Piękna persica Shirin szuka domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 31, 2006 12:08

Amy, zapraszam do sprzątania kuwetek (i nie tylko), krojenia mięska, wpychania w dzioby tabletek, godzenie pokłóconych i przepraszania obrażonych :D :twisted:
Jak potem znajdziesz chwilkę, to możesz pogłaskać
A, w międzyczasie wizyta u weta :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro maja 31, 2006 12:10

annskr pisze:Amy, zapraszam do sprzątania kuwetek (i nie tylko), krojenia mięska, wpychania w dzioby tabletek, godzenie pokłóconych i przepraszania obrażonych :D :twisted:
Jak potem znajdziesz chwilkę, to możesz pogłaskać
A, w międzyczasie wizyta u weta :wink:

Ja wiem, wiem. Podziwiam Was, ja bym nie dała rady z 10 kotami. :roll: :wink:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Śro maja 31, 2006 12:13

Ja nie dają rady 10-ciu kotom, toi one dają radę mnie :wink:
To co, nie przyjdziesz :wink: :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro maja 31, 2006 12:21

Jak tylko pozaliczam wszystkie egzaminy i połapię maluchy to mogę pomóc. :wink: :lol:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Śro maja 31, 2006 12:39

Trzymam za słowo :wink:

kalewala

Post » Czw cze 01, 2006 8:47

Piękna Shirin syczy na mnie jakby mniej, warczeć całkiem przestała :D
Pewnie powoli ustępuje je stres poschroniskowy :D
I coraz bardzie mi się podoba - śliczna mordka, ciemnozłote oczy, bielutkie ząbki i różowy języczek.
I to futerko :1luvu:

kalewala

Post » Sob cze 03, 2006 10:29

Obrazek

Obrazek

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob cze 03, 2006 10:46

CZY JA DOBRZE WIDZĘ ?!
Prawie codziennie jakiś nowy persik. Co się dzieje z tymi ludźmi ?!
Obłęd ?

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Sob cze 03, 2006 11:52

Persy, te z pseudohodowli, są najtańsze, więc najczęściej kupowane. Ich pielęgnacja jest czasochłonna (futro), rasa ma skłonności do pewnych chorób (herpes, słabe nerki), więc ludzie się ich pozbywają.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie cze 04, 2006 10:13

Piekna panna, jest chwilowo Warszawianką :), zamieszkała tymczasowo u Anety W.
Bardzo jej dziękujemy :1luvu: na miejsce Shirin, bierzemy czarną biedę ze schroniska.
Domku stałego szukamy nadal.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie cze 04, 2006 14:37

Aneto, jak nasze gwiadzeczki - Shirin i biały szynszylek :?:

kalewala

Post » Nie cze 04, 2006 15:26

Ona jest taka piekna!!!
Mnie przrestaje dziwic, ze persy trafiaja do schroniska. Kiedys pisalam, ze tu w Belgii 10 trafilo z jednego domu, do tego polowa chora...
Szkoda, ze do Polski przyjezdzam dopiero 21.07 bo bym sie juz do adopcji szykowala...
Prezes tez ze schroniska jest wroclawskiego...
Obrazek

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Nie cze 04, 2006 20:04

Chciałam zerknąć jak się Shirin miewa, a tu czytam, że wyjechała do Warszawy do domku tymczasowego :) Podróżniczka.
Co u ślicznotki?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon cze 05, 2006 9:31

kiwi pisze:Szkoda, ze do Polski przyjezdzam dopiero 21.07 bo bym sie juz do adopcji szykowala...

To tylko półtora miesiąca! Zdążysz się psychicznie przygotować... :lol:

O szynszylku już napisałam, teraz o "wściekłym gremlinie''....
W sobotę byłam ofukiwana i obwarkiwana przy każdym spojrzeniu na nią. Poza tym wyczyniała sztuczki przy drzwiach (stawała słupka, kręciła się dookoła na tylnych łapkach 8O ). Wczoraj się trochę opamiętała i już na mnie nie prychała, ale po przekroczeniu bariery pół merta warczy i ma minę pt. "wyciągnij do mnie rękę - będzie świeże mięsko na kolację..."
Dziś rano było jeszcze lepiej bo wylazła spod łóżka na śniadanko i pozwoliła sobie podstawić miseczkę pod sam nos (apetycik ma i zjada wszystkie smakołyki, których nie chce szynszylek 8) ) Na moje koty okrutnie się wydrła jak wlazły do "jej" pokoju, na szynszylka fuka jak znajdą się blisko siebie, a tak udaje, że go nie widzi. Panicznie przestraszyła się płaczu dziecka u moich sąsiadów i uciekała po szafach i firankach :!: Ale wszystko jest na dobrej (mam nadzieję) drodze. Trzeba czekać aż się przełamie i sama będzie chciała się zaprzyjaźnić. Póki co nic na siłę, ja robię swoje ona swoje. Bynajmniej ustępować jej nie zamierzam ani dotykać na siłę. Jak siedzę i zajmuję się czymś innym (nie zwracam na nią uwagi) to zachowuje się zupełnie normalnie, łazi po pokoju, patrzy przez okno, zaczyna jej przeszkadzać kiedy się skupia na niej wzrok, mówi do niej - wtedy robi groźną minę i skula się, czeka i wyzywająco patrzy prosto w oczy. Wydaje mi się że jeszcze parę dni i jej przejdzie, może się uspokoi.
Irys, Lotka, Lenka, Mopsia, Gaja[*], Baskil, Dziadunio, Bingo, Sarenka, Ali, Nukus Dakar, Hrabia, Lady Ronja.
Obrazek Obrazek

AnetaW

Od: Czw paź 13, 2005 14:57

Post » Pon cze 05, 2006 11:12

Chyba lekko w poprzednim nie iała, biedactwo ...
Pewie boi się dzieci...

kalewala

[poprzednia][następna]