Cudny burasek Iwo już nie walczy o życie :((((

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 12, 2006 11:27

A ja jestem ogrodniczek i wysadzam kwiatki. No bo po co tyle fiołków? I kto to trzyma 6 doniczek na jednej półce. A podlana zimia tak ładnie pachnie! A wszystko dla dobra mamy, żeby sie nie przemęczała w te upały sprzątaniam, to jej pokazujemy, że to bez sensu, rozsypujemy, rozdeptujemy. No, dobra, ja najwięcej, tylko Tymek ideał. Dziś dostał jedzenie o wiele później niz my, bo jakieś "homokotyczne" czy coś dostaje, a nawet nie próbował nam wyjadać tylko siedział w swoim kącie i cierpliwie czekał.Wczoraj wyłapałem wszystkie robaczki, żeby mamy nie pogryzły, bo ja dobro jestem!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Śro lip 12, 2006 20:47

Iwuś, w sobotę wcześniutki ranem będziesz miał gości - przyjadę z TŻtem i zabierzmy Twoją Dużą żeby poznała Bunię i zobaczyła jak Leoś i Shibasek przytyli :) I może fotki zdążymy Ci popstrykać.
Się przyszykuj na nasze spotkanie :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lip 13, 2006 14:22

Mama dziś wstała w środku nocy i ugotowała kurczaka i co, zgadnijcie?
a) zjadłem;
b) zagrzebałem;
c) odszedłem zniesmaczony;
d) Tymek wszystkożerny go pożarł, bo ja nie chciałem.

Prawidłowa jest odp d).
Mama dziś na niego nakrzyczała wreszcie, bo to niby ideał. Ja z Maybem mieliśmy mniejszy apetyt i nie zjedliśmy wszystkiego ze swoich misek. Zadzwonił telefon i zanim mama z nim wróciła do kuchni, Tymek zjadł swoje, moje i Maybacha. Podobno mu trzeba będzie liposekcję zrobić czy jakoś tak albo boczne kółka dospawać. Poza tym, że zaliczyłem kolejny fiołek, jestem najgrzeczniejszym kotam pod słońcem. Tylko nie mówcie nikomu, bo Maybe zazdrosny!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Czw lip 13, 2006 14:41

No pewnie, ze najgrzeczniejszy kot na świecie, zobaczcie jaki to aniołek :D
Obrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw lip 13, 2006 16:57

Iwcia, śliczny jest i niewinny jak aniołek. Masz więcej zdjęć Iwa?
Wklej on taki ładny jest. :)
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Czw lip 13, 2006 19:42

Mokkunia ma, ja robiłam, tylko ona leniwa albo co? Iśka. to u ciebie jest ten niesamowity kotek z rudą łapką?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Czw lip 13, 2006 20:58

TyMa pisze:Mokkunia ma, ja robiłam, tylko ona leniwa albo co? Iśka. to u ciebie jest ten niesamowity kotek z rudą łapką?

Mam u siebie Tycię szylkretkę-trikolorkę, od Mirki_t z Bygdoszczy.
Tylko już teraz kawał z niej kotecka. Apetyt i humor jej dopisuje.
Jest super słodziakiem, ale swój charakterek też ma. Tak się czasem wygłupia i bawi jakby miała z pół roku, a ona już ma z 6 a nawet może więcej lat.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Czw lip 13, 2006 21:48

A, to Ty! Mirka mi opowiadała o tej niesamowitej podróży! Sorki za OT!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Czw lip 13, 2006 21:52

Zdjęcia TŻ wypalił wszystkie moje na płytę, bo na dysku już się nie mieściły :oops:
No i płytę mi schował. Zdjęcia porobimy nowe jak będziemy, weźmiemy kabelek i od razu wstawimy :)
I Mokkunia nie leniwa tylko zabiegana i z Raisefieberem :D

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt lip 14, 2006 8:03

Czekam niecierpliwie weekendu i nowych zdjęc Iwuśka :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lip 14, 2006 10:01

Iwo gra własnie z Maybem w gumowa piłeczkę, ganiaja ja na zmianę, a w wolnych chwialach biega z plastikowym kapslem. Ochłodziło sie i obaj sie ozywili, bo Tyka-stoika nic nie rusza. Obaj też zbojkotowali gotowanego kurczka. A w nocy grzali mnie przytuleni do boku. Zauważyłam, że maluch jada tylko świeżo otwartą puszkę, wyjętą z lodówki lekceważy. Nie da sie ukryć, piekny ci on.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pt lip 14, 2006 12:15

Oj, TyMa, a taki był grzeczny, kochany koteczek - jadł ładnie, nie marudził - a Ty co robisz? Rozpuszczasz Iwusia :twisted:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Sob lip 15, 2006 5:35

Iwcio leżący w tej chwili przed klawiaturą z ogonem w moim nosie wymruczał, że wcale nie czuje się rozpieszczany, bo uckie koty są wyjątkowe i im sie to należy. Teraz usiłuje wziąć w zęby za oprawkę moje okulary i spowodować, żebym nic na monitorze nie widziała, hmmm, może masz rację... Iwo, nie uciekaj z moimi okularami!!!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Sob lip 15, 2006 15:53

TyMa, widzisz cos?
Nie rozdepcz Iwusia :wink:

kalewala

Post » Sob lip 15, 2006 22:48

Widzę, widzę, okulary dokomputerowe mam na nosie, a on usiłował porwać te do chodzenia i do telewizji, ciekawe, że dybał na te najdroższe! Dziękujemy za kocie chrupeczki, no i jak go nie mam tuczyć? Przeszłam na karmienie 3 razy dziennie. Iwo uwielbia szczotkowanie i sam pod rękę wchodzi, gdy wyczesuję Tymka. Mały ma taki śmieszny puszek, Maybe długą, sztywną sierść a bidny Tymek jest puchaty, że skóry nie widać, więc w upały zrzuca (sierść, nie skórę). Maluch mnie zaczepia podgryzając delikatnie, wczoraj sam na chwilę na kolanko przyszedł. Ja wyznaję szkołę nic na siłę, spokojnie, cierpliwie... Maybe na mizianki przychodzi tylko w nocy. Dobrze, że są wakcje to mogę odsypiać o dziwnych porach. Pozdrawiamy uckie ciocie!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

[poprzednia][następna]