W poniedziałek odbieramy z Narzeczoną pięknego kocura bengalskiego. Czy Ktoś może się podzielić jakimiś doświadczeniami z tą rasą

Będziemy baaardzo wdzięczni za wszelkie informacje

Pozdrawiamy.
Rafał i Kasia.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Sydney pisze:Hodowca powinien wam udzielić wszystkich odpowiedzi
Mysza pisze:Sydney pisze:Hodowca powinien wam udzielić wszystkich odpowiedzi
przede wszystkim to decydując się na jakąś konkretną rasę powinniście najpierw się wszystkiego możliwego o niej dowiedzieć. Wystarczyłoby napisać maile do kilku(nastu) hodowli i popytać. Na pewno masę informacji byście dostali.
ravikaja pisze:Więc po kolei...
Owszem kot jest rodowodowy. Ma papiery z USA, bo stamtąd pochodzi jego rodzina.
Wiemy na co się decydujemy. Jak już napisałem nie szukamy rasy, bo ją wybraliśmy (kot bengalski), chciałem tylko zasięgnąć opini ludzi, którzy mają w domu te urokliwe stworzonka
Chilli, widzę, że masz fotki bengali... To Twoje pociechy
Bardzo cenna wskazówka, że lubią "przysufitowe rejony"- dzięki
Czekam na więcej konkretnych info
ravikaja pisze:Więc po kolei...
Chilli, widzę, że masz fotki bengali... To Twoje pociechy
Bardzo cenna wskazówka, że lubią "przysufitowe rejony"- dzięki
Czekam na więcej konkretnych info
Sol pisze:Witam
Co do opowieści że bengale nie linieja to owszem w zimie moje prawie nie linieją natomiast na wiosne to normalnie jak każdy kot linieją( może nie tak bardzo ale trzeba im wyczesywać martwy włos).
Są bardzo ale to bardzo żywe , skoczne( czyli wskoczą wszędzie ), bardzo mądre ( czasami za bardzo), bardzo przywiązują się do opiekuna i robią w domu wszystko ze swoja pańcią czyli, piorą ,sprzątają , gotują i UWIELBIAJĄ wodę (proszę zaoparzyć się w miski z których nie da sie jej wylać
) Z tym że moje nawet z takiej miseczki potrafią wykąbinować jak tę wodę wylać
. a i BARDZO WAŻNE zamykana kuweta , zarówno kocury jak i kotki lubią sikać do tyłu czyli nie przysiadaja tylko stoją. I wykastrujcie kocurka ( oczywiście nie odrazu chyba że jest już w odpowiednim wieku )bo jak dorośnie to będzie znakował.
To na razie tyle
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 63 gości