"Perska" Sówka bis - mój ósmy kot.. - str. 24..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 31, 2006 17:30

Goldi, dzięki.. Możesz byc pewna, że ucałuję Sówkę.. :twisted: :D

Tak jak pisałam, strupki znikają w oczach.. Teraz jest duuużo mniej niż rano.. Wieczorem po powrocie z USG, kolejne smarowanko.. :D

Jak wracam z pracy kicia siedzi pod drzwiami pokoju i czeka na mnie.. :D Domaga się strasznie intensywnie baranków i miziania.. Na razie mogę ją miziać tylko po łepku.. ale wczoraj podstawiła mi plecy do buziaczków i okazuje się, że łyse kawałki skóry zaczynają pokrywać się delkikatnym meszkiem.. na razie wyczuwalnym tylko przy buziaczkach.. palce jeszcze nie czują, taki jest delikatny ten meszek.. Ale JEST!!!! :dance:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro maja 31, 2006 17:58

To cudowne wiadomości, tak się cieszę! Jeśli już pojawił się meszek to teraz powinno pójść całkiem szybko i lada dzień będzie coraz dłuższy. Już się cieszę na myśl, że będzie wyglądała jak mały lewek, z puchatą głowką i króciutką sierścią (ale zdrową). Cały wór całusów i uścisków ode mnie i mojej kociej bandy.
Obrazek

Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Śro maja 31, 2006 17:59

Już ona wiedziała do kogo trafić 8) mądra biSówka :)

Aniu, podaj mi proszę na pw numer swojego konta, niewiele bo niewiele, ale cos przeleję...

gdybym nie była taką okropnie niesumienną wysyłaczką, wystawiłabym na aukcje coś z własnoręcznie wydłubanej bizu, ale wiem ,że nie wyślę albo będzie trwało to miesiącami
Tice ciągle wysyłam aukcyjny kubek
:oops: :oops: :oops:

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Śro maja 31, 2006 20:44

Wynik badania USG:

Wątroba miernie powiększona, miąższ o miernym zapaleniu przewlekłym. W płacie lewym pojedyncze ognisko hiperechogenne wskazujące na łagodny rozrost 9 mm. Pęcherzyk żółciowy, układ żółciowy bez zmian. Widoczne odcinki jelit dość znacznie zgazowane, poszerzone miernie z płynną i gazową zawartością. Nerki o miernym zapaleniu przewlekłym. Brak złogów i zastoju moczu. W okolicy trzonu widoczne pasmo hiperechogenne wskazujące na obecność niezmienionej macicy.

aamms

Post » Czw cze 01, 2006 11:09

aamms pisze:Wynik badania USG:

Wątroba miernie powiększona, miąższ o miernym zapaleniu przewlekłym. W płacie lewym pojedyncze ognisko hiperechogenne wskazujące na łagodny rozrost 9 mm. Pęcherzyk żółciowy, układ żółciowy bez zmian. Widoczne odcinki jelit dość znacznie zgazowane, poszerzone miernie z płynną i gazową zawartością. Nerki o miernym zapaleniu przewlekłym. Brak złogów i zastoju moczu. W okolicy trzonu widoczne pasmo hiperechogenne wskazujące na obecność niezmienionej macicy.

a po polsku? :oops:
Jak rokuje ten stan?

edit: dodałam cytat

Dasia

Od: Sob lip 23, 2005 20:51

Post » Czw cze 01, 2006 11:16

Dasia pisze:

Jak rokuje ten stan?

Sama czekam, aż się ktoś mądry odezwie.. :oops:

Dasia, wieczorem wysyłam Ci maila.. :D

aamms

Post » Czw cze 01, 2006 11:44

:) ja też czekam.
Kiedy idziesz, żeby Ci przełożyli na zrozumiały język?

A nie podpytałaś Marcińskiego w trakcie badania? Jego trzeba trochę pociągnąć za język.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw cze 01, 2006 11:46

Ja niestety też czekam :oops:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw cze 01, 2006 11:55

Nie znam sie na terminach medycznych, jedyne co mi z tego wynika to fakt, że z nerkami nie jest tak źle a to bardzo ważne bo persy mają skołonność do choroby nerek, (szczególnie po kastracji). Może wypowie się jakiś fachowiec?
Obrazek

Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Czw cze 01, 2006 12:11

aamms pisze:
Dasia pisze:

Jak rokuje ten stan?

Sama czekam, aż się ktoś mądry odezwie.. :oops:

Dasia, wieczorem wysyłam Ci maila.. :D

:ok: oraz :twisted:

Dasia

Post » Czw cze 01, 2006 12:17

Aniu, ale przecież - jak znam doktora Marcińskiego - on Ci normalnym językiem opowiedział o tym co widzi, prawda? ;)

Nie jest źle.
A jak to wygląda w zestawieniu z wynikami krwi (bo pamiętam że były podwyższone pałeczki i mocznik, ale to wszystko co podawałaś)?
I - co kot dostaje?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw cze 01, 2006 13:12

Beliowen pisze:Aniu, ale przecież - jak znam doktora Marcińskiego - on Ci normalnym językiem opowiedział o tym co widzi, prawda? ;)

Nie jest źle.
A jak to wygląda w zestawieniu z wynikami krwi (bo pamiętam że były podwyższone pałeczki i mocznik, ale to wszystko co podawałaś)?
I - co kot dostaje?

Powiedział.. Ale nie wiem czy wszystko zapamiętalam..:oops:

powiedział, że wątroba nosi ślady jakiegoś zaleczonego wcześniejszego schorzenia.. Mnie się wydaje, ze to może być również skutek tego czym i jak się Sówka odżywiala..
Nerki - to raczej stan przewlekły a nie ostry.. Ale podobno nie jest najgorzej.. Najważniejsze, że nie stwierdzil żadnych zmian nowotworowych..
I wyszlo, że kicia prawdopodobnie jest niekastrowana..

Na razie jeszcze kroplówki, oczywiście mam pokazać wyniki lekarzowi prowadzącemu, prawdopodobnie konieczna bedzie karma dla nerkowców.. :strach: Również wg zaleceń dr Marcińskiego mam powtórzyć badania krwi po serii kroplówek.. No i dalej w zalezności od tego jakie będą wyniki..

Tyle pamietam z wizyty.. :oops:
Jeśli coś pominęłam, to mam nadzieję, że MariaD dopisze.. :oops: :)

aamms

Post » Czw cze 01, 2006 13:30

czyli torbielowatość nerek jest wykluczona ?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw cze 01, 2006 14:08

dalia pisze:czyli torbielowatość nerek jest wykluczona ?

Nie została stwierdzona.. :D

aamms

Post » Czw cze 01, 2006 14:28

Czyli jest lepiej niż gorzej! :D

Dasia

[poprzednia][następna]