Miodziowy Fundusz Alarmowy- Foczek- wszyscy "ZA" ??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 13, 2006 21:46

mokkunia pisze:A ja chciałam podziękować Zosi, że mnie tak pilnuje z odbieraniem pieniążków :D
Bo Ty sklerotyczka jesteś :lol: (słowa Twojej Mamy ) :lol:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Czw lip 13, 2006 21:49

zosia&ziemowit pisze:
mokkunia pisze:A ja chciałam podziękować Zosi, że mnie tak pilnuje z odbieraniem pieniążków :D
Bo Ty sklerotyczka jesteś :lol: (słowa Twojej Mamy ) :lol:

Oj Ci, bo się wyda :twisted:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lip 16, 2006 19:41

Mokkunia wakacjuje a ja już po :( Ale dobrze wrócić do swoich futerek ukochanych zamiast za obcymi sobie oczy wypatrywać....
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Czw lip 27, 2006 17:26

Oststnio pojawiło sie na forum wiele "latających" kotów. Czy sądzicie, że rozszerzenie zakresu pomocy na koty powypadkowe byłoby ok? Bo z jednej strony żałuję, że mamy pieniądze na koncie a ktoś nie ma na operację kota a z drugiej boje się, że w sytuacji kiedy będą potrzebne pieniądze na cel, dla którego ten Fundusz został założony tam nie będzie potrzebnej kwoty.... "kłóci się w niej światło dzienne z nocnym, jak dobre stare wino z cierpkim octem".... Samej ciężko jest decydować.... Pomóżcie... Może lepiej, żeby pieniądze ratowały koty niekoniecznie z urazem kręgosłupa ale tak po prostu.....

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?

Slonko_Łódź

Post » Czw lip 27, 2006 17:59

Też mnie ten "nieruchomy" Fundusz Miodzia skłaniał do myślenia ...
Może zablokować kwotę rezerwową np 1000zł, żeby w razie czego (oby to nie nastąpiło) była na cięższe przypadki, a resztę traktować jak kasę zapomogowo-pożyczkową?
Wybrać kilka (3-4) osób cieszących się zaufaniem, aby rozpatrywały wnioski o pomoc?
Warunkiem byłby oczywiście zwrot otrzymanej pożyczki.
Natomiast nie wiem, czy celowe jest ograniczanie pomocy do kotów "latających"? Możeby pomagać po prostu w przypadkach, gdzie czas jest bardzo cenny...
Myślę że kwota 1000zł na operację to wystarczjąco dużo, w razie czego resztę można w lecznicy rozłożyć na raty - cena, jakiej zażądano za operację Avisa nadal wydaje mi sie księżycowa
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 27, 2006 21:15

Kochana Annskr.... Dziękuję Ci bardzo za odzew :lol: Ale wiesz... Napisałam właśnie powowodowana rozmową z Tobą.... Masz rację- wszystkie nagłe przypadki. To lepsze niż segregowanie.... Zresztą żadnych kryteriów nie jestem w stanie ustalić tak, żeby się ich potem trzymać....
A ile zażądano za Avisa bo ja nie wiem.... Za Miodzia gdyby dr się podjął byłoby 2500.

Slonko_Łódź

Post » Czw lip 27, 2006 21:19

Za Avisa z tego co pamiętam to było 1900 zł.
Tu chodziło o gwożdziowanie.
Słonko wysyłam pw.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Czw lip 27, 2006 21:20

Tez uwazam, ze pieniadze powinny chodzic tam gdzie potrzeba jest gwaltowna. Moze na poczatek nie calosc, bo w koncu znajda sie i kombinatorzy, ale waro pomoc takim, ktorzy chca ratowac a nie maja jak.

Avis, z tego co pamietam nie cale dwa tysiace za nie do konca dobrze zrobiona operacje

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lip 28, 2006 6:43

Ja mysle, ze pomysl dobry i chyba tak od poczatku pracowal ten fundusz (przeciez byly pozyczane pieniadze na Hamleta)...Tylko trzeba by dopracowac szczegoly...Bo np w watku Avisa od poczatku pojawily sie watpliwosci co do ceny za "usluge" a wlascicielka twardo trwala przy swojej decyzji (troche niezrozumiale, biorac pod uwage zla opinie jaka cieszyl sie ten lekarz)...To co pozyczac w takiej sytuacji czy raczej stawiac warunki, ze konkretny lekarz za rozsadna cene?

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Pt lip 28, 2006 7:23

To może zaczniemy ustalać zasady?
Ja proponuję, żeby pieniądze otrzymywała bezpośrednio lecznica podejmująca się leczenia kota.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pt lip 28, 2006 7:37

annskr pisze:Ja proponuję, żeby pieniądze otrzymywała bezpośrednio lecznica podejmująca się leczenia kota.

To juz kiedys Slonko proponowala...Uwazam ze slusznie...
Podoba mi sie tez pomysl z zebraniem grupy np. trzech osob ktore by zaznajamialy sie glebiej z przypadkiem i podjmowaly decyzje...

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Pt lip 28, 2006 7:46

3 osoby są oki. Będzie bardziej obiektywnie. Pieniądze do lecznicy a nie do ręki właściciela. Co do lecznic to może jakąś listę "czarną" zrobimy.... Albo może lepiej nie robić z góry tylko każdy przypadek indywidualnie traktować... Bo wet, który nie sprawdził się w jednym może być doskonały w czyms innym....

Slonko_Łódź

Post » Pt lip 28, 2006 7:55

Myslę, że miejscowe kociarstwo w razie czego lecznicy opinię wystawi, albo wskaże tę właściwą :wink:

kalewala

Post » Pt lip 28, 2006 9:01

A ja tak nieco z innej beczki, ale staram się gdzie mogę. [odpowiedzi, jakie otrzymuję na moje emile - zabijają mnie].

Chodzi o Tupaka z tego wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=47431.
Nie ma on co prawda urazu kregosłupa, ale ma niedowład tylnych kończyn [problem jest neurologiczny, a nie ortopedyczny]. Nie potrzeba na razie pieniędzy na `gwałt`, operacji nie ma w planach. ALE.
Kocio jest w Fundacji KOT, a mógłby być u mnie w domu.
Proszę o pomoc w wyadoptowaniu tych dwu panienek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=44813
Jeśli one znajdą dom, Tupak będzie mógł zamieszkać u mnie.

Przepraszam za zasmiecanie tego wątku, ale jesli ktoś nie zagląda do wspomnianych wątków może nie wiedzieć.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt lip 28, 2006 13:49

Agn ja widziałam wątek Tupaka i Twoje piękności... Ale wśród moich znajomych zakocenie pełne..... Trzymam kciuki, żeby panienki znalazły dobre domki a Tupak szybko przytupał do Ciebie :)

Slonko_Łódź

[poprzednia][następna]