Kreska i Jeżyk - mały update... zdjęcia str. 91.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 25, 2006 9:37

dzioby125 pisze:Zadzwoń lepiej do weta i zapytaj czy dawać już no-spe. Może zaraz będzie sioo, bo po takim pojeniu tylko go wypatrywać. Oby się nie przytkała, a o nabłnkach wet coś mówił, bo one też potrafią się zlepić i zatkać :(

czytałaś już to
C:\Documents and Settings\A&R\Pulpit\-- VetSerwis -- SYNDROM UROLOGICZNY KOTÓW (SUK).htm

Dzioby, problem w tym, że ja jeszcze z wetem o tym w 4 oczy w ogóle nie rozmawiałam. Na wizycie byłam w niedzielę, oddałam siuuu tak dla zasady, bo Kreska posikiwała, jak mnie nie było. W ramach protestu oczywiście, bo jak wróciłam siuu lądowało w kuwecie. Naprawdę myślałam, że jak zawsze, gdy w takich sytuacjach oddaję Kreski mocz, okaże się, ze wszystko jest w porządku. W niedzielę po południu wyjechalam i już nie skontaktowałam się z naszą lekarką. Wczoraj dzwoniłam do lecznicy i kontaktowałam z dr Cetnarowicz przez pośrednictwo babeczki z recepcji. Jak dla mnie to za mało ;) Moja lekarka będzie dopiero jutro. Dziś tam nikt nie odbiera jeszcze :( Postaram sie porozmawiać z dr Blanc.
ps. na vet servisie już czytalam.
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Wto lip 25, 2006 9:41

agacior_ek pisze:no właśnie dlatego Kreska jest Kreską... od kresek na zadku, które jak była mała wyglądały jak ubarwienie małego warchlaczka... ależ jej tą pupkę wtedy calowałam.. teraz to się rozmazało niestety...
bure jest piękne no nie ? :)

Bez dwóch zdań. :)
Mojemu się rozmazało, bo mu doopa urosła. :lol: Ale coś tu jest na rzeczy, bo moja kota np. była pręgowana jak była mała, a teraz ledwie te kreski widać. Tylko imienne kropki zostały na brzusiu, na szczęście, więc imię wciąż pasuje. :)

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Wto lip 25, 2006 9:42

Agatko, moze Kreska gdzie swoje sioo zakamuflowala poza kuweta, poszukaj.
Jesli sie nie zalatwia od wczoraj, to trzeba jeszcze dzis pojechac do weta.
Jesli dasz rade pomacac jej brzuszek na dole - sprobuj wyczuc pecherz.

Gen

Od: Czw paź 21, 2004 11:59

Post » Wto lip 25, 2006 9:47

Gen pisze:Agatko, moze Kreska gdzie swoje sioo zakamuflowala poza kuweta, poszukaj.
Jesli sie nie zalatwia od wczoraj, to trzeba jeszcze dzis pojechac do weta.
Jesli dasz rade pomacac jej brzuszek na dole - sprobuj wyczuc pecherz.

siuuu poza kuwetą nie ma... choć nawet już ja prosiłam, żeby zrobiła gdzie chce, ale żeby zrobiła :?
Na Białobrzeską naprawdę nie dam dziś rady. Chciałabym sie tam dodzwonić i ew. z zaleceniami od dr Blanc pójść do Lancetu...
Macanie brzuszka odpada.. ona nigdy nie daje go dotknąć, od dziecka tak ma...

Kropko, ja miałam dylemat czy nazwać Kreskę Kropką od kropek na brzuchu, czy Kreską od kresek na pupci :)
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Nie wiem co poradzić, ja bym się chyba jeszcze chwilę wstrzymała z tą no-spą. Jak się Kreska zachowuje, chodzi co chwilę do kuwety, napina się i nic, bo jeśli wcale nie chodzi to może jeszcze jej się nie chce.
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Wracając do tematu - jeśli ona pije, to MUSI zrobić sioo w ciągu doby. Musi i już. Jeśli nie zrobi to trzeba do weta. I to biegusiem.

kropka75

Post » Wto lip 25, 2006 9:48

dzioby125 pisze:Nie wiem co poradzić, ja bym się chyba jeszcze chwilę wstrzymała z tą no-spą. Jak się Kreska zachowuje, chodzi co chwilę do kuwety, napina się i nic, bo jeśli wcale nie chodzi to może jeszcze jej się nie chce.

Dzioby, musi jej się chcieć, bo wczoraj zrobiła połowę tego co zawsze, a dziś jeszcze nic...
jak ją rano włożylam do kuwety, to weszła, powąchała, pokręciła się i wyszła... :(
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Wto lip 25, 2006 9:49

agacior_ek pisze:
dzioby125 pisze:Nie wiem co poradzić, ja bym się chyba jeszcze chwilę wstrzymała z tą no-spą. Jak się Kreska zachowuje, chodzi co chwilę do kuwety, napina się i nic, bo jeśli wcale nie chodzi to może jeszcze jej się nie chce.

Dzioby, musi jej się chcieć, bo wczoraj zrobiła połowę tego co zawsze, a dziś jeszcze nic...
jak ją rano włożylam do kuwety, to weszła, powąchała, pokręciła się i wyszła... :(
A dzisiaj już ją napoiłaś?

kropka75

Post » Wto lip 25, 2006 9:52

kropka75 pisze:
agacior_ek pisze:

A dzisiaj już ją napoiłaś?

tylko 2 ml. Potem była pasta. Zaraz idę poić dalej.
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Wto lip 25, 2006 10:00

Pół no-spy jej nie zaszkodzi, ale jednak nie ma jak zalecenie weta.

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Post » Wto lip 25, 2006 10:12

Agatko, 2 ml to bardzo malo. Zwaz Kreske. Zadzwon do lecznicy dr Blanc jest mila, zapytaj ile ewentulanie No-spy mozesz jej podac. Tabletka jest bardzo gorzka, lepszy bylby zastrzyk . Powinna wypic 40 ml na 1kg swojej wagi na dzien. Tym bardziej, ze je suche chrupki, a jest bardzo goraco. Jesli malo pila, moze nie miec czym sikac, a mniejsza porcje wczorajszego moczu mozna wytlumaczyc tym i upalem.

Gen

Od: Czw paź 21, 2004 11:59

Post » Wto lip 25, 2006 10:13

dzioby125 pisze:Pół no-spy jej nie zaszkodzi, ale jednak nie ma jak zalecenie weta.

Tylko nie tej forte, broń Boże. 40-tki jak już.

kropka75

Post » Wto lip 25, 2006 10:18

kropka75 pisze:
dzioby125 pisze:Pół no-spy jej nie zaszkodzi, ale jednak nie ma jak zalecenie weta.

Tylko nie tej forte, broń Boże. 40-tki jak już.

tak, 40mg nie wiedziałam, że jest forte

gorzka jest jak nie wiem, koty krzywią się po niej :?

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Post » Wto lip 25, 2006 10:29

jestttttt!!!!!!!!!! umyłam małą, Jeżową kuwetę, podstawiłam pod Kreskę, zrobiła..
siuuu rozmiarów prawie normalnych.. pomniejszone gdzieś o 1/3...
jest nieźle..
Czy jeśli będę pilnowala, żeby takie siuu robiła 2 - 3 razy dziennie dopóki uro-pet nie zadziała, bedzie dobrze?
Swoją drogą próbuję dzwonić na Białobrzeską...
Gen, ja wiem, ze 2 ml to baardzo mało. Dziś dopoiłam Kreskę 2 razy. Czyli marne 4 ml. Ale lepsze to niż nic. Jeszcze będę jej dawać po takiej odrobince. Nie uzywam większych strzykawek, żeby kota nie zakrztusić.
Jak Jeża dopajałam w katarze, to go raz o mało nie udusiłam :? teraz baaaardzo uważam..
ech, jeszcze muszę podać interferon Jeżowi, zeby nie zapomnieć.. :)
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Wto lip 25, 2006 10:36

:D :D super, kochana Kreseczka :D
Głównie chodzi o to, że pić musi, żeby często robiła sioo, a sioo ma robić często żeby mocz nie zalegał długo w pęcherzu, żeby był rozcieńczony i żeby kryształy wypływały.

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

[poprzednia][następna]