Miły, piękny, zdrowy DWUPAK - NOWE FOTY s. 4!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 17, 2006 9:07

Trzymam kciuki za dom dla nich - już długo czekają w niepewności ..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lip 17, 2006 22:01

Dziś nie zadzwoniłam bo mnie cały dzień nie było w domu. Więc jutro koniecznie bo też chciałabym wiedzieć na czym stoję (albo raczej leżę).

Im więcej chłopaki buszują po domu tym bardziej widać jak Popiołek jest przywiązany do Ślicznego. Jeśli Śliczny nie przyjdzie wieczorem to biedny Popiołek siedzi na schodach i cichutko go nawołuje. Ja wtedy latam jak głupia po domu i ogródku i też nawołuję, już wcale nie cichutko.
Trzeba im przyznać, że w przeciwieństwie do moich kocic, kocurki przychodzą bezbłędnie na wołanie po imieniu. Muszę przypilnować żeby pani (jeśli sie zdecyduje) nie zmieniła im imion.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto lip 18, 2006 21:54

Poproszę o kciuki.
Jutro przyjeżdża do Zalesia pani chętna do adopcji chłopaków.

Rozmawiałam z nią dzisiaj przez telefon. Jest bardzo przejęta, stara sie przygotować odpowiednio mieszkanie. Nawet górne partie mebli szykuje tak by chłopaki mieli dodatkowa przestrzeń do biegania.

W sprawie zabezpieczenia balkonu chętnie zgodziła się na pomoc moich facetów. Jutro Tż będzie ją odwoził do domu i przy okazji obejrzy balkon. Zobaczymy co da się zrobić.

Pytałam też o opiekę nad kotami w czasie dłuższej nieobecności. Pani liczy na sąsiadkę, która też ma kota. W razie jakiejś długiej nieobecności zaofiarowaliśmy miejsce w Zalesiu, więc chyba od tej strony sprawa jest dograna.

Nie mam umowy adopcyjnej. Może ktoś mi mógłby ją mailem przesłać?
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro lip 19, 2006 14:52

Modjeska - trzymam!!!!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lip 19, 2006 18:15

Udało się!! :D :D :D
Popiołek i Śliczny pojechali dziś znienacka do nowego domu.

Pani przyjechała do Zalesia i od progu się zakochała. Szczególnie zachwyciła się Popiołkiem, którego wyobrażała sobie jako szarego kota. A tu taka miła niespodzianka. Chłopak co prawda był mocno zestresowany ale zachowywał sie spokojnie i z godnością.
Śliczny zaprezentował się od najlepszej strony, już po chwili przymilał się i dawał pomiziać. Po prostu sam miód.

Po drodze zahaczyliśmy o weta, który obejrzał chłopaków i stwierdził, że są absolutnie zdrowi i mogą jechać do nowego domu. No i pojechaliśmy.

Ich nowy dom to dwupokojowe mieszkanie ok45 m2, miłe, czyste i zadbane, z daleka od ulicy. Pani szykuje je z zapałem dla swoich nowych lokatorów m.in. organizuje dodatkowe półki żeby chłopaki mieli gdzie się wspinać. Jest bardzo sympatyczną, ciepłą osobą, odpowiedzialną i w pełni świadomą kocich potrzeb. Wyjaśniła też dokładnie historie swoich kotów i pokazała zdjęcia.

Balkon, o który tak się obawiałam bardzo łatwo da się zabezpieczyć bo jest to właściwie "balkonik" leciutko wystający ze ściany domu. Zobowiązaliśmy się do pomocy w realizacji tego zadania i zostało to przyjęte z wdzięcznością.
Zaofiarowaliśmy też pomoc w opiece nad kotami gdyby pani musiała na jakiś czas wyjechać z domu.

Mam nadzieję, że chłopakom domek się spodoba. Będziemy z panią w kontakcie. :)
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro lip 19, 2006 18:19

ten dwupak ma już domek - SUPER!!!!! :P :lol: teraz kolej na tamten drugi;)
ObrazekZuzia

anilla

Od: Śro cze 01, 2005 21:59

Post » Śro lip 19, 2006 21:09

Który Dwupak masz na myśli? U mnie był tylko jeden ale chętnie sprzedam patent na ogłoszenie w gazecie: "Dwu-kot, oferta dla zapracowanych. Dwa dorosłe zaprzyjaźnione koty będą grzecznie czekać na powrót właściciela do domu...."
:) To poskutkowało.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie lip 23, 2006 0:16

Rozmawiałam z nowym domkiem.
:D :D Pani aż się rozpływa nad chłopakami - jacy śliczni i grzeczni i mądrzy..., aż serce rośnie.
W przyszłym tygodniu podrzucimy książeczki zdrowia z aktualnymi wpisami. Może nawet uda się zrobić jakieś zdjęcie.

W sumie wygląda na to, że dobrze trafili. Uff :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie lip 23, 2006 8:35

Modjeska, ozłocę Cię kiedyś jak będzie mnie stać:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto lip 25, 2006 15:07

Modjeska pisze:Który Dwupak masz na myśli? U mnie był tylko jeden ale chętnie sprzedam patent na ogłoszenie w gazecie: "Dwu-kot, oferta dla zapracowanych. Dwa dorosłe zaprzyjaźnione koty będą grzecznie czekać na powrót właściciela do domu...."
:) To poskutkowało.

chodziło mi o inny piękny forumowy dwupak - niebieska kotka i grafitowy kocurek które też dość długo szukają domku
ObrazekZuzia

anilla

Od: Śro cze 01, 2005 21:59

[poprzednia]