Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beliowen pisze:Kaska pisała kiedyś że sprzęt dobry to ktoś tam ma - ale że z umiejętnością czytania obrazu USG to już gorzej.
Zapytaj dziewczyny na PW - Kaskę, Myszkę - bo wątek mogą przeoczyć.
Zakocona pisze:Tzw. "trzeci jajnik" to mit. Tak powiedział mi wet, który był na wykładzie na ten temat. Jest to, po prosu, spiep...a operacja i tyle. Jesli zostanie chociaż kawałek jajnika rujka będzie wcześniej czy później. Do tego dochodzi zagrożenie cystami. Moja Kawusia tak miała. Wet dobrze wyczyścił ją, po poprzednim zabiegu (zostawiono jej jajnik i macicę).![]()
Prawda jest taka- nie wszyscy weci robią dobrze zabiegi, a potem są problemy. Trzeba iść na zabieg do dobrego , sprawdzonego weta, bo poprawianie po ikimś jest znacznie trudniejsze.
Kulfon pisze:Zakocona pisze:Tzw. "trzeci jajnik" to mit. Tak powiedział mi wet, który był na wykładzie na ten temat. Jest to, po prosu, spiep...a operacja i tyle. Jesli zostanie chociaż kawałek jajnika rujka będzie wcześniej czy później. Do tego dochodzi zagrożenie cystami. Moja Kawusia tak miała. Wet dobrze wyczyścił ją, po poprzednim zabiegu (zostawiono jej jajnik i macicę).![]()
Prawda jest taka- nie wszyscy weci robią dobrze zabiegi, a potem są problemy. Trzeba iść na zabieg do dobrego , sprawdzonego weta, bo poprawianie po ikimś jest znacznie trudniejsze.
O tak Zakocona - swiete slowa. Niestety, ja zaufalam nieodpowiedniemu weterynarzowi. Na poczatku wszystko pieknie wygladalo, dopiero pozniej zaczely sie problemy. Niemal miesiac walki o zycie mojej suczki. Przezyla. Nie wiem, czy wszystko co trzeba zostalo z niej wyjete podczas zabiegu sterylizacji, bo jeszcze za wczesnie na kolejna cieczke. Spodziewam sie jej jednak, bo takiego obrotu sprawy po zabiegu sie nie spodziewalam. Gdyby to byla suka starsza lub slabsza - juz nie byloby jej na tym swiecie. I gdyby w ratowaniu jej zycia nie pomagal mi sztab weterynarzy.
carmella pisze:Poleccie mi proszę weta w Krakowie, który zna sie na USG i ma dobry sprzet!!!!!!!
Batka pisze:carmella pisze:Poleccie mi proszę weta w Krakowie, który zna sie na USG i ma dobry sprzet!!!!!!!
usg ma lecznica na ul. Kordiana 60
- Lecznica dla Zwierząt D.J.Szydłowscy lek.wet. Jacek Szydłowski
31-828 Kraków Oś. Złotej Jesieni 13
tel. 012 648 95 00
czynna: od pon. – piatku 9.30- 12.30 16.00 – 20.00
soboty: 9.00 – 14.00
Użytkownicy przeglądający ten dział: imatotachi, kasiek1510, MruczkiRządzą i 76 gości