Jesteśmy po wizycie w lecznicy. Zapakowałam całą trójkę, tak na wszelki wypadek (no i żeby się pochwalić

)
Gluś i Ośka zdrowe i grubaśne. Gluś ma małe strupki przy nozdrzach, pozostałość po kk, przejdzie. Świerzb już prawie utłuczony, tylko Ośka nie bardzo chce się rozstać z sublokatorami

Wszystkie kotki mają obcięte pazurki

Pierwszy raz w życiu mam koty z obciętymi pazurami

Moje hodują.
Bieżnik biedniusi, już ma nawet gorączkę. Dostał tolfedynę i lincospectin, resztę zastrzyków będziemy robić my (poprosiłam o dodanie lidokainy). Jeśli w ciągu dwóch dni oczko dalej będzie takie biedne zmieniamy krople na floksal. Naclofu dziś nie dostanie, może jutro.
Poza tym przed wyjściem do lecznicy zobaczyłam coś, co w wykonaniu Bieżnika jest kupą - zebrałam i zaniosłam do badania. Po kupie widać, że z trawieniem coś kiepsko i odniosłam wrażenie, że aż roi się w niej od życia wewnętrznego, mimo dwóch odrobaczeń. Ciekawam co wyjdzie.
A po powrocie zrobiliśmy małemu pierwszą inhalację - strasznie płakał, nie podobało mu się nic a nic, nosek dalej zaflukany. Przed nocą zrobię mu jeszcze drugą.
Na przystanku spotkałam sąsiadkę Agalenorę, która jechała na Białobrzeską ze swoją "dziczką", czyli kociakiem, którego oswajanie zajęło aż jeden dzień

Ponieważ dziś świąteczny rozkład jazdy, to nie było dwóch autobusów pod rząd (tej samej linii), więc musiałyśmy pojechać taksówką i tak samo wróciłyśmy. Agalenora nie pozwoliła mi zapłacić - niniejszym dziękuję za zafundowanie podróży
W lecznicy rozmawiałam z dr Żurańską - czwarta wykastrowana kotka ma się dobrze aż za bardzo, w nocy uwolniła się z klatki i buszowała po zapleczu. Ma malutki szew.
Mam też wiadomości od Wentylka. Kociak lubi słuchać piosenek z lat trzydziestych, łobuzuje doprowadzając swojego opiekuna do białej gorączki, a opiekun wymyślił na swoje nerwy świetny sposób - pokochał Wentylka takim, jaki jest. Powstaje pamiętnik zakoceniowy, mam pozwolenie publikacji na forum (jak już zostanie mi przesłany). Niestety, znajomi Kamila chórem odradzają mu drugiego kota, więc na razie Bieżnik nie jest zarezerwowany, czekamy na decyzję i rozwój zdarzeń.