Whisky, Martini i psy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 28, 2006 11:29

nie martw sie sykami-mełe są jeszcze na tyle małe ze napewno sie dogadaja i beda hasać razem :D
a ja o Sroce pierworodnej, tez ciągle mowilam moja... :wink:
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Śro cze 28, 2006 11:34

[quote="gosik96"] Miło patrzec na takie fotki, na których "groźny" pies czule przytula małe kocie stworzonko :) Po dokoceniu będzie jeszcze więcej przytulania.
Zazdroszczę ilości zwierzaków :oops: :D

Bullterierka, której wszyscy się (nie słusznie )boja miała nawt ciąże urojoną przez Whisky -tak ja pokochała!Na szczęście zbiegło się to ze sterylka więc sie uciszyły hormony ale miłość trwa nadal. Spią zawsze razem - obie ciepłolubne :D
To nie jest nawet połowa mojej wymarzonej ilości zwierzów. Niestety Tz nie podziela aż tak bardzo moich pragnień :cry: :evil: i musiałam mu obiecać że w tym roku to juz nic nie przybędzie. Na szczęście niczego nie ma na piśmie :twisted:

as21

Od: Nie maja 14, 2006 8:15

Post » Śro cze 28, 2006 11:40

No pięknie :D
Jedna mała koteczka "ustawia" dwa wielkie i groźne psy :D
Ciekawe co będzie, jak zawrze przymierze z nowym przybyszem :?: :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro cze 28, 2006 11:52

amelka ..ja też jak ją kupowałam troszkę się obawiałam (po lekturze książek) jak to będzie. Najgoźniejszy :wink: na świecie bullterier (na ulicy wszyscy mówie że pittbull :roll): a teraz wiem (4 lata doswiadczenia) że nie ma się czym przejmować. Trejsi -Prosiak (też tak na nią wołamy :D ) to najzwyklejszy pies ( z charakteru :wink: ) nie ma w nim tajemniczej "zakodowanej agresjii" jest spokojna i łagodna. Lubi wszystkie zwierzęta, bawi się z każdym psem...no przyznam tylko że zapolowała raz (skutecznie ) na paużkę falistą i jej się spodobało :evil: ale to chyba nie zależy od rasy, każdemu psu mogło się zdarzyc (moja wina, bo zostały bez nadzoru w pokoju :oops: papuga latała luzem)
Będę w takim razie robić im przytulane fotki - na razie jdnak sytuacja musi sie unormować :wink: Mały boi się psów i na nie fuka a to z kolei je nakręca i ciągle chcą go wąchać i sprawdzać dlaczego tak fuka!?

as21

Post » Śro cze 28, 2006 11:56

czekam na fotki i marzę ponownie o bullku :D
Obrazek

amelka

Post » Śro cze 28, 2006 12:00

annskr...możliwe,że będzie im potrzebne wsparcie :wink:
amelka..ja marzyłam przez blisko 10 lat i sie nie zawiodłam! Trejsi jest super!Bullterierki są extra ale mają swoje oryginalne zachowania :wink: (przynajmniej moja ma!)

as21

Post » Śro cze 28, 2006 13:06

as21 pisze:Trejsi jest super!Bullterierki są extra ale mają swoje oryginalne zachowania :wink: (przynajmniej moja ma!)

Wszystkie mają :) wedlug mnie to najbardziej niezwykłe psy na świecie... a Trejsi jest przepiękna - opowiedz, jak wyglądały jej pierwsze kontakty z kotami? my mamy dwa koty i rozważamy (ponowne) dobulterierzenie się ;) najchętniej dorosłym/schroniskowym egzemplarzem.
Wymyślanie imion dla kotów jest trudne. Robię to w święta. ("Ucieczka Logana")

Hadriana

Od: Czw gru 08, 2005 16:49

Post » Śro cze 28, 2006 13:24

Trejsi przyszła do domu w którym był już kot...wiec dla niej jest to całkiem naturalne, :D poprostu musi je obwąchać troszkę polizać i jest super. Jeżeli kot sie nią nie interesuje to ona nim też. Natomiast z Whisky się bawi (w miarę możliwości :wink: jak zaczynają się młynki :wink: kot nie wie co sie dzieje)
Miałam kiedys psa kundelka, który nienawidził Wszystkich i Wszystkiego i kiedy miał 8 lat zafundowałam mu kota :twisted: długo sie nie mógł z tym pogodzić ale zaczął go tolerować. Kot też się dostosował i nie wchodził mu w drogę, sypiał wysoko na szafach nie kręcił się koło miski. Więc jeżeli się chce to da się prawie wszystko poukładać.

Moją porażką jest tylko pożarta papuga - nie spodziewałam się że może upolować ptaszka... :roll: Bo ona jest dość tłuściutka choć ją odchudzam ( cierpi na efekt jojo :oops: )

as21

Post » Śro cze 28, 2006 14:09

niezbyt może to estetyczne ale Whisky taką zabawę lubi :? 8O
Obrazek

tak Mały straszy Diesla!
Obrazek

i pies potulnieje.... :wink:
Obrazek

as21

Post » Śro cze 28, 2006 14:29

Gratulacje,piękny zwierzyniec,aż miło popatrzeć ,ja prosze więcej zdjęć. :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro cze 28, 2006 14:38

mały z Dieslem-cud po prostu!! zakochałam sie-rob zdjecia na konkurs jakiś
a małemu by sie imię jaki9eś przydało!!

zabawa Whisky nie jest nieestetyczna-wiadomo ze ogonem najfajniej sie bawi :wink:

aha pozdrowionka dla Whisky od Brandy-ta biała w moim podpisie :wink: uważajcie na nią bo moj Brendzik szaleje jak pijany czasem :wink:
Obrazek

amelka

Post » Czw cze 29, 2006 11:34

Mały został nazwany tymczasowo Martini (alkoholowa kolekcja :wink: ) jak się przyjmie to tak juz zostanie...
Whisky bardzo mu dokucza :? jest od niego sporo wieksza i okres biedy ma dawno za sobą...a on jest takim wióreczkiem :( samo futerko i kości ale bawić się ma ochotę. Dziś po śniadanku Whisky spała

Obrazek

a Martini rozrabiał

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

as21

Post » Czw cze 29, 2006 11:37

polowanie na ogon (tym razem swój)
Obrazek

skok w bok
Obrazek

as21

Post » Czw cze 29, 2006 11:38

as21 pisze:skok w bok
Obrazek

ale cudo 8O skacze jak konik :wink:
Obrazek

amelka

Post » Pt cze 30, 2006 8:45

czy to zabawa? :? Whisky troszkę :roll: prześladuje Martini...Wydaje mi się,że za mocno go gryzie..Martini podczas zabawy bardzo miauczy. Ale jak je rozdzielę to maluszek sam za Whisky łazi...reagować czy nie?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Są też lepsze momenty
Obrazek

as21

[poprzednia][następna]