Kot zaginął w pociągu Czwa-Lubliniec-Opol-Brzeg-Oław-Wrocław

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 27, 2006 13:47

Niestety sprawa wygląda tak - właścicielka jak wsiadła do pociągu w Czewie to dopiero zorientowala sie ze kociaka nie ma we Wrocławiu, jak miała wysiadać...
Dzwoniłam do PKP we Wrocławiu - skład konduktorski nie jest znany 8O mam szukać gdzie indziej kierownika pociągu...
mamucik! dzwoniłam pod wskazany przez Ciebie telefon i ogłoszenie ma się ukazać; dzięki za namiary na GW.
Oby to pomogło...tyle czasu minęło..Pani z GW przyszło do głowy, że został wyrzucony po drodze...nie chce nawet mysleć...
Czy w tytule zmieści się tyle nazw miejscowości? - zmieniłam kosztem POMOCY!!..... Mam nadzieje że nie jest za mało czytelne..
Czitka nie może pomóc póki co :-(

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Czw lip 27, 2006 15:45

myslę, że na każdej stacji pkp, nawet najmniejszej, mają telefon w kasie bądź w informacji, gdzieś w budynku obok peronów. trzebaby te nr zdobyć i zadzwonic z pytaniem, czy kitek się nie kręci.

a swoja drogą, co za sk......... wyrzucil kota z pociagu :evil: z natury nie jestem agresywna, ale takiemu to bym ręce poprzetrącała :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Od: Czw sty 19, 2006 19:30

Post » Czw lip 27, 2006 15:51

Biedny ,taki upał ,co za straszna historia :(
Idiotów nie brakuje w pociągach :(

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Czw lip 27, 2006 16:27

Magdziak pisze:Dzwoniłam do PKP we Wrocławiu - skład konduktorski nie jest znany 8O

no jak nie jest znany ???? to przecież mają chyba jakiś grafik kto kiedy pracuje i gdzie jedzie ????? jaką trasą i o której godzinie?? jak wróce do domu - zadzwonie do mojego znajomego - on tez jezdzi tamtedy, nie wiem czy akurat tym pociągiem, ale postaram sie czegoś dowiedziec ...
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Czw lip 27, 2006 18:13

co za koszmarna historia! włos staje dęba!

zapewne starsza pani nie miała tyle haryzmy żeby przeforsować niechęć do kota współtowarzyszy podróży z przedziału... dlatego zostal na na korytarzu... staruszka w tym upale przysnęła... i tragedia gotowa :?
Ale co za padalec wypuścił kota z transporterka :evil: bo nie dopuszczam myśli, że go wyrzucił z pociągu...

pomóc mogę jedynie podnosząc temat

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Czw lip 27, 2006 20:33

Magdziak pisze:
Dzwoniłam do PKP we Wrocławiu - skład konduktorski nie jest znany Shocked

no jak nie jest znany ???? to przecież mają chyba jakiś grafik kto kiedy pracuje i gdzie jedzie ????? jaką trasą i o której godzinie??

Taką odpowiedź dostałam..ja się na tym nie znam - myślę, że mnie po prostu zbyli, bo mogliby się doszukać skąd ( z jakiego miasta). Faktem jest, że "drużyna konduktorska" nie musiała byc z Wrocławia..i trzeba było szukać w Katowicach lub w Częstochowie może w Warszawie.

Po południu Iwonie udało się przebić przez mur biurokracji i pytała w Częstochowie - dowiedziała się że 18 lipca kierownik tego pociągu nie widział żadnych kotów ( o ile dobrze dogadała się z gościem....bo w końcu ją wyprosili..)
i tu kompletna kicha - Iwona zaraz po powrocie do domu zadzwoniła do tej Pani i okazało się, że ta Pani pomyliła daty..... :evil: ..to było 19...(prosze nie krzyczcie - to 70 letnia schorowana i kompletnie teraz rozbita kobieta - mogła się pomylić)

Ta Pani zobowiązała się sama tam jutro pójść ( bo Iwony to już na pewno nie wpuszczą...) i pytać...mam nadzieję, że się jej uda dowiedzieć o tego kierownika bo juz wiadomo, że skład był z Częstochowy..

Co do telefonów na stacje kolejne - może ktoś pomóc je odnaleźć?? Ja sierota dziś nawet do częstochowy nie znalazłam.. :oops:
Jeżeli tylko będą to właścicielka będzie dzwonić po tych stacjach....póki co chodziła po peronach w Częstochowie...bo nie wiedzla co ma zrobić..jest w skrajnej rozpaczy..
Moze ktoś mi pomóc znaleźć nr tel. na te stacje po drodze do Wroclawia?

Magdziak

Post » Czw lip 27, 2006 21:36

Magdziak pisze:Moze ktoś mi pomóc znaleźć nr tel. na te stacje po drodze do Wroclawia?

Lubliniec: (34) 356 24 76
Opole: (77) 452 13 31 (centrala, czyli trzeba poprosic o polaczenie ze stacja kolejowa Opole Glowne - tak mysle)
Brzeg: (77) 452 19 17 (kasa biletowa)
Olawa: (71) 313 29 89
Wroclaw: (71) 369 33 33

Tyle znalazlam w sieci, sadze, ze w drukowanych ksiazkach tel. byloby wiecej informacji i dokladniejsze, ale tutaj nie mam dostepu. Zawsze to jednak punkt zaczepienia, najwyzej trzeba bedzie poprosic o przelaczenie.
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Czw lip 27, 2006 21:51

Happy!! Dziekuje !! ( ja w drukowanych szukałam i nie znalazłam :oops: ) Zaraz wysyłam nr tel.
Jeszcze raz dzięki bo chyba sierota jestem, albo wysiadły mi już bezpieczniki..

Magdziak

Post » Czw lip 27, 2006 22:03

Przedwczoraj we wrocławskim schronisku nie było takiego kocurka.

Będe jutro - dam znać gdybym jakiegos podobnego zauważyła.

Boże - jak sobie wyobrażę przerażenie tego kota, który błąka się gdzie po peronach to aż mi się płakać chce.
Obrazek
oraz masa kociąt do kochania www.kociezycie.pl

kulka

Od: Pon lip 05, 2004 14:24

Post » Czw lip 27, 2006 22:03

Przedwczoraj we wrocławskim schronisku nie było takiego kocurka.

Będe jutro - dam znać gdybym jakiegos podobnego zauważyła.

Boże - jak sobie wyobrażę przerażenie tego kota, który błąka się gdzie po peronach to aż mi się płakać chce.
Obrazek

kulka

Post » Czw lip 27, 2006 22:09

kulka pisze:Boże - jak sobie wyobrażę przerażenie tego kota, który błąka się gdzie po peronach to aż mi się płakać chce.

o ile po peronach...
mam nadzieję że ten 'człowiek' nie wywalił go z pędzącego pociągu... :strach:

przyszło mi jeszcze do głowy, że komuś sie mógł spodobać i sobie go zwinął... :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw lip 27, 2006 23:06

Dziekuje kulka! Schronisko to jakaś szansa..
Możecie się dowiedzieć na miejscu, gdzie stają pociągi (zajezdnia..nie
wiem jak to sie nazywa)..Może tam wyszedł spod jakiegoś fotela i teraz szuka swojego domu??
Ja kontaktowałam sie z moim znajomym z Wrocławia, który pracuje na PKP ( i obiecał podzwonic w tej sprawie)...hmm i to ja musiałam zadzwonić na informacje..do Wrocławia...bez komentarza..
Będe pamiętać o jego "pomocy"... :(

Magdziak

Post » Pt lip 28, 2006 6:29

Sumińska ma audycje w TOK FM, zupełnie nie wiem kiedy, bo nigdy ich nie słuchałam, ale podobno są bardzo ciekawe.

Madziak - na PW wrzucam Ci tel. kom do Sumińskiej - nie znam jej osobiście, telefon mam skądinąd :wink:

Zadzwoń do niej i pogadaj - niech się zlituje i zaapeluje w swojej audycji o pomoc - teraz widzę, że nie wzięłam notesu :evil: Zatem telefon przekażę wieczoriem. Audycje ma bodaj w soboty, albo niedzielę, zatem warto by było dzis od razu się z nią skontaktować.

Bo tu trzeba zwrócić się do większej liczby ludzi - poprzez media i ogłoszenia, na kazdej stacji powinny byc rozwieszone.
Ja - ale dopiero w poniedziałek - mogę rozwiesić u nas na dworcu PKP I PKS, może ktos z wrocka może wczesniej.

I tak trzeba by było w każdej miejscowości - przecież kot w pociągu pełnym ludzi to nie igła w stogu siana.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pt lip 28, 2006 7:36

mamucik pisze:Sumińska ma audycje w TOK FM, zupełnie nie wiem kiedy, bo nigdy ich nie słuchałam, ale podobno są bardzo ciekawe.

Dla mnie są prze-bomba!

Audycje są codziennie ok.11 (ale krótkie)-a w soboty i niedziele (a na pewno niedziele) od 10 do 12.
Obrazek

kulka

Post » Pt lip 28, 2006 10:09

Hop do góry :D
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

[poprzednia][następna]