fundusz nie porwie miliona serc to warto... Czasami głupio Nam przekazywać komuś 10zł.... A do Dzidzi można.
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Nie lip 30, 2006 19:55

Mam nadzieję, że to nie koniec listy i dalej osoby chętne będą się zgłaszały. Wprawdzie Kaska zamknęła tamten wątek z listą ale nie znaczy to, że to koniec zgłoszeń. Jeśli ktoś się zgłasza to prosimy o wpis tutaj.
Obrazek

Obrazek

goldi

Post » Nie lip 30, 2006 20:11

Zajrzałem na stronę mBanku... Ponieważ zazwyczaj lubię rozmowę zamiast formularzy - skorzystałem z linku do czatu z ekspertem 8O
Cóż - na moje pytanie z opisem mniej więcej sytuacji i schematu wpłat i wypłat, funckji i tego, które konto może byc najkorzystniejsze - "ekspert" odparł, że mogę założyć eKonto, izzyKonto, eMax lub eMax Plus :lol:

Przespacerujemy się jutro do jakiegoś namacalnego świata bankowego :roll: by ewentualnie "pomacać" takiego eksperta jeśli udzieli równie głupawej odpowiedzi 8O

Ska, Beato - siedzimy i sobie myślimy z Zosią nad zadeklarowaną kwotą (jak dotąd) stu pięćdziesięcu złotych miesięcznie. To taka bardzo króciutka kołderka ale... na przykład to są finansowo trzy małe kociaki, podleczone, zaszczepione i dochuchane do adopcji. Albo to pół kosztów operacji. Albo ze trzy sterylki... i tak co miesiąc... Kropelka w morzu. :roll: ale kapie. :roll:
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Od: Wto wrz 07, 2004 19:06

Post » Nie lip 30, 2006 20:20

Ziemowit :D
najlepiej emax :wink:
tzn emax jako konto glowne
do tego ekonto najprostsze
bo z emaxa mozna wyplacac tylko na jeden numer konta, zadeklarowany
ja mam zadeklarowany numer ekonta, z ktorego moge robic juz przelewy :wink:
i wtedy emax podajecie jako konto do wplat

a jak kociaki ode mnie znajda domki, to pewnie tez sie z jakas miesieczna wplata zdeklaruje...
tym bardziej, ze pomoc finansowa mi juz tylko zostanie :(

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie lip 30, 2006 20:24

Będzie dobrze, mamy Super Patrona :D
Obrazek

Obrazek

goldi

[poprzednia][następna]