CZĘSTOCHOWA - H E L P !! CZTERY kast. młode kocury s 12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 30, 2006 10:00

wet dzwonił przed chwilką ... juz po operacji, Zygmuncik szaleje... odbieram ją ok 14:00.

o rany co ja dzisiaj przeszłam...

Zaniosłam ją, dostała pierwszy zastrzyk. I okazało sie, że ma mleko!!!! sutki małe, ale mleko jest. Chyba ze 30 minut wet szukał maluszków w brzuchu.. I było tylko jedno maleńkie coś czego sie nie dało rozpoznać na usg. Gdyby małe już były - musiałabym ich szukać... ale nie wyglądała na kotke karmiącą. W koncu jednak zdecydowalismy ze robimy operacje. Kulka okazała się kulką tłuszczu (kotka jest tłusciutka w srodku :twisted: ) a macica była zupełnie normalna, na 100000% nie rodziła teraz ... moze ciaza urojona czy cos, albo juz nawet sie rujka zaczynała, bo ostatnio cos sie głosno w krzakach robiło.(ale to moje przypuszczenia)
To był już chyba ostatni moment ...

I przy okazji została zaszczepiona przeciw wsciekliznie
** tu robie poprawke, NIE została zaszczepiona 8)
Ostatnio edytowano Pt cze 30, 2006 20:03 przez florida_blue, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Pt cze 30, 2006 12:01

Kotów nie szczepi się w trakcie zabiegu 8O
Powinny byc minimum dwa tygodnie przerwy miedzy zabiegiem i szczepieniem, inaczej ryzykuje się zdrowiem i życiem zwierzaka.

Napisałam Ci pw, pytałaś mnie rano - odebrałam pw teraz, czy możesz ją zaszczepić i jako właścieciela podać stowarzyszenie. Odpowiedź brzmi: NIE.
Prosze żebyś uzgadniała ze mną takie rzeczy przed a nie po. Mam nadzieję, ze tego nie zrobiłaś? Jeśli tak, to prosze żebyś jeszcze dziś zmieniła te dane. Stowarzyszenie nie jest właścicielem tego kota ani jego opiekunem.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt cze 30, 2006 14:05

:) juz w domu. Nie była szczepiona. Bedzie zaszczepiona przed wypuszczeniem.
Wszystko jest ok, dostala na uspokojenie... mleko niestety jest.. mam antybiotyk.

to okreslenie że szalała - panikowała po prostu. Pewnie nie wiedziała co sie dzieje ani gdzie jest po zabiegu. Jak ją zamknełam to też sie strasznie tłukła w kontenerku ... Jest strasznie nerwowa. Ma wyczyszczone uszka :)

Jednak wydaje sie być znacznie nieco niż te 3 lata. Ma przynajmniej 4 (lub wiecej)

a wracając do maluchów - lek działa !!!!! czarny nie ma już tak widocznych zmian :)
Obrazek

florida_blue

Post » Pt cze 30, 2006 20:00

Kamilo! A jak kocica daje sobie rade w łazience? wypuściłaś ją z kontenera i ma kuwetke?
Nie miauczy?
Ja myślę, że nie ma sensu jej szczepić na wścieklizne..w Cżestochowie nie ma wścieklizny - pytałam weta. A taka akcja jednorazowa nic nie da. Lepiej wydaje mi się zaszczepić ją na kocie wirusy, choć też nie wiem czy jednorazowo ma to sens.. Ale pewności nie mam- może ktoś bardziej doświadczony się wypowie.
Ja tylko się martwie jak wygląda sprawa z tymi jej kociakami...Przecież karmiciel powiedział, że miała jednego tylko dzieciaki go ukradły (o ile sie nie myle).
Więc jak to jest? Bo się gubie..

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Pt cze 30, 2006 20:15

Zygmunt jest teraz taka półprzytomna.. Dostała lek na uspokojenie, jeszcze działa. Wczesniej okropnie panikowała w tym kontenerze i weterynarz sie bał zeby sobie tych szwów nie rozerwała.
Teraz sobie lezy i spi, jak do niej mówie i siedze spokojnie - przymyka oczy, ale jak podchodze, ogólnie jak sie zblizam widac, że sie boi.
Jeszcze nic nie jadła , woda stoi przy otwartym kontenerku, zwilzyc pyszczka nie mam za bardzo jak, odsuwa sie i wciska w sam kącik. kładzie uszy po sobie i patrzy. ma poszerzone zrenice przez ten lek, wygląda strasznie biednie. Nie wychodzi na razie z kontenera chhociaz ma otwarty. Kaftanik został odradzony ze wzgledu na charakterek Zygmunta ;)

Macica była mała, kotka ostatnio nie rodziła, w ciąży nie była, tylko to mleko - nie wiadomo skąd. Mleko jest ale sutki malutkie - własciwie takie jak normalnie (nie wyglądają jakby teraz karmiła jakiekolwiek małe) opcje są 2: albo urojona, albo zostało jej po tamtym maluszku.

szczepienie bedzie przy zdjeciu szwów, jeszcze mamy duuużo czasu :)

aaaa, jeszcze...
ona miała taką gule za uchem, ok 2cm. Pan jej smarował (oxycordem ??)
gula sie zmniejszyła, ale kotka to rozdrapała. nie ma tam siersci za uchem i podrapane pazurami do krwi. Prawdopodobnie ropień sie zrobił, ale to już zeszło :)
Obrazek

florida_blue

Post » Sob lip 01, 2006 12:47

Obrazek

Obrazek
Obrazek

florida_blue

Post » Sob lip 01, 2006 13:10

śliczny pysio :)
Obrazek

ryśka

Post » Sob lip 01, 2006 15:42

i jakoś tak mało szczęsliwie wyglądający ;)
Jeszcze nic nie jadła...
Obrazek

florida_blue

Post » Sob lip 01, 2006 16:19

Daj jej łiskasa - moze jej zapachnie :) jutro powinno byc już lepiej.
Obrazek

ryśka

Post » Sob lip 01, 2006 16:27

Ale miś! I te uszy boskie :D

Mojej mamie nie udało się złapać kotki :cry: Czy ktoś da radę jej pomóc ? Chodzi o wyłapanie kotki na sterylkę i jej dzieci, które mama weźmie do siebie do domu. Ja nie mogę ze względu na kwarantannę po p u siebie, więc proszę o pomoc dla tych kotów :(

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob lip 01, 2006 18:49

ryśka pisze:Daj jej łiskasa - moze jej zapachnie :) jutro powinno byc już lepiej.

dałam kitekata puszke i nie chciała przez cały dzien !!!! :( trzy kawałki suchego RC...

dopiero teraz zajrzałam i widze, że zjedzone :)

ale troche sie boje obejrzeć jej brzuch - nie wiem jak wygląda ranka... Madzia obiecała że przyjedzie jutro do mnie i zobaczy
Obrazek

florida_blue

Post » Sob lip 01, 2006 20:01

Jutro na pewno przyjdę/dokulam.. :) i poglądamy brzusio koteczki. Ryśka zaraz wysylam prw do Ciebie

Magdziak

Post » Sob lip 01, 2006 22:09

Chiaro masz PW - czekam na odpowiedz..

Magdziak

Post » Nie lip 02, 2006 10:02

Magdziak pisze:Chiaro masz PW - czekam na odpowiedz..

Odpowiedziałam, dziękuję :)

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie lip 02, 2006 19:09

Sutacja patowa.......:-( Brzuszka nie widziałam
Koteczka wcisnieta za noge od umywalki..uszy po sobie i syyk..
Gadałam do niej, uspokajałam ..nic. Chciałam delikatnie dotknąć i momentalny atak....
Jest przerażona - nic nie zjadła, nie piła i siio w kuwecie tez brak. Jest taka biedniutka...:-( To relacja z 11.30 rano - mam nadzieje, że się coś zmienilo na lepsze.
Kamili nie ma w domu do wieczora, ale obiecała że poprosi karmiciela żeby przyszedł dziś do koteczki, jemu powinno się udać! skoro dokarmiał ją tyle lat i dała mu się zabrać do kontenerka...
Strasznie mi głupio, że nie dałam sobie rady z maleńką....:-(miałam nadzieję ją jakoś uspokoić i przekonać że nic jej nie grozi..ale atak jest momentalny... Kamilo napisz proszę jak to teraz wygląda

Magdziak

[poprzednia][następna]