Wojtek, ależ zestawienie! Nie wiem, gdzie jest ikonka padająca na twarz, ale niewątpliwie taką należałoby wstawić. Super to masz opracowane, od razu widać co i jak. Też muszę sobie coś takiego zrobić, bo na razie mam tylko w zwykłej tabelce.
No a przede wszystkim gratuluję wyników

Świetnie udało się Herę wyprowadzić na prostą

Czym ją teraz karmisz? Badacie też mocz?
A korzystając z tego, że wątek odświeżony ja się pochwalę i pożalę..
Robiliśmy wczoraj Gapciowi ponownie usg. Od poprzedniego upłynęło już 3.5 roku, więc trochę się martwiliśmy, co pokaże.
Plusy są takie, że zarówno w nerkach jak i wątrobie nic się nie pogorszyło, pan doktor porównywał to specjalnie z poprzednim wynikiem i jest ok. Nie ma też żadnych zmian w jamie brzusznej, węzły chłonne w porządku, nie ma płynu itd.
Plusem jest też to, że Gapcio-histeryk lecznicowy rzucający się wetom do gardła zniósł badanie doskonale. Leżał sobie wyluzowany na pleckach na lecznicowym stole, pan doktor jeździł po nim sondą, a Gapcio oglądał sufit i dziwował się po co go wieźliśmy kawał drogi skoro równie dobrze można było go pomiziać po brzuchu i boczkach w domu
Nie mniej jednak w badaniu nie wszystko wyszło jak trzeba - zarówno pęcherz jak i cewka moczowa wykazują silny stan zapalny
Przyznam, że nie mam już koncepcji co robić
Największy problem polega na tym, że Gapcia to boli, z bólu wstrzymuje mocz, a to źle działa na nerki i nie możemy przerwać tego zaklętego kręgu
Od blisko miesiąca jest tylko na karmie zakwaszającej, a we wczorajszym badaniu moczu znowu wyszło ph 7.5! Reszta parametrów tradycyjnie w normie

. Jedyne, do czego można się jeszcze na siłę przyczepić, to ślad białka i 1-2 erytrocyty świeże, ale nie świadczy to przecież o jakichś wielkich anomaliach. Kryształów też nie ma. Flora bakteryjna mierna. Posiew czysty.
Brał już furagin, no-spę, lek regenerujący ścianki pęcherza (nie pamiętam nazwy), miał kroplówki i nie ma żadnej poprawy. Od dziś znowu jesteśmy na furaginie i no-spie.
Macie jakąś koncepcję co jeszcze można zrobić?
Na czwartek jesteśmy umówieni z panią doktor, ale mnie już ręce opadają, jeśli więc ktoś może coś zasugerować byłabym wdzięczna..