Piękna Figa i Behi - czyli kto się czubi ten się lubi :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 04, 2006 12:30

olifka1, a czemu nie zgłosiłaś do konkursu parapetowej sesji? Szczególnoie tego powięszonego zdjęcia, jest boskie! :love: :D
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Wto cze 06, 2006 11:00

Zagłosowałam :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 06, 2006 18:43

Amy pisze:olifka1, a czemu nie zgłosiłaś do konkursu parapetowej sesji? Szczególnoie tego powięszonego zdjęcia, jest boskie! :love: :D

Bo tak naprawdę to zdjęć wysłałam więcej :D Ale poprosiłam w mailu misiarnię żeby obiektywnym okiem wybrała te które najbardziej się nadadzą. Ja nie mogłam się zdecydować :lol:

Dziękujemy ślicznie za poparcie ;)
Jak już gdzieś pisałam w tym sezonie buraski robią karierę :1luvu:
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Śro cze 07, 2006 17:44

U Lidki w Toruniu jest mojej Figusi siostra bliźniaczka 8O :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=44802

Jak spojrzałam na zdjęcia to odruchowo zaczęłam rozgladać się po pokoju czy Figusia jest, czy jej nikt nie uprowadził albo co :lol: Ale jest, jest, śpi sobie najspokojniej :wink:
Obrazek

olifka1

Post » Sob cze 10, 2006 8:07

Jestem złą i wyrodną Dużą. Zajęcia na uczelni, popołudniu pracuję dorywczo, potem jescze wieczorem uczę się do egzaminów. A Figelotka apsorbująca jest, zacezpia mnie, wspina się na paluszki i tyrpie łapką, a nawet spaceruje po klawiaturze żeby zwrócić na siebie uwagę. I głosno się skarży :(
Czasem robię sobie przerwę - na mizianko, no i zazwyczaj tak się to kończy
Obrazek
Koteczka tak zachęcająco mruczy że zaraz usypiam :lol: Zwłaszcza że to i tak już 1,2 w nocy więc niewiele mi trzeba. (To obok to moja głowa właśnie, wycięłam się bo nie wyglądam tak uroczo jak Figusia kiedy śpię :lol: )

Dobrze, że to jeszcze jakiś tydzień-półtora, i będzie duuuużo czasu na zabawę :D
Obrazek

olifka1

Post » Śro cze 14, 2006 9:01

Trzymam kciuki za udaną sesję, żeby potem było duuuużo czasu dla B+F :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon cze 19, 2006 15:48

Upał niemożebny, kafelki na balkonie aż parzą w stopy, a koty ... twardo siedzą na balkonie. Oba 8O Nawet nie przypuszczaliśmy że tak im to balkonowanie przypadnie do gustu!

Pierwszego dnia Behemot nie mógł się nadziwić że może ot tak - sobie wyjść. Oczy miał wielkie jak spodki, i ciąle krążył - duży pokój - balkon - przez okno do kuchni - z kuchni do pokoju - i znowu na balkon :lol:
Potem Figusia się przekonała :) Przesiaduje na balkonowym parapecie i pilnuje co to za ptaszyska pozwalają sobie latać po jej niebie :D Oba testowały siatkę - wkładając łapkę w każde chyba oko, dokąd tylko sięgnęły ;)

Zdjęcia są już zrobione, wkeję je niebawem :)
Obrazek

olifka1

Post » Pt cze 23, 2006 7:44

Moje koteczki na balkonie:

Obrazek Obrazek

I kilka innych fotek. Zdjęcia są z pierwszych dni, początki były trochę nieśmiałe, teraz już się oba kociska rozbisurmaniły :lol: Figusia cały czas przesiaduje na tym bocznym parapecie, a Behemot zazwyczaj rozkłada się na krzesełku balkonowym :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

olifka1

Post » Pt cze 23, 2006 7:47

A tu jeszcze zdjęcia jak wygląda to od strony technicznej ( a nuż ktoś podpatrzy i się przyda :roll: ):

Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać siatka jest nawleczona na dwa kije i umocowana na specjalnych zatrzaskowych zaczepach - można odpiąć dół i podsunąć do góry gdy trzeba podlać kwiaty w donicy balkonowej, można też zdąć całość np. na zimę. Siatka jest cienka, ale bardzo mocna, nie sposób jej zerwać. A z zewnątrz w ogóle jej nie widać :D
Obrazek

olifka1

Post » Wto cze 27, 2006 8:55

Tata uzdolniony to jest to :D
U mnie zabezpieczenie skutecznie, ale niezbyt ładne, chyba w przyszłym roku zmienię rozwiązanie na podobne do Waszego :D

kalewala

Post » Śro lip 26, 2006 21:35

Bardzo zaniedbaliśmy nasz wątek ostatnio...

Ale mamy wakacje pełną gębą :lol:

Behemotek Leniuszek
Obrazek Obrazek

Figusia Leniuszek
Obrazek Obrazek
Obrazek

olifka1

Post » Czw lip 27, 2006 17:10

Mam pod opieką koteczkę szylkretkę :) To częstochowska kicia z wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45 ... f56aefe796 którą ktoś porzucił w krzakach, zamkniętą w transporterku, w ten upał 8O Kotka była u weta, jest zdrowa, ma za to depresję :(

Magdziak zadecydowała że kotka zamieszka z nią, ale z racji tego, że ma u siebie KK, i jeszcze przeprowadzkę na karku, na razie jest u mnie. A właściwie to w domu mojego chłopaka sobie zamieszkała. To dom, w którym nie było nigdy kota, ani żadnego innego zwierzęcia, więc służę radą i pomocą :)
Żeby się Magdziak nie martwiła będe tu pisała co u kici :)

Kotka, nazwana przez TŻta Tequilką ;) ma już za sobą pierwszą noc w nowym miejscu. Najwięcej czasu spędza za wersalką - zrobiła sobie bazę wypadową i od czasu do czasu wychodzi, robi się taaaaka długa, i zakrada do miseczki - dużo pije, troszkę zjadła. Nie załatwiła się jeszcze, ale musiała buszować w nocy, bo na żwirku były ślady łapek.
Na razie jeszcze się boi, burczy i syczy, więc - nic na siłę - staramy się zapewnić jej jak najwięcej spokoju.

Mamy zdjęcie, ale kiepskiej jakości (nie chciałam straszyć jej fleszem) i nie widać na nim niestety jaka jest śliczna :1luvu:

Obrazek
Tequilka spoglądająca zza wersalki :)
Obrazek

olifka1

Post » Pt lip 28, 2006 8:37

A może by tak im uciec...??? ;)

Obrazek Obrazek

Z wieści porannych :) Tequilka jest nocnym markiem - w nocy wyszła ze swojej kryjówki, wyjadła suche z miseczki, wypiła wodę, zostawiła w kuwecie siooo i kupala. Potem rozsiadła się na fotelu od komputera, ale Krzysiek ją niechcący spłoszył. To kotka na pewno domowa - sięgała do klamki, żeby otworzyć sobie drzwi i wyjść "na pokoje" !
Obrazek

olifka1

Post » Pt lip 28, 2006 13:18

Założ jej osobny wątek - może łatwiej będzie szukać domku
( i ile domek tymczasowy się nie zakocha :wink:)

kalewala

Post » Pt lip 28, 2006 15:09

Annskr, koteczka ma już swój domek - zamieszka przecież u Magdziak, tak jak napisałam :wink: Magdziak za miesiąc przeprowadza się do większego domu i powiększa swoje kocie stadko :D

A domek tymczasowy nawet jakby się zakochał, to reszta członków rodziny (czyt. starsi bracia TŻ-ta) niezbyt jest chętna na zwierzaka w domu...
Obrazek

olifka1

[poprzednia][następna]