W PIĄTEK ŁAPANKA PRZY PL. UNII LUBELSKIEJ POMOC POTRZEBNA!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 05, 2006 21:20

Vinn, rozumiem Cię. Bezsilność to paskudne uczucie. :cry: :cry:
Ja dziś dopiero przypominam sobie po trochu jak sie nazywam po zeszłotygodniowym maratonie.
Może warto zmienić tytuł wątku i już w tytule poszukiwać forumowej pomocy. Może jakieś informacje ma najbliższa lecznica, może straż miejska, może wydział ochrony środowiska. W wydziale ochrony środowiska w Urzędzie Gminy są zarejestrowane karmicielki i stamtąd dostają talony na sterylizację. Może warto nawiązać kontakt na pw i wypytać o szczegóły techniczne, jak się to załatwia. np. przed łapanka na bazarze Różyckiego dziewczyny robiły rozeznanie, które lecznice mają podpisane umowy na sterylizację dzikich kotów i chyba były tam umówione. Klatki-łapki też pożyczały od znajomych z forum.
Poszukaj na formu osób z Mokotowa - to najbliżej.
Jeśli moja sytuacja się trochę poprawi, będę mogła Cię wesprzeć. Jednak podstawowym warunkiem sukcesu jest sterylizacja kotek.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw lip 06, 2006 9:00

Na kotach jest wątek o ciężarnej kotce z dworca W-wa Ochota są tam techniczne informacje o sposobach działania w takiej sytuacji jak Twoja. Miestety nie umiem wkleić linku. :(
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw lip 06, 2006 16:09

Dziękuję Modjeska. Niestety od 2 tyg ja mam maratony ale w pracy i upełnie nie mam czasu na nic innego... Od 2 tyg nie byłam na podwórku z kociakami. Pracuję po 14h, wracam padam na pysk wstaję i znów do roboty albo do Pani Jadzi... Może teraz się trochę odciążę. Miałam dostać klatkę wystawową z TOZu ale odwołałam bo nie mogłaś wziąć kociaków a ja nie miałabym jej gdzie trzymać. Talony na sterylkę się znajdą bo znam chłopaka z SOS dla zwierząt ale trzeba by to jakoś w czasie zorganizować. No i łapanka by się przydała z klatką łapką. Na kociaki wystarczy podbierak :) Jakby coś się ruszyło to dam znać! Dzięki za wsparcie.

Vinn

Od: Sob kwi 15, 2006 0:15

Post » Czw lip 06, 2006 19:56

Powodzenia. :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro lip 12, 2006 21:42

W piątek będzie łapanka i sterylizacja kotek, wszystko już załatwione. Potrzebuję pomocy przy łapance kotek!

Vinn

Od: Sob kwi 15, 2006 0:15

[poprzednia]