St.Wola- Krówka szuka PILNIE domu!! str 57

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 13, 2006 15:08

Mysle, ze jak masz wszystko to warto juz. Przeciez i tak tam nie wchodza bo sa pchly. Po jakim czasie trzeba wietrzyc? W czasie deszczu znajda inna kryjowke.
Ze strongholdem u dziczkow trzeba uwazac. Zeby nie byly za bardzo zarobaczone, bo wtedy nie ma jak przerwac dzialania.
Przy okazji po ile u was stronghold

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lip 13, 2006 16:24

uffffffffffffffffffffffffff
juz po
o malo sama bym padla :lol:

generalnie jest chyba ok, nie wiem czy nie przesadzilam z iloscia, ale jak tak to mam nadzieje ze nic sie nie stanie....................

nie nawinal sie zaden sasiad.........

za 2 godziny mam wietrzyc, kurde a teraz sie rozpadalo, ciekawe gdzie kicie pojda, bo jednak zachodzily do piuwnicy, bo wyjadly sucha karme ktora tam byla.....
impreza mnie wyniosla nie duzo - 20 zl
dodatkowo stronghold mam taka dawke duza , musze podzielic, na 4 koty mi wyjdzie kosztowalo 36 zl

wlasnie sie wykapalam, teraz musze pranie rzeczy zrobic i kocie poslanka uprac

pchly wredne pogryzly mi nogi, skakaly jak opetane :evil: :evil: fuj
mam nadzieje ze bedzie spokoj
a wogole to co ile by tak nalezalo postepowac??
czt wystarczy juz teraz kotom tylko co jakis czas??

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Czw lip 13, 2006 18:36

wrocilam znowu z piwnicy
wszystko co latalo i biegalo padlo
to co skakalo :roll: tak sobie
tzn duzo tych wrednych malych trupkow lezalo ale jeszcze jakies dwie sztuki mnie dopadly
to i tak dobrze ze tylko 2 a stalam tam troche.......
chyba jutro powtorka jak myslicie??

velvet

Post » Czw lip 13, 2006 20:14

Ja powtorzylam, ale u mnie bylo mrowie. Taki furkot jak szarancza tylko cichszy.
Jak teraz wszystko co sie da wypierzesz i 2 razy do roku dasz frontline albo inne paskudztwo, to masz problem z glowy. W kazdym razie u mnie tak jest. Czasem daje stronghold, czasem frontline. I teraz przez caly rok sa w piwnicy.
Przedtem nie zwracalam na to uwagi, tylko pamietam te duza ilosc pchel. Ale wtedy nie mialam jeszcze kotow i praktycznie nie chodzilam do piwnicy. Pamietam tylko wyprawe po cos koniecznego. TZ w gumiakach popryskanych muchozolem, tak samo peleryna, a w domu wanna z woda do ktorej wskoczyl po powrocie.
Tweaz mamy swiety spokoj, nikt nie moze zarzucic przynajmniej z tej strony.

Lidka

Post » Czw lip 13, 2006 20:44

Takie pchle boje były, a mnie to ominęło, bo powiadomienia przestały przychodzić. Te posłanka na wszelki wypadek jeszcze po upraniu można przeprasować dla pewności.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Czw lip 13, 2006 21:04

Velvet, dasz radę :) :ok:

mamba30

Od: Śro cze 07, 2006 11:33

Post » Pt lip 14, 2006 13:37

wlasnie zrobilam powtorke, ale teraz tylko tym na pchly, na szczescie tu nie bylo ich tak wiele jak u Ciebie Lidko, kolo 17 pojde wietrzyc
i takim srodkiem bede co jakis czas powtarzac

przy okazji spaceru do sklepu nadzialam sie w ogrodku bloku ktory stoi przed moim blokiem na czarnego maluszka ktorego kiedys juz widzialam, niestety nie wiem czy to jest czyjas wlasnosc :roll: czy bezdomny, ale wyglada bardzo ladnie, ladne oczka ladne czyste uszka, czarniutki w drobne delikatne prazki
pobawilam sie z nim, pogryzl mnie :evil: ma ostre zebiska, zagladnelam pod ogon, na szczescie kocurek
potem zwial w kwiatki
musze uruchomic wywiad
kicius jest cudny, zadbany, wiec chyba czyjs :roll: mam nadzieje, szkoda ze wychodzacy, ale zeby byl czyjs chociaz......

velvet

Post » Pt lip 14, 2006 20:42

To typowy odruch kociary - zagląda pod ogon!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Wto lip 18, 2006 21:30

nie mam juz sily............pchly sa dalej :cry:
musze cos znowu kupic i powtorzyc znowu i znowu, i jakos tam posprzatac , ta bielinka pasowaloby zmyc podlogi :roll:
bede jakos kombinowac

a propo moich podopiecznych to nie wiem co sie dzieje, raz sa, raz ich nie ma :roll: stale czekaja codziennie Mamuska i Buraska, ale moje 3 bure kocurki sie jakos nie pokazuja od paru dni :?
ale pojawil sie kolejny, wrocil w stare miejsce karmienia z zimy taki jeden bidny chudziutki, z chorym oczkiem, marniutko wyglada....no ale nie da sie podejsc do takiego wiec nie ma szans o jakim leczeniu....
i dzis sledzil mnie jakis kolejny nowy :!: :?:
siedzial pod samochodem na parkingu jak jkladlam miski, i patrzyl..... podeszlam to sie schowla ale zauwazylam ze mial rude barwy......
potem poszlam na drugie miejsce gdzie czekaly na mnie 2 panienki :) i tak sobie z nimi gadalam :roll: a on zza rogu bloku sie przygladal, ale potem znikl :?: szukalam chodzilam w kolko ale nic, zobaczymy jutro ktoz to mnie tak obserwuje i jakie ma zamiary :wink:

velvet

Post » Wto lip 18, 2006 21:58

Jesli masz mozliwosc zalac podloge woda to to troche moze poprawic sytuacje. I psikaj aerozolem po zakamarkach.
Zostało Ci jeszcze cos z tego co kupiłaś?
Ja kupiłam jakis taki srodek w ogrodniczym. Niedrogie to w sumie bylo cos mi sie placze po glowie 5 zl. Robilo sie zawiesine. i tym swinstwem pryskalam gore i lalam po podlodze. A potem zmywalam.

Pamietam dawno temu sasiadka wylewala wode z prania na podloge w piwnicy.
Trzymam kciuki, zeby Ci sie udalo.

A koty jak sie zachowuja?

Lidka

Post » Czw lip 20, 2006 21:19

dzis tragiczny dzien :cry:
po raz pierwszy mialam do czynienia z powypadkowym kotem
poszlam sobie na spacerek i zobaczylam cos na drodze, to byl kotek, maly , paromiesieczny rudy, samochody jezdzily nad nim, myslalam ze juz nie zyje a on sie poruszyl 8O no to wlazlam na droge i go zdjelam, przysporzylam mu pewnie jeszcze bolu ale nie moglam pozwolic na to by rozjechaly go samochody....... potem straz miejska, lecznica i uspienie :cry: kicius nie mial polowy glowy, kregoslup tez przetracony, cierpial bardzo....

ja bardzo to przezylam, to pierwszy raz taka sytuacja.................

a teraz na karmieniu ani pol kota 8O nie wiem co jest grane, bo moja Mamuska i Buraska byly zawsze :roll: nie mam sily, chodzilam godzine kolo blokow, smietnikow i nic.......................mam nadzieje ze jutro nie spotka mnie nic przykrego.........................................jak zajrze do piwnicy............

velvet

Post » Czw lip 20, 2006 21:25

Przykro mi Velvet, jesteś bardzo dzielna, a ja to taki tchórz, nie wyobrażam sobie, że mogłabym znaleźć się w takiej sytuacji :(
strasznie smutno :cry: , dobrze, że już go dłużej nie boli, dobrze, że tam byłaś...
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw lip 20, 2006 21:45

Oj Velvet tak mi przykro...
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Czw lip 20, 2006 23:35

Przykro mi bardzo.
Jakis wredny dzien dzisiaj.

U mnie w piwnicy tez dzis bylo malo kotow. Moze na ogrodku siedza. daje im tam tez suche i wode.
A pchly juz opanowalas?

Lidka

Post » Pt lip 21, 2006 6:50

Velvet - trzymaj się i Ty biedna jestes, i tamten maluszek.
To życie czasami jest zbyt twarde.
Biedny dzieciak.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

[poprzednia][następna]