Klub kotów wychodzących pod nadzorem (na smyczy). Zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 02, 2006 16:26

Jest strasznie ciepło i właśnie wróciłam z dłuuugiego spacerku z Luną.

Stało się coś nowego. Pokonała odwieczna przeszkode czyli jej znienawidzony chodnik i przeszła na trawnik drugiego bloku. Dumna Luna kroczyła po tym trawniku, ale ja ją stamtad zabrałam... Wstrętny, brudny i wścibskie babcie w oknach karzące mi się wynosić z tym kotem :x

Jak tylko wróciłyśmy na nasz ulubiony trawnik to przez jakiś czas było normanie, a potem nagle Luna sie czegoś wystraszyła i zaczeła uciekać, a ja z smyczą za nią. Dopiero po chwili sie zorientowałam, że teraz to ona już ucieka przedemną. Zatrzymałam się i wtedy Luna zrobiła to samo i spojrzała na mnie wzrokiem "No dlaczego mnie nie gonisz?". Może dlatego, że w domu jak jest brzydka pogoda to, zeby sie wyszalała brat ją zawsze goni, a potem ucieka i ona goni jego.

Wcale nie było łatwo ją nakłonić, żeby wróciła. Nie chciała wejść do klatki więc ją wziełam na rece to mnie jeszcze ofukała.
Ale odrazu po powrocie, zeby ochłodzić rozgrzane futerko położyła się na lodowatych kafelkach :D
Dżes Obrazek Bongo

all

Od: Śro maja 03, 2006 20:20

Post » Nie cze 04, 2006 17:41

my w domu z tatrą też urządamy takie harce, gdy dostanie głupawki gonie ją, ona ucieka, ale jak tylko się odwrócę i zacznę uciekać to mnie goni, skacze na nogi, gdy się obracam spowrotem ucieka i tak w kółko :twisted:
na dworze też się ostatnio goniliśmy ;)

a dzisiaj byliśmy w nienajlepszą pogodę na dworze, bo cały dzień Tatra śpi dzisiaj, więc trochę ruchu jej się przydało :twisted:
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry
GG: 1563773

enduro

Od: Sob wrz 10, 2005 22:43

Post » Nie cze 04, 2006 19:48

ja dzis Iwana nie wyciagalam, spi od rana 8) On ma takie fazy: je, je, je, zaokragla sie, potem 3 dni leniwego snu a potem jak go waze, to oczom nie moge uwierzyc. Rosnie moje malenstwo w oczach :)
Obrazek Zapraszamy na bloga!

iceangel

Od: Pt lut 03, 2006 15:21

Post » Nie cze 04, 2006 20:57

iceangel pisze:ja dzis Iwana nie wyciagalam, spi od rana 8) On ma takie fazy: je, je, je, zaokragla sie, potem 3 dni leniwego snu a potem jak go waze, to oczom nie moge uwierzyc. Rosnie moje malenstwo w oczach :)

w takie dni jak dzisiaj u nas jest podobnie 8)
dlatego postanowiłem w jakiś sposób urozmaicić życie w te "gorsze" dni ( :lol: ) - czytaj w te dni, w które pogoda jest niezbyt ;)

byliśmy dzisiaj poraz drugi od 20:30 do 21:00.
później Tatra troszkę pomiauczała pod drzwiami i poszła spać :D
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Wto cze 06, 2006 19:54

A jak sobie radzicie z małymi i natrętnymi dziećmi?
Ostatnio miałam starcie z pięciolatką która przyszła i mówiła, że też ma kota. Pokazywała mi go, mówiła jak ma na imię itd... Kot był oczywiście wymyślony. Nic tam nie było.
Nie mogłam się jej pozbyć bo wszędzie za mną łaziła więc poprostu poszłam do domu. Luna była niezadowolona i miauczała więc stałam w oknie i czekała, az sobie pujdzie.
Masakra.
Dżes Obrazek Bongo

all

Post » Wto cze 06, 2006 20:03

all pisze:A jak sobie radzicie z małymi i natrętnymi dziećmi?
Ostatnio miałam starcie z pięciolatką która przyszła i mówiła, że też ma kota. Pokazywała mi go, mówiła jak ma na imię itd... Kot był oczywiście wymyślony. Nic tam nie było.
Nie mogłam się jej pozbyć bo wszędzie za mną łaziła więc poprostu poszłam do domu. Luna była niezadowolona i miauczała więc stałam w oknie i czekała, az sobie pujdzie.
Masakra.

nie mam takich problemów bo moja niechetnie doznaje kontaktów z obcymi, jedynie jak ktoś się schyli, wystawi rękę, pozwoli się powąchać i musi poczekać aż Tatra do niego podejdzie. Na szczęście była tylko jedna taka osoba, miła sąsiadka. Na szczęście cala reszta osób nie zna sposobów obchodzenia się z kotem i jak tylko ktoś blisko idzie to ona ucieka a ja mówię, że boi się obcych.. niektórzy z niesmakiem odchodzą, trudno :lol:
z dziećmi nie miałem problemów, czasem tylko matka z dzieckiem wózku mówi z daleka - "patrz, kotek!".
w sumie to tyle, nie mamy jakichś tam specjalnych problemów ;)

dzisiaj nie wyszliśmy - przyznaję się... :oops: wybitnie mi się nie chciało ale pogoda też była niepewna, Tatra specjalnie nie miauczała ;)
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Śro cze 07, 2006 20:28

Ja dzisiaj byłam. Wykozystałam to jako wymówkę, aby uniknąć nauki.

Z dorosłymi nie mam problemów. Mówię, że się boi, albo lepiej, że drapie :D i po kłopocie, ale takie małe dzieci to nie rozumieją :?
Chciała bym żeby się mnie dzieci bały...

Narazie mam problem z za krótka smyczą.
Dżes Obrazek Bongo

all

Post » Czw cze 08, 2006 6:05

Do doroslych mowie, ze Iwangryzie lub drapie a z dziecmi, hmmmm, jesli same rozumieja to tlumacze, ze kotek ich nie zna i moze podrapac, jesli nie dociera, wolam rodzica, najczesciej to pomaga. A jak nie, to biore kota na rece poza zasieg dzieci. Zdarza mi sie to sporadycznie, chyba wygladam na wredna :P

iceangel

Post » Czw cze 08, 2006 8:36

Czy można zapisać się na sympatyka (-czkę) klubu. :?:

Nie możemy być członkami bo nie spełniamy warunku reguralnego wychodzenia.
Wychodzi tylko jeden z moich kotów. Pierwszy jakiego miałam, najmądrzejszy, bardzo towarzyski i nie bojący się niczego. To moja ukochana KICIA. Ma takie prozaiczne imię, bo gdy ją dostałam, 11 lat temu, to nie było na całym świecie dostecznie pięknego i godnego jej imienia. Tak długo myślałam i szukałam, że w międzyczasie zaczęła reagować na Kicię. I tak zostało.

Jak miałam ją jedną to Kicia towarzyszyła mi wszędzie, na weekendowe wypady, na rodzinne i przyjacielskie spotkania. Była jak pies. W tramwaju siedziała mi na kolanach i wyglądała oknem. Dopóĸi mieliśmy samochód - leżała sobie na tylnym siedzieniu. Odkąd stałam się kocią fanatyczką (za jej przyczyną oczywiście) i mój dom stał się czymś w rodzaju azylu w pigułce, Kicia jest oczywiście ciągle panią domu i moją faworytą, ale nie mamy czasu na regularne spacery, a tym bardziej częste wyjazdy. Teraz wychodzimy głownie w ciepłe dni na nasze przyblokowe podwórko. Jest ogrodzone i zamykane, tylko dla mieszkańców, zielone. Psów tam nie wyprowadza się raczej, bywa tylko jeden jamnik. Ale i tak Kicia jest w szelkach.

Kicia połazi sobie, poskubie trawki i jak ma dość sama prowadzi mnie do domu. Pod drzwiami mieszkania już drapie, pomaga mi otwierać. Ale jak znajdzie się po drugiej stronie, już w środku, to znowu chce wychodzić. A inne kociska wąchąją ją i wąchają - tyle nowych zapachów na niej.

No to jak Enduro? Możemy kibicować klubowiczom?

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw cze 08, 2006 13:09

nie wiem czy Enduro sie zgodzi (mysle ze tak :wink: )no ale ja bardzo bym sie cieszyla na takie kibicowanie :D

Ostatnio mialam miej czasu na wpisywanie tutaj no ale nadrobie zaleglosci :wink:
Oczywiscie kituchy wychodzily regularnie, bo jak tu nie isc skoro od rana wyje juz syrena, ktora wlacza Pusio? Ostatnio Pusio dorwal jaszczurke, naszczescie nic jej nie zrobil:) Teddusia przesiaduje non stop pod stawkiem gapiac sie na rybki a ostatnio i na zabke ktora dolaczyla do stawku:) Nie wiem jakim cudem sie tam znalazla ale jest sliczna i uwielbia sie wygrzewac na kamieniach a wraz z nia Teddi. Tylko jak zaba widzi kota to szybko daje nura do wody a ten moj gluptasek Teddi za kazdym razem podskakuje zaskoczona do gory, no mowie wam komiczny widok:)
Przedwczoraj troszke mnie zdenerwowaly te moje kocury bo uparte jak osiolki byly. Jeden w jedna strone drugi w druga i mysla chyba ze mam rece gumowe bo zadne sie nie cofnie, eh. No ale spacery z nimi to obowiazek no i przyjemnosc tez :wink:
Pozdrowienia dla wszystkich czlonkow i symaptykow tez :D
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Czw cze 08, 2006 13:44

sympatycy w postaci Praksedy i jej Kici zapisani :D

edit: literówka się wkradła :oops:
Ostatnio edytowano Czw cze 08, 2006 14:18 przez enduro, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Czw cze 08, 2006 13:55

enduro pisze:symatycy w postaci Praksedy i jej Kici zapisani :D

Dzięĸujemy bardzo.
Jest nam bardzo miło.

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw cze 08, 2006 14:10

all pisze:Ja dzisiaj byłam. Wykozystałam to jako wymówkę, aby uniknąć nauki.

Z dorosłymi nie mam problemów. Mówię, że się boi, albo lepiej, że drapie :D i po kłopocie, ale takie małe dzieci to nie rozumieją :?
Chciała bym żeby się mnie dzieci bały...

Narazie mam problem z za krótka smyczą.

możesz kupić na allegro, za 10-15zł taką 5metrową rozwijaną, w zupełności starczy :)
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Czw cze 08, 2006 14:25

możesz kupić na allegro, za 10-15zł taką 5metrową rozwijaną, w zupełności starczy
Iwanowi nie starcza 8) u nas 8m to absolutne minimum, bo Iwan nie lubi jak mu sie w czasie polowania czlowieki kreca pod nogami

iceangel

Post » Czw cze 08, 2006 14:57

iceangel pisze:
możesz kupić na allegro, za 10-15zł taką 5metrową rozwijaną, w zupełności starczy
Iwanowi nie starcza 8) u nas 8m to absolutne minimum, bo Iwan nie lubi jak mu sie w czasie polowania czlowieki kreca pod nogami

:lol:
Iwan, arystokrata jak widać ma duże wymagania :lol: ;)
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

[poprzednia][następna]