Tak jak pisałam, strupki znikają w oczach.. Teraz jest duuużo mniej niż rano.. Wieczorem po powrocie z USG, kolejne smarowanko..

Jak wracam z pracy kicia siedzi pod drzwiami pokoju i czeka na mnie..

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aamms pisze:Wynik badania USG:
Wątroba miernie powiększona, miąższ o miernym zapaleniu przewlekłym. W płacie lewym pojedyncze ognisko hiperechogenne wskazujące na łagodny rozrost 9 mm. Pęcherzyk żółciowy, układ żółciowy bez zmian. Widoczne odcinki jelit dość znacznie zgazowane, poszerzone miernie z płynną i gazową zawartością. Nerki o miernym zapaleniu przewlekłym. Brak złogów i zastoju moczu. W okolicy trzonu widoczne pasmo hiperechogenne wskazujące na obecność niezmienionej macicy.
Dasia pisze:aamms pisze:Wynik badania USG:
Wątroba miernie powiększona, miąższ o miernym zapaleniu przewlekłym. W płacie lewym pojedyncze ognisko hiperechogenne wskazujące na łagodny rozrost 9 mm. Pęcherzyk żółciowy, układ żółciowy bez zmian. Widoczne odcinki jelit dość znacznie zgazowane, poszerzone miernie z płynną i gazową zawartością. Nerki o miernym zapaleniu przewlekłym. Brak złogów i zastoju moczu. W okolicy trzonu widoczne pasmo hiperechogenne wskazujące na obecność niezmienionej macicy.
a po polsku?![]()
Jak rokuje ten stan?
edit: dodałam cytat
aamms pisze:Dasia pisze:aamms pisze:Wynik badania USG:
a po polsku?![]()
Jak rokuje ten stan?
edit: dodałam cytat
Sama czekam, aż się ktoś mądry odezwie..![]()
Dasia, wieczorem wysyłam Ci maila..![]()
Beliowen pisze:Aniu, ale przecież - jak znam doktora Marcińskiego - on Ci normalnym językiem opowiedział o tym co widzi, prawda?
Nie jest źle.
A jak to wygląda w zestawieniu z wynikami krwi (bo pamiętam że były podwyższone pałeczki i mocznik, ale to wszystko co podawałaś)?
I - co kot dostaje?
dalia pisze:czyli torbielowatość nerek jest wykluczona ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: alicat, sluzacykitulka i 693 gości