Miał sprawdzaną temperaturę?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beliowen pisze:Fredziolina pisze:Nawadniam podksórnie, tak ostrożnie, ale bez glukozy - to dobrze czy żle?
Lepiej bez.
Tylko że lepiej byłoby też Ringerem albo wieloelektrolitowym.
Nie masz żadnej możliwości zabrać go do kogos kto by mu podał coś przeciwwymiotnego?
Bo to trzeba by w iniekcji, dopyszcznie nie ma sensu.
Przydałby się też Ranigast - również w tej postaci.
Uzupełnienie witamin z grupy B - albo Duphalyte w kroplówce.
ryśka pisze:Fredziolina, wysyłam do Was dobre myśliniestety nic nie poradzę oprócz tego, co napisane...
Miał sprawdzaną temperaturę?
Beliowen pisze: [ Przydałby się też Ranigast - również w tej postaci.
ryśka pisze:38 stopni brzmi dobrze
Fredziolina pisze:Beliowen pisze: [ Przydałby się też Ranigast - również w tej postaci.
Fileon dostał wit. B12 w iniekcji
Beliowen, czy Alugastrin w mleczku może być?
Czy jest dostępny płynny Ranigast?
Fredziolina pisze:eve69 pisze:Fredziolina pisze:Eve on po dozylnej dostał wstrząsu![]()
Prosze piszcie ja potem przeczytam.
Zaraz jade do weta.
a co w niej dostal?
i jak szybko zostala podana?
w tym zazwyczaj tkwi problem
Kroplówke dostał sól fizjologiczną z glukozą, wstrząs nastąpił zaraz po 1 minucie. Niby normalnie leciało, moj Fred tez był kroplówkowany i tempo było spokojne, jak u Filemona.
Beata pisze:
Ranigast plynny jest, chociaz nie wiem, czy w aptece - ja mialam taka mala "butle kroplowkowa" bo to dokladnie tak wyglada, tylko jest bardziej plaskie i plastik mocniejszy
z niej odsysalam do strzykawki odpowiednia dawke
on pewnie przeciwwymiotne to jeszcze przez jakis czas powinien dostawac podskornie lub dozylnie
Fredziolina pisze:Beliowen pisze: [ Przydałby się też Ranigast - również w tej postaci.
Fileon dostał wit. B12 w iniekcji
Beliowen, czy Alugastrin w mleczku może być?
Czy jest dostępny płynny Ranigast?
Fredziolina pisze:
A gdzie kupowałaś płynny Ranigast?
Pewnie jutro też dostanie na wymioty.
eve69 pisze:Fredziolina pisze:eve69 pisze:Fredziolina pisze:Eve on po dozylnej dostał wstrząsu![]()
Prosze piszcie ja potem przeczytam.
Zaraz jade do weta.
a co w niej dostal?
i jak szybko zostala podana?
w tym zazwyczaj tkwi problem
Kroplówke dostał sól fizjologiczną z glukozą, wstrząs nastąpił zaraz po 1 minucie. Niby normalnie leciało, moj Fred tez był kroplówkowany i tempo było spokojne, jak u Filemona.
a ile?
On jest slabiutki biedactwo![]()
ranigast plynny jest.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510, puszatek, Wojtek i 42 gości