Carmen JUŻ W NOWYM DOMKU ;-)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 05, 2006 14:40

Tak, Montes- jeśli możesz to zrób :)
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Pon cze 05, 2006 15:03

Pani karmicielka właśnie mi powiedziała, że rozmawiała z osobą, która już wcześniej odgrażała się, że koty "zlikwiduje" i zamierza otruć :strach:
Nie wiem, na ile poważne jest niebezpieczeństwo, ale nie można go całkowicie lekceważyć... Co robić???
Montes, na zdjęcia możemy się umówić jesli chcesz (jak chcesz to podam tel na PW)

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Pon cze 05, 2006 15:25

Może byłby ewentualny domek na przechowanie kici, ale pani chce, żeby to był naprawdę domek tymczasowy, czyli że ktoś będzie szukał kotom domów na stałe. No i pewnie dobrze by było, żeby był ktoś, z kim mogłaby się skontaktować gdyby potrzebowała jakiejś pomocy. A ja wyjeżdżam pod koniec tygodnia do Wawy i w ogól tam się przeprowadzam :? .....
Szukam odpowiedzialnej osoby, która pomoże w szukaniu domów i będzie w razie co pod ręką na miejscu.

Ikotipies

Post » Pon cze 05, 2006 15:32

Jestem już po telefonem i w domu czyli okolice Wojska polskiego/Franciszkańska - czekam na pw
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon cze 05, 2006 15:59

Już wysłałam, ale dla pewności powtórzę. Tak na wszelki wypadek - czy masz może transporterek?

Ikotipies

Post » Pon cze 05, 2006 16:29

Nie mam żadnej wiadomości na pw. Dla pewności podaję e-mail montes@o2.pl i daj szybko znać transporter mam- zabiorę!
Obrazek

montes

Post » Pon cze 05, 2006 19:41

trzymam kciuki za pomyslne lowy.
Zeby biedaki zniknely z tego niebezpiecznego terenu i nie kusily bestii

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon cze 05, 2006 21:15

Zwierzaki zabrane, ale dopiero zabieram się za wstawianie zdjęć - niestety wyszły średnio i słabo ale relacja za to będzie wyrażna i barwna :roll:
Obrazek

montes

Post » Pon cze 05, 2006 21:18

Dokąd zabrane? 8O

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon cze 05, 2006 21:37

Zabrane do domku tymczasowego :) Przepraszam, ale dzisiaj nie zdołam zrelacjonować akcji, bo muszę trochę popracować :cry:
Postaram się jutro, chyba że cioteczka Montes będzie szybsza - a tak w ogóle to wielkie, wielkie dzięki za pomoc :balony:

Ikotipies

Post » Wto cze 06, 2006 6:09

No i masz!! Jak pech to pech - właśnie wczoraj rozładowała się mysz komputerowa, a baterii niet :cry: Pół nocy walczyłam ze zdjęciami bo strzałki są okrutne i makabrycznie wolne. Zdjęcia na pewno pojawią się do wieczora. Wracam z pracy i rzucam się w wir "zdjęciów".
Trochę relacji bo jestem w głębokim szoku postawy koci i kociąt, które są przyjazne, mało strachliwe i piękne. Już w kontenerku pozwalały się głaskać co nie było małym wyczynem ani dla mnie ani dla nich (5 małych i mama w jednym siedzieli domku) Pierwsze zdjęciem mather- zakochujcie się
Obrazek
Obrazek

montes

Post » Wto cze 06, 2006 8:43

OK, na fotoreportaż czekamy wieczorem. A na razie krótka relacja (krótka, bo praca goni :( ). Po pierwsze, niezależnie od tego, czy groźby otrucia były prawdziwe czy nie, to czas był najwyższy, żeby koty stamtąd ewakuować bo wiedziało z o nich z pół dzielnicy 8O Z początku wydawało się, że akcja nie wypali, ponieważ kicia była zestresowana obecnością większej ilości ludzi i bardzo fukała. Ale dzięki determinacji właścicielki piwnicy, której okienko wychodziło na kryjówkę kociej rodziny udało się sprawnie odłowić kotę i trzy maluchy. Wzięłyśmy je z Montes do weterynarza, a w międzyczasie pani Basia (właścicielka piwnicy – duże brawa za pomoc i determinację!) miała odłowić pozostałe 2 kociaki. Po zbadaniu okazało się, że:
wszystkie koty są zdrowe, uszy, oczka czyste;
Kocia jest młodziutka, prawdopodobnie nie ma nawet roku (o wiek maluchów zapomniałam spytać – dopytam dzisiaj, ale mniej więcej 6 tygodni);
Są cztery dziewczynki i jeden chłopak: dziewczynka czarno-biała, bardzo przebojowa i odważna (propozycja imienia autorstwa Montes: Nikita – jestem za!!), dziewczynka tygrysiczka (moja propozycja – Callas – z powodu imponującego głosu...) i 2 dziewuszki czarne – najspokojniejsze z całego towarzystwa (imiona później); no i dżentelmen czarny z białymi wąsami, spokojny (moja propozycja – Epikur).
Całe towarzystwo zostało zbadane i hurtem odrobaczone (dziękujemy panu doktorowi :D ).
Kotka jest na 100% domowa, po pierwszym szoku zachowywała się bardzo spokojnie i dawała się bez problemu miziać. Maluchy też nie są szczególnie płochliwe.
Cała rodzinka jest teraz w domku tymczasowym, otrzymała wstępną wyprawkę w postaci karmy – osobnej dla mamy i maluchów, ale smarkacze wolą jedzonko dla dorosłych... Kicia zabrała się do miseczki z dużym apetytem i najwyraźniej potraktowała miseczkę jako coś oczywistego. Zaraz po przybyciu do domku tymczasowego odbyła się sesja zdjęciowa.
To tyle na razie, muszę wracać do pracy. Czekamy na propozycje domków dla kici i maluchów!! Jak tylko będą zdjęcia, to wstawię je do GW.

Ikotipies

Post » Wto cze 06, 2006 9:23

Gratulacje, fajna akcja :D
Zacznijcie już szukać domków kociakom i mamie, ale nie oddawajcie ich wcześniej, niż za jakieś 4 tygodnie - im dłużej są z mamą, tym lepiej.
Mamę ciachnijcie przrd oddaniem - żeby znów jej ktoś nie wyrzucił :evil:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 06, 2006 9:35

Idealnie byłoby odchować kociaki (+ zaszczepić). Co do ciachnięcia, to dopilnujemy :)

Ikotipies

Post » Wto cze 06, 2006 10:26

Mam koncepcję "akcji na sterylkę" - wystawię komplecik, który wylicytowałam na allegro na schronisko :lol: (taki jego los, że musi przynosić kasę na zwierzaki) tylko proszę o pomoc na kocim bazarku bo nie mam doświadczenia w tej kwestii :oops:
Mamę trzeba bardzo szybko wysterylizować bo wzrośnie liczba kottów- jest najprawdopodopniej w drugiej ciązy
Zrobię dzisiaj także ogłoszenia dla kociarów. Podzielam zachwyt Ikotipies, bo kociaki zachowują się wzorowo- wczoraj nawet nieco zainteresowały się kuwetą, co prawda nie wiem w jaki celu :twisted: ale oswajają się raczej szybko. Nikita, Callas to już ich imiona więc zostają :piwa: Czekamy na propozycję dla dalszej gromady. Propozycja Słonko_Łódź - Aida - jestem za
Obrazek

montes

[poprzednia][następna]