A w przyszłym tyg. bardzo bym chciała wysterylizować 2 kicie spod "mojego szpitala" w Bytomiu. Jedna dzika strasznie, druga domowa (wyrzucona z domu rok temu), obie bedą potrzebowały domu tymczasowego po zabiegu.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ryśka pisze:KITA pisze:gdzie mogłabym udać się z takim problemem:
w Poznaniu zaobserwowałam miejsce gdzie od jakiegoś czasu strasznie mnozą się kotki, praktycznie cały czas któraś z kotek jest w ciąży, ale kociaków nie widać! aż boję sie pomyśleć co się z nimi dzieje. ratunkiem byłyby oczywiście sterylki ale mnie nie stać na kilka sterylek, poza tym nie mam nawet kontenerka do przewozu no i po prostu boję się łapać dorosłe dzikie kocice, nie mam zadnego doświadczenia w takich akcjach.
Kita, udało Ci się coś ustalić?
ryśka pisze:Kita, nawiąż kontakt z osobami z Poznania, które działają na rzecz zwierząt, w Poznaniu są conajmniej dwie organizacje + schronisko, wolontariusze.
Dowiedz się o możliwość pożyczenia klatki-łapki, z klatką łatwo złapać koty. Zadzwon do schroniska i organizacji (po kolei, gdzie się da) i zpaytaj, czy przeprowadzają sterylizacje bezdomnych, wolonożyjących kotów. Poproś o radę, pomoc.
Czy przechowasz koty po zabiegu? Wystarczy do tego łazienka, garaż - cokolwiek.
Jeśli dasz z siebie wszystko - na pewno się uda.
Daj znać koniecznie co udało Ci się ustalić, ile jest kotów, jak wygląda sytuacja.
ryśka pisze:Już jest po zabiegu matki malutkiej kotusi, która umarła w niedzielę, godzinę po tym, kiedy ją zabralismy. Kotka znów była w ciąży. Już po zabiegu kocurka.
Jutro, o ile tylko nic nie pokrzyżuje planów, dwa kolejne koty - kotka i kocurek, z tego samego podwórka.
Dawno żadna sterylizacja nie ucieszyła mnie aż tak - to, co nie miała sensu nabrało go.
ryśka pisze:Jutro, o ile tylko nic nie pokrzyżuje planów, dwa kolejne koty - kotka i kocurek, z tego samego podwórka.
ryśka pisze:Wczoraj wysterylizowaliśmy kolejną koteczkę z centrum Krakowa, przedostatnią z tego podwórka...
Dziś na zabieg jest umówiona szcześćdziesiąta kotka - częstochowska kicia, która mieszka w piwnicy razem z dziećmi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], squid i 99 gości