ŁACIA oraz LULEK i LEO (u rodziców) - ptasia przygoda

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 21, 2006 6:38

Łacia wlazla do hamaka i sie rozmruczala na calego :D
a teraz jak tylko Lulek podejdzie do drapaka to ona leci na Hamak bronic go przed intruzem :D
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pt lip 21, 2006 9:59

Świetny drapak! :D
Chyba pewnego pięknego dnia zacznę się do ciebie uśmiechać o zaopatrzenie moich futer, tylko na razie wciąż kasy niet... może na jesieni :?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt lip 21, 2006 14:46

zacznij sie kicorku usmiechac teraz jak chcesz dostac drapak na jesieni :D bo zamowien mamy do konca pazdziernika JUZ... az sie boje co bedzie dalej (nie zebym narzekala :D)

Lulek sie zakochal w za duzej tulei :D (ma 30 cm srednicy i 40 cm dlugosci :D wyglada jakby byla numer za duza :D)
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Sob lip 22, 2006 7:19

no to mam za swoje..
do teraz Lulek spal albo u mnie w lozku albo tuz obok na fotelu. teraz juz tak nie spi. spi na gornej polce drapaka :(

Łaciak i tak ze mna nie spal tylko czasem nad ranem przychodzil sie polozyc na mnie i pomruczec... teraz lezy w hamaku i mruczy :(

odeszlam na drugi plan :crying: :crying: :crying:

chyba komus sprzedam ten drapak :twisted: :wink:
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Sob lip 22, 2006 8:07

Wrócą 8) . Jak się stęsknią :wink:
U moich, po zamontowaniu drapaka - ten stan trwał około tygodnia... Potem wróciły... Teraz, co prawda, przy tych upałach, znowu omijają nasze łóżko szerokim łukiem :roll: , ale wierzę, że znowu wrócą. One zawsze wracają :twisted:

tumasia

Od: Pt kwi 22, 2005 7:59

Post » Sob lip 22, 2006 8:13

tumasia pisze:Wrócą 8) . Jak się stęsknią :wink:
U moich, po zamontowaniu drapaka - ten stan trwał około tygodnia... Potem wróciły... Teraz, co prawda, przy tych upałach, znowu omijają nasze łóżko szerokim łukiem :roll: , ale wierzę, że znowu wrócą. One zawsze wracają :twisted:

ty nie mowi mi ze wszystkie moje drapaki tak maja...
bo sie zalamie :wink:
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Sob lip 22, 2006 8:25

Drapak rewelacyjny :D

A działkowo-kocich przygód nie zazdroszczę :/
Sama powoli dojrzewam do decyzji, aby zabrać choć Kurtisa na działkę, do znajomych. Nie mam zupełnie pojęcia, jak zareaguje, jak się zachowa i mam wiele obaw.. Po takich historiach jak Twoja tym bardziej się boję..
No ale co zrobić, zaryzykować trzeba, bo inaczej nigdy kotów do wychodzenia na spacery nie przekonam.. W razie czego będę miała przygotowaną transportówkę i wio z powrotem do chaty, jak by coś poszło nie tak...
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Sob lip 22, 2006 8:28

Pleiades pisze:Drapak rewelacyjny :D

A działkowo-kocich przygód nie zazdroszczę :/
Sama powoli dojrzewam do decyzji, aby zabrać choć Kurtisa na działkę, do znajomych. Nie mam zupełnie pojęcia, jak zareaguje, jak się zachowa i mam wiele obaw.. Po takich historiach jak Twoja tym bardziej się boję..
No ale co zrobić, zaryzykować trzeba, bo inaczej nigdy kotów do wychodzenia na spacery nie przekonam.. W razie czego będę miała przygotowaną transportówkę i wio z powrotem do chaty, jak by coś poszło nie tak...

to jest dobrzy pomysl...
moj lulek sie w transporterze uspokoil...
tylko radze zabrac wtedy sztywny, plastikowy transporter, nie zadna torbe... bo obawaim sie ze delikatnie mowiac zdenerwowany kotecek moze rozwalic taka miekka torbe w drobiazgi :D

trzymam kciuki zeby Kurtis byl grzeczniejszy niz Lul...
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Pon lip 24, 2006 7:40

no wiec...

wczorajsza noc byla straszna...
koty mialy psa...
na noc. ja spalam nie z kotami a z psem. bo inaczej drapal drzwi.
koty zostaly odgrodzone od psa barykada na noc. oczywiscie sforsowaly barykade i spaly na poreczach foteli i kanapy :D pies za to nie spal pol nocy... bo przeciez tam sa koty... byla strasznie zdenerwowana. troche pomogla waleriana :D koty sie nacpaly i podchodzily do psa sie przywitac 8O a pies lezal i ziajal non stop... :D tak to wygladalo :D

zaraz wstawie zdjecia... :D
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Pon lip 24, 2006 12:29

No to duzi ładnie was urządzili. Do nas za to przyprowadzili jakiegoś syczącego kota i mówią, że to na wakacje. Ładne wakacje! :twisted:
Oburzony Cyryl, nieco mniej oburzona Hestia i zdystansowana Kitka
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lip 24, 2006 20:34

covu musisz mieć anioły a nie koty, skórzane fotele nic a nic nie porysowane 8O ? to marnotrawstwo. Jak im tłumaczysz, że tylko drapaki są do drapania? U mnie żadne tłumaczenia nie pomagają, jeden róg kanapy już nie istnieje, u Rodziców jest fotel - bez tyłu. Ale za to drapia tylko w te konkretne meble, na skórę się rzucają - zżarły mi na spółkę portfel z wielbłąda :(
Bolek, Tygrys, Felicjan; Czarna i Ninek za TM [']

basic

Od: Śro cze 08, 2005 9:24

Post » Pon lip 24, 2006 21:36

basic pisze:covu musisz mieć anioły a nie koty, skórzane fotele nic a nic nie porysowane 8O ? to marnotrawstwo. Jak im tłumaczysz, że tylko drapaki są do drapania? U mnie żadne tłumaczenia nie pomagają, jeden róg kanapy już nie istnieje, u Rodziców jest fotel - bez tyłu. Ale za to drapia tylko w te konkretne meble, na skórę się rzucają - zżarły mi na spółkę portfel z wielbłąda :(

ja mam anioly :D
moje koty to takie zepsute sa :D i dobrze mi z tym :D

one tak same z siebie nie drapia...
troche sa rysy bo jak sie ganiaja o czasem zaczepia :D ale rzeczywiscie malo niszcza w domyu. lacia namietnie drapie tylko dywany oprocz drapaka :D
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Czw sie 03, 2006 21:20

no wiec u nas nic nowego. klaczymy, klaczymy, ganiamy sie, od czasu do czasu ugryze Łacie w dupe zeby wiedziala kto tu rzadzi. Duza dostaje szalu bo codziennie musi odkurzac drapak :D a bylo nie brac wielokolorowych kotow to nie mialaby problemu z widoczna wszedzie sierscia :D

Duza mowi ze niedlugo wyjezdza. na cale 5 dni!! ja nie wiem co ona sobie mysli ale ja sie na cos takiego nie zgadzalem...
ktos mi moze powiedziec o co tu chodzi??

Lul
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Czw sie 03, 2006 22:28

Cudniasty drapak. Koty mozna przyzwyczaic do działki tylko na początku trzeba zamknąć w domku i cierpliwie czekać aż same zechcą wychodzić. Taka mądra jestem a mimo to całe wakacje w domu siedzę, bo boję się, że Maybe mógłby uciec, gdyż on był wychodzący i późno kastrowany... Tymek pierwszy raz schował się pod stertę kołder w upał i 2 dni tak siedział, a potem co roku rozpoznawał działkę i czuł się jak u siebie.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

[poprzednia][następna]