Kocurkowie z Konstancina - już we własnym domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 05, 2006 20:53

Spróbuj może jeszcze raz zadzwonić. Pani pracuje do 22.00 jeśli ma drugą zmianę.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto lip 18, 2006 11:59

Wczoraj jeden z braci został .... postrzelony w przednią łapkę. Późnym wieczorem zapakowałam oba w transporterek, uprosiłam sąsiada z samochodem i przywiozłam je do lecznicy "Zwierzyniec". Mały ma skomplikowane złamanie z odryskami, dziś będzie operowany i najprawdopodobniej bedzie miał załozony gips. One nie moga wrócić na podwórko - nie nadają się do życia na wolnosci. Bardzo proszę - pomóżcie znaleźć im dom chociaż na czas rekonwalescencji (ok 4 tygodnie). Oba zostaną wykastrowane i zaszczepione, sa naprawdę sliczne i wierzę, że uda mi sie znaleźć im nowy dobry dom ale nie mam ich gdzie przetrzymać. Mam w domu 5 kotów i nie mieszkam sama. Nie chcę ich w żadnym wypadku rozdzielać.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto lip 18, 2006 12:55

:cry: Biedne czarnuszki. Ja też w ich imieniu bardzo proszę o domek zastepczy...
Ania & Kama, Pusia, Misia, Skits, Rafa, Mimi, Misio

Ania

Od: Śro sty 29, 2003 9:56

Post » Śro lip 19, 2006 10:55

Kot już po operacji, śrut usunięty a gips założony. Przy okazji został wykastrowany. Czuje się całkiem dobrze, ma apetyt. Jutro kastracja braciszka. Czy ktoś mógłby pomóc w sprawie domku tymczasowego? Kotki są śliczne, grzeczne i kuwetkowe.
Obrazek

Amica

Post » Nie lip 23, 2006 0:47

Biedne kociaki. :cry: :cry:
Może już teraz zły los się od nich odwróci?
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto lip 25, 2006 7:20

Modjeska pisze:Może już teraz zły los się od nich odwróci?

Wczoraj wieczorem kocurkowie pojechali do domu Modjeski, zostaną tam dopóki postrzelony kotek będzie miał gips. Zdarzył się cud i to nie za sprawą sił nadprzyrodzonych tylko dobrych ludzi :wink:
Kociaki bardzo przyzwoicie zachowywały się podczas podróży samochodem, mam nadzieję, że nie bedą sprawiały większych kłopotów podczas pobytu. To bardzo grzeczne i obyte kocurki. Mają też już swoje imiona: postrzelony nazywa się Wikary (bo ma na szyi coś na kształt koloratki) a jego braciszek - Nieśmiałek, bo jest jeszcze troszeczkę nieufny wobec osób, których nie zna, w ogóle mniej odważny od Wikarego. Bardzo, bardzo dziekuję Modjesce i jej TZ-owi, bo co dom to dom a i w lecznicy lekarzom będzie lżej.
A tu wspólne zdjęcie braci, zrobione na kilka dni przed wypadkiem:

Obrazek

Na zdjęcia z lecznicy muszę chwilkę poczekać (Wikary cudnie pozował z łapka w gipsie).
Obrazek

Amica

Post » Wto lip 25, 2006 11:30

:cat3: Chłopaki wprowadzili się do pokoju "hotelowego" zwolnionego przez Popiołka i Ślicznego. Grzecznie przespali noc na kanapie i zjedli śniadanie. Przeprowadzkę przyjęli zupełnie bezstresowo, nawet Nieśmiałek nie chował się po kątach. Rano jak dobrze wychowani gentelmani przyszli się przywitać. Po prostu pełna kultura. :D :D :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto lip 25, 2006 13:48

Modjeska :D
I jeszcze jedna fotka ze starych zapasów:

Obrazek
Obrazek

Amica

Post » Śro lip 26, 2006 7:59

A tu sa zdjęcia z lecznicy:
Obrazek

Obrazek

a tu zdjęcie rtg złamanej łapki, z wyraźnie widocznym śrutem:

Obrazek

W lecznicy przebywa też kotka persiczka, która została podrzucona do Azylu p. Ireny w bardzo opłakanym stanie: zagłodzona, z kołtunem (trzeba było ją ogolić) i guzami wymagającymi operacji - widać ją na poniższym zdjęciu (Persiczce założę zaraz oddzielny wątek - ona powinna trafić do dobrego domu, w którym mogłaby spokojnie przeżyć swoje ostatnie lata). Jak odrośnie jej futerko będzie przepiękna, ma umaszczenie szare z rudym, jest filigranowa z bursztnowymi oczami.

Obrazek

Przepraszam za kiepska jakośc zdjęć, ale nie mamy lepszych.
Obrazek

Amica

Post » Śro lip 26, 2006 17:53

Przyglądałam się dzisiaj chłopakom jak przyszli do mnie na mizianki. Okazało się, że od spodu i z boku mają delikatne szaro-czarne pręgi, po prostu cud. :D :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw lip 27, 2006 9:56

Kochane chłopaki - a tu dla przypomnienia zdjęcie z Neską - jamniczka, przyjaciółka i towarzyszka zabaw Wikarego :wink:

Obrazek
Obrazek

Amica

Post » Pt lip 28, 2006 17:18

coś nam wróbelki ćwierkają, że od poniedziałku na chłopaków czeka domek. :) :) :)
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto sie 01, 2006 9:02

Wczoraj wieczorkiem kocurkowie pojechali do swojego własnego domu :lol: Niesmiałek zrobił duze postepy, pewnie trzeba mu będzie zmienic niedługo imię. Kotko rozejrzały sie po mieszkaniu, zapoznały z miseczkami i kuwetką a potem Wikary, zmęczony trochę długa droga położył się na środku i zaczął myć. Domek obiecał sie odzywać od czasu do czasu :wink:
Obrazek

Amica

Post » Wto sie 01, 2006 15:48

Huuurrra, hurrra :P :P nowa Pańcia suuuper - osobiście poznałam !!!
Ania & Kama, Pusia, Misia, Skits, Rafa, Mimi, Misio

Ania

Od: Śro sty 29, 2003 9:56

Post » Wto sie 01, 2006 16:15

Jak się cieszę :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[poprzednia][następna]