Śnieżnobiała koteczka wieści z nowego domu :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 13, 2006 15:32

Nic to, że dwa razy, dobrych wieści nigdy dosyć! Cieszę sie ogromnie, żeby tylko Mokkunia w ciągu tych dwóch dni nie zdążyła kolejnego kota na tymczasowy przyjąć! I ona na wywczasach będzie bez kompa, a ja będę jej sms słać, co u kici!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Czw lip 13, 2006 16:14

Hi hi hi, jakie radosne wieści :1luvu: :dance: :balony:
Ewa, dziękuję Tobie i Maćkowi, utwierdzam się w przekonaniu, że Maćki to cudowni faceci :)
Białej dziś zdjęliśmy kafatanik :) Chyba odetchnęła z ulgą :)

Iwcia, prosimy o zmianę tematu, że Biała ma już domek i jedzie w sobotę :)

No i chyba na Koty już pójdziemy, żeby miejsca niepotrzebnie na Kociarni nie zajmować.

Ale się cieszę! :dance: :balony: :dance2: :kitty: :king: :aniolek: :partygirl: :flowerkitty: :cat3: :piwa: :catmilk: :kotek:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lip 13, 2006 17:20

Bardzo się cieszę :D
Domku, życzę dokocenia bez kocich konfliktów :D
I czekam na relacje i zdjęcia pary black & white :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 13, 2006 23:45

A ja bardzo chciałam podziękować Cioci Georg-ini :1luvu: za pomoc w transporcie Śnieżynki w sobotę. Ciocia Georg-inia odbierze Śnieżynkę z mojego domku (i jeszcze kuwetę zlikwiduje, bo do mojego powrotu z urlopu mogłaby sama wyjść :twisted:) zawiezie na dworzec, gdzie będzie na nią czekała hautecouture. Ciocia Georg-inia jest jak zwykle niezawodna :ok:
Ewa, nie zapomnijcie transporterka zabrać 8)
Jeszcze jutro dogadamy szczegóły, żebym mogła spokojne jechać na urlop.
No i jakby co 24h jestem pod telefonem.

mokkunia

Post » Pt lip 14, 2006 8:11

normalnie się zarumieniłam :oops:

:roll: Mokkunia, masz skłonności do przesady 8)

Hautecouture skad Wy jesteście ? obił mi się o uszy jakiś Kraków, ale może mam omamy słuchowe :oops: nie wiem, czemu Mokkunia się uparła na ten dworzec, jako miejsce spotkania, skoro Wy autem jedziecie 8O przecież pakować się do samego centrum, żeby dojechać do dworca, to jest bez sensu, tym bardziej, że koteczka na odbiór będzie czekać przy drodze wylotowej z miasta (no, prawie :) ) :D dajcie znać, o której planujecie tu dojechać, i od której strony będziecie wjeżdżać do Łodzi :)
ja dziś uchwytna jestem pod kompem do 16.00 a jutro niestety jestem do złapania tylko pod telefonem - macie mój numer, to dzwońcie :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lip 14, 2006 9:15

Oj tam, oj tam, już nie raz mnie uratowałaś to i dziękować mam Ci za co :)

Z tym dworcem to taka wstępna propozycja była :) Dla mnie Dworce w Łodzi są miejscami na które umiem trafić sama i dlatego tak :oops: Ewa będzie jechała z TŻtem z Wrocławia. Ewie wysłałam w nocy PW, powinna do Ciebie zadzwonić jak odbierze :)

mokkunia

Post » Pt lip 14, 2006 10:10

mokkunia pisze:Z tym dworcem to taka wstępna propozycja była :) Dla mnie Dworce w Łodzi są miejscami na które umiem trafić sama i dlatego tak :oops:

:lol:
dobrze, już dobrze :) zrzutę na nawigację satelitarną dla Ciebie zrobimy :D Przypniesz sobie do paska i wszędzie będziesz mogła trafić :D

a jak jadą z Wrocławia, to pod samym Twoim domem mogę się z nimi umówić :) z trasy wlotowej jedno rondo i jeden lewoskręt i już są u Ciebie :D

Georg-inia

Post » Pt lip 14, 2006 10:15

Życzę Białej i nowmu domkowi dużo miłości kociej i szczęścia na nowej drodze życia :D:D:D:D:D

edit: literówka
Obrazek Obrazek

gosik96

Od: Wto maja 09, 2006 8:00

Post » Pt lip 14, 2006 11:46 miejsce odbioru;)

Oj;) rzeczywiscie z tym głównym dziwnie to zabrzmiało :D juz tłumacze;)
Sugerowalam spotkanie na dworcu, gdyz do przed chwila nie bylismy pewni, czy uda sie dojechac samochodem... a jesli nie samochod jechalabym sama w obie strony pociagiem. i stad Główny :)
Na szczescie jedziemy autkiem i razem, wiec na wszelkie sugestie dojazdu do was jestesmy otwarci. transporterek mamy :wink:
Powinnismy pojawic sie ok godziny 16 z haczkiem, gdyz na 12 udalo mi sie wyhaczyc :lol: przyjemna rozmowe o prace(obecna czas najwyzszy zmienic :? ) trzymajcie kciuki :wink:
Dzisiaj wieczorkiem sprzatamy, rozstawiamy nowy zasób misek i dzielimy myszy;) moze nawet wrzuce na drzwi jakis szyld powitalny;)
A Ozi lezy pod sciana, do która przykleja poduszeczki wszystkich łapek :lol: słodko wygłada :lol: widocznie tak mu chlodniej
Buziaki wszystkim, kórzy kibicowali "córci" i powodzenia dla kotków, które jeszcze szukają
Ewa&Maciej&Ozi (Wrocław)

hautecouture

Od: Czw lip 06, 2006 18:37

Post » Pt lip 14, 2006 16:41

A u nas wielkie pakowanie. Biała korzysta z zamieszania i ucieka na pokoje :) A ja zamiast ją łapać pstrykam fotki :twisted:
Biała pozdrawia swoich nowych Dużych - już nie może się ich doczekać!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mokkunia

Post » Sob lip 15, 2006 20:43

O matko, jakie cudo! 8O :love: :1luvu: :love:
Bardzo się cieszę, że ma już nowy domek! Liczę na częste sesje fotograficzne panienki! :D :wink:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Pon lip 17, 2006 7:48

Biała pojechała w sobotę do nowego Domku :D Nowy Domek przyjechał co prawda z lekkim opóźnieniem (korki :twisted: ) ale za to z jaką obstawą 8O :lol: Kota była przerażona i troszkę popłakiwała.

Hautecouture przysłała wczoraj SMS-ka, że Biała co prawda jeszcze się chowa ale wzięta na ręce przytula się bardzo, bardzo :D

Prosimy o kciuki za ułożenie się poprawnych stosunków z rezydentem Ozi'm :)

Georg-inia

Post » Pon lip 17, 2006 8:02 Lili

Nie wiem czy powinnam zdradzić,ale wczoraj widziałam to białe cudo i jestem totalnie zakochana!!!!Ewa z Maciejem nazwali ją Lili i póki co jeszcze jest odizolowana w łazience,ale jakże się garnie do człowowieka jak ktoś wchodzi:)))).Strasznie spragniona jest miłości!!!po testach jakie Ewa przeprowadziła i reakcjach koty na spuszczanie wody w toalecie stwierdziłyśmy,że mała napewno nie jest głucha!!!Oki,to tyle resztę na bierząco od właścicieli...
Jurand,Eto'o,Gandalf i Fredek
Obrazek

Miciułka

Od: Czw kwi 20, 2006 10:49

Post » Pon lip 17, 2006 8:03 nasze pierwsze dzionki z Lilly;)

Dla wszystkich ktorzy kibicowali naszej malej w znalezieniu nowego domku pare szczegółow z drogi i z "na miejscu":
Z Łodzi do Wrocławia jechalismy ponad trzy godzinki. Mała miauczala z co najwyzej 15 sekundowymi przerwami, ale jak wypuszczalismy ja z transporterka włazila na nas i obejmowala łapkami za szyje :lol: :lol:
W domku było juz dużo spokojniej; przez pierwszy wieczór jeszcze chowała się za wszystkie mozliwe łazienkowe listwy (przebywa na parudniowej kwarantannie, zeby doleczyc grzybka, ale łazienke mamy bardzo duza i z oknem.. no i non stop ja odwiedzamy), w niedziele było juz duuuuzo ale to duuuuzo spokojniej. Pieszczoch z niej niemiłosiermy; głaskaniom i "barankom" zdaje sie nie miec konca :wink:
Robilismy jej test słuchu; ona słychy :!: :!: moze nie perfekcyjnie, ale troche na pewno
Nie mozemy sie doczekac, az zaczniemy oswajac Lilly z Ozzim, ale skoro to juz pare dni do pelnego zdrowka slicznotki nie ma sensu pochopnie sie spieszyc.
Nowe imie dostala od Macieja.. zreszta juz widze, ze to "coreczka w oczku tatusia" i az sie zaczynam martwic, co by nasz poczciwy Ozzy nie poczuł sie odtrącony :wink:
Obiecujemy wkrotce mala sesje.
Buziaki
Ewa&Maciej&Ozzy&Lilly :D :D :D

hautecouture

Post » Pon lip 17, 2006 8:13 ups;)

Ups :lol: nie zauważyłam, że Miciułka uprzedziła nas z wiadomosciami odnośnie testu słuchu i imienia :wink: :wink:
Miciułka, wielkie dzieki za inicjatywe i pomoc w znalezieniu malej domku. Gdyby nie Ty doczekalibysmy sie bialej koteczki po 50tce :lol:
Buziaki dla Was i waszej gromadki :lol:

hautecouture

[poprzednia][następna]