Banda bierawska. Czas na siatki.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 20, 2006 13:16

Malińcia, trzymaj się! Ciocie myślą o tobie z wielką troską. :roll:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Sob cze 24, 2006 21:09

Wyciachana.
Obrazek

Narkozę zniosła nienajlepiej - usneła bardzo szybko a wybudzała się długo, za to juz następnego dnia była jak nowa.
Dziś 6-ty dzien po sterylce gania w najlepsze za muchami, gada i wszedzie jej pełno.

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Czw lip 13, 2006 6:27

Ponieważ upały dokuczają, a Malinia ostatnio bardzo szybka do wychodzenia (rowniez przez okno) - zmontowaliśmy siatki "dwa w jednym": antykot/antykomar. Przeciw komarom posłużyła stara firanka, a ze względu na kota wzmocniliśmy konstrukcję metalową siateczką z Betafence. Teraz okna i balkon mogą być otwarte cały dzien i całą noc, a nawet mozemy zapalić swiatło wieczorem bez ryzyka wtargnięcia "bombowca szerszenia" :twisted:

Lali się schudło na lato (opadnięte podwozie Lala ma ze względu na zaawansowany wiek i mnogie porody), obok pokot w sypialni w gorące popołudnie
Obrazek Obrazek

Siatki i mocowania:
Obrazek Obrazek Obrazek

Z ciekawostek - ponieważ paczka z zamówioną karmą jeszcze nie dotarła, kupiłam na przetrwanie w zoologicznym "Pourina One" z tuńczykiem. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczona: w skladzie 20 % mięsa, koty jedzą chętnie (chętniej niż Acanę), zero negatywnej reakcji na nową karmę, cena do przyjecia 13 zł/800 gr.

nongie

Post » Czw lip 13, 2006 6:51

Fajne foty, a pokot w sypialni jest super. :lol:

I gratuluję siatki. :D

A ta Purina to coś nowego chyba? Jeszcze jej nie widziałam. Obiło mi się tylko o uszy, że to coś między Cat Chow a Pro Plan.

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Czw lip 13, 2006 7:22

U mnie też tak leżą pokotem :D
A siatek to Ci zazdroszczę :oops:
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Czw lip 13, 2006 8:14

Irma, a Twoi Panowie nie mają zacięcia do majsterkowania?
Moze trzeba im kupić jakiegoś Bosha wyżynarkę, to nabiorą ochoty? ;)
Moj ślubny na jedno okno poświęcił jakies 2 godziny z przerwami na papierocha.

nongie

Post » Czw lip 13, 2006 9:50

No, niestety moje chłopaki ostatnio zamieniają się w leniwce.
Może to wpływ upałów. Mamy taką ramkę z plastikową siatką - zdawała egzamin dopóki nie pojawił się Foxi. Jest za ciężki (6 kg :oops: ) i siatka nie wytrzymuje jego wspinaczek.
Obrazek

Irma

Post » Czw lip 13, 2006 9:55

To dołożcie do tej plastikowej metalową i bedzie git :)
Ile lat ma FoX?

nongie

Post » Czw lip 13, 2006 10:08

Foxi jest młodziutki - jak przyszedł do nas to miał gdzieś tak 6 miesięcy, a było to w styczniu. Czyli może mieć niewiele ponad rok.
Obrazek

Irma

Post » Czw lip 13, 2006 10:14

Roczny kot i 6 kg!
Zaraz wpadnę w kompleksy! :lol:

nongie

Post » Czw lip 13, 2006 10:19

nongie pisze:Roczny kot i 6 kg!
Zaraz wpadnę w kompleksy! :lol:

Ty się ciesz lepiej. :) Mój też ma rok z małym kawałkiem, może 13 m-cy, a waży 6kg bez paru gramów. :oops:

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Czw lip 13, 2006 11:01

Kropka, coś zmyślasz, Dyduś nie jest gruby tylko zaokrąglony. :mrgreen:
Co byś chciała, żeby chłop ważył tyle co dziewczyna? :lol:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Czw lip 13, 2006 12:20

nongie pisze:Ponieważ upały dokuczają, a Malinia ostatnio bardzo szybka do wychodzenia (rowniez przez okno) - zmontowaliśmy siatki "dwa w jednym": antykot/antykomar. Przeciw komarom posłużyła stara firanka, a ze względu na kota wzmocniliśmy konstrukcję metalową siateczką z Betafence. Teraz okna i balkon mogą być otwarte cały dzien i całą noc, a nawet mozemy zapalić swiatło wieczorem bez ryzyka wtargnięcia "bombowca szerszenia" :twisted:

Lali się schudło na lato (opadnięte podwozie Lala ma ze względu na zaawansowany wiek i mnogie porody), obok pokot w sypialni w gorące popołudnie
Obrazek [URL=http://img162.imageshack.us/my.php?image=dscn0326web5az.jpg][img]

http://img162.imageshack.us/img162/8805 ... 5az.th.jpg[/img][/URL]

Siatki i mocowania:
Obrazek Obrazek Obrazek

Z ciekawostek - ponieważ paczka z zamówioną karmą jeszcze nie dotarła, kupiłam na przetrwanie w zoologicznym "Pourina One" z tuńczykiem. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczona: w skladzie 20 % mięsa, koty jedzą chętnie (chętniej niż Acanę), zero negatywnej reakcji na nową karmę, cena do przyjecia 13 zł/800 gr.

Nasze koty tez tak pokotem leza, najchetniej w zasiegu wentylatora.

Czy te ramki na okna da sie zrobic tak, zeby nie naruszac okien.
Widze, ze masz tam takie trzymadelka. Musze sie swoim oknom przyjrzec, bo nie wiem jak to z roleta daloby sie polaczyc.
No i dzie to kupilas?

A ta Purina jest chyba dlatego dobra, ze nie robiona u nas. Tez kupilam i tez bardzo chetnie jedza. U nas byly jeszcze z kurczakiem chyba

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lip 13, 2006 12:37

Lidka pisze:Czy te ramki na okna da sie zrobic tak, zeby nie naruszac okien.Widze, ze masz tam takie trzymadelka. Musze sie swoim oknom przyjrzec, bo nie wiem jak to z roleta daloby sie polaczyc.
No i dzie to kupilas?

To jest wlasna produkcja - listewki drewniane, mocowania i siatkę można kupić na stoiskach dla majsterkowiczów, trzeba miec też wlasne narzędzia (wkrętarkę, piłę, szlifierkę kątową, taker) i kawałek starej firanki. Konstrukcja jest tak wymierzona, ze wystaje poza okno i nie narusza niczego - można ją swobodnie wyjąć (tę okienną) i zamknąć drzwi & okno bez problemu.
Na ostatniej fotce widać jeszcze plastikowy płotek za 15 zl ktorym zabezpieczyliśmy balkon przed wyłażeniem Maliniaka na dach, co mała Paskuda czynila dotychczas z wielkim upodobaniem.

nongie

Post » Czw lip 13, 2006 12:48

nongie pisze:Konstrukcja jest tak wymierzona, ze wystaje poza okno i nie narusza niczego - można ją swobodnie wyjąć (tę okienną) i zamknąć drzwi & okno bez problemu.

Autopoprawka (a własciwie Alyena poprawka):
konstrukcja jest tak zrobiona by po zamocowaniu mozna bylo o niej "zapomniec", okno czy tez balkon zamykaja sie bezproblemowo, mozna je zamontowac na cale lato i nawet nie trzeba zdejmowac na zime

Hyhy, moze otworzymy usługi dla ludnosci, jak sie tak reklamujemy? :)

nongie

[poprzednia][następna]