poradźcie coś...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beliowen pisze:Trzeba mu zbadać mocz, Rene.
Być może kot ma zapalenie pęcherza i przy oddawaniu moczu dokucza mu cewka moczowa - co kojarzy z kuwetą i dlatego jej unika.
Zapalenie pęcherza leczy się ładnie jak się go nie zaniedba, więc najlepiej nie zwlekać tylko jutro rano albo przydybać go w kuwecie i pobrać mocz, albo zawieźć go do weta i pobrać u weta.
Ais pisze:To się dzieje nie od wychodzenia
Pędzel na przykład miał to najprawdopodobniej na tle nerwowym - choć badanie moczu wykazalo śladowe ilosci kryształów, co też nie od wychodzenia tylko od diety.
Ais pisze:
Wiesz, ja mam teorię, że koty wzięte wreszcie do dobrego domu mają tendencje do "odpuszczania" i trzeba bardzo uważać na ich zdrowie, bo czując się wreszcie bezpieczne tak jakby usypiały swoje mechanizmy obronne.... nie wiem czy wiesz o czym mówię![]()
Rene pisze:ale coś jeszcze mnie zastanawia: Sopot potrząsa tak jakoś energicznie ogonem do góryciekawe co to znaczy, czy koty tak mają
czy ja już jestem przewrażliwona
?
Georg-inia pisze:Rene pisze:ale coś jeszcze mnie zastanawia: Sopot potrząsa tak jakoś energicznie ogonem do góryciekawe co to znaczy, czy koty tak mają
czy ja już jestem przewrażliwona
?
wygląda na to, że próbuje znaczyć.... ale to kastrat, prawda? nie podśmierduje Ci w domu przypadkiem? może, cholerka, wnętrzak?....?
izaA pisze:Takie potrząsanie ogonkiem to głównie w czasie znaczenia, ale myślę, że może też być związane z bólem...powiem dlaczego...Otis kiedyś zeżarł folię po parówce...nawet nie wiedziałam, że ją zeżarł...wiedziałam natomiast, że źle się czuje, bo był osowiały, mało jadł i...no właśnie dziwnie ruszał ogonkiem podchodząc do różnych przedmotów...kilka dni później i tak był umówiony zabieg - Otis był wnętrakiem...no i okazało się, że po podaniu pierwszej porcji narkozy - zwymiotował parówkową folię...od tamtego razu już nigdy nie zdarzyło mu się tak potrząsać ogonkiem...
goska_bs pisze:Sopot Ty sie nie wyglupiaj i nie dolaczaj do grona "Krysztalowcow"![]()
Rene a Tysie nie stresuj obydwa moje CHlopaki mialy krysztalki (na szczescie zdiagnozowane kontrolnie zanim zaczely posikiwac) - 2 miesiace diety i juz ich prawie nie ma
Kciukasy za Sopocika
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 126 gości