Moderator: Estraven
amsta pisze:bez kitu ale jestescie wredoty :/ szok..... co za roznica????czy z papirem czy bez wazne zeby zdrowy!!!!!!!!!! ja mam dachowca z ulicy i zyje 16 lat jest super zdrowy!!!!! i nie ma papierow!!! czy moze niekktorzy z was sa oplacani przez hodowcow????? poza tym ze sprzedwca jeszcze na ten temat nie rozmawialam ja pytam was o porade i pomoc a wy mnie obrazacie!!wlasnie typowe polskie beznadziejne zachowanie i typowe polskie podejscie! sorry ale powiem wam tak... stac mnie na rasowca nawet na 10 na raz! ale nie wtym rzecz.. bo nie jestem snobem i nie musze swiecic papierkiem!! amstaff jest swietny i tez bez papierow bo po cholere nam wystawy?!!?!?!?!?!?!?!? po co?!!! a co jest kundelm skoro nie ma papierow?!!wasze oburzenie jest zalosne! i tyle wam powiem myslalam ze znajde tu dobre porady i odrobine pomocy a tu... bez komentarza.. zal mi was.. i tyle! zycie jeszcze was nauczy spadam stad
amsta pisze:bez kitu ale jestescie wredoty :/ szok..... co za roznica????czy z papirem czy bez wazne zeby zdrowy!!!!!!!!!! ja mam dachowca z ulicy i zyje 16 lat jest super zdrowy!!!!! i nie ma papierow!!! czy moze niekktorzy z was sa oplacani przez hodowcow????? poza tym ze sprzedwca jeszcze na ten temat nie rozmawialam ja pytam was o porade i pomoc a wy mnie obrazacie!!wlasnie typowe polskie beznadziejne zachowanie i typowe polskie podejscie! sorry ale powiem wam tak... stac mnie na rasowca nawet na 10 na raz! ale nie wtym rzecz.. bo nie jestem snobem i nie musze swiecic papierkiem!! amstaff jest swietny i tez bez papierow bo po cholere nam wystawy?!!?!?!?!?!?!?!? po co?!!! a co jest kundelm skoro nie ma papierow?!!wasze oburzenie jest zalosne! i tyle wam powiem myslalam ze znajde tu dobre porady i odrobine pomocy a tu... bez komentarza.. zal mi was.. i tyle! zycie jeszcze was nauczy spadam stad
Keti pisze:
i tak: to Ty jesteś najbardziej żałosnym prezykładem snoba
którego nie stac na oryginały
wiec zadowala sie podróbkami
byle sąsiedzi myśleli, że Cie stac
pstryga pisze:bez szacunku dla cudzej pracy.
agamala34 pisze:Kurcze, nie mam kiedy przeczytać wszystkich odpowiedzi ale powiem swoje zdanie. Ja kupiłam (za przysłowiową złotówkę) kota "rasowego" bez rodowodu. To znaczy maleństwo jest z ojca rodowodowego a matka niestety była bez więc nie wiem jakie geny ma to moje kocię ale nie przeszkadza mi jej kochać. Wiem jednak, że gdybym na tą chwilę miała kupować kotka to miałby rodowód. I to nie prawda, że koty z rodowodem sa takie drogie. Jeśli nie chcesz kupować kota do założenia hodowli ale na kolanka to cena za niego będzie znacznie niższa. Więc jeśli chodzi o zakup kota rasowego to tylko z rodowodem choćby po to żeby mieć pewność, że kot nie ma wad genetycznych. Natomiast jesli ktoś chce kota dla samego kota, bez względu na rasę - to polecam adopcje, schroniska... chyba nie trzeba więcej dodawać. Kochajmy wszystkie koty ale przestrzegajmy pewnych zasady - tego nauczyłam się tu na forum i na forum Planety Persji. Więcej nie popełnię błędu i kota rasowego kupię z rodowodem a nierasowego wezme z mojego miejscowego schroniska. Pozdrawiam
Dunia pisze:Jakaś plaga po prostu...może jedynym-póki co rozwiązaniem jest kastracja/sterylizacja kociąt przed wydaniem ich do nowych domków...
ravikaja pisze:Dunia pisze:Jakaś plaga po prostu...może jedynym-póki co rozwiązaniem jest kastracja/sterylizacja kociąt przed wydaniem ich do nowych domków...
No nie wiem czy to rozsądne wyjście... Kastrować kociątka![]()
enigma pisze:ravikaja pisze:Dunia pisze:Jakaś plaga po prostu...może jedynym-póki co rozwiązaniem jest kastracja/sterylizacja kociąt przed wydaniem ich do nowych domków...
jak najbardziej
stosowane powszechnie na tzw. Zachodzie
a i u nas mozna kupic np 5 miesieczne kocurki, juz wykastrowane
ravikaja pisze:Dunia pisze:Jakaś plaga po prostu...może jedynym-póki co rozwiązaniem jest kastracja/sterylizacja kociąt przed wydaniem ich do nowych domków...
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 166 gości