Bilardzik z 1 oczkiem - ma wspaniały Dom - zamykamy wątek :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 25, 2006 12:34

Mały się budzi, Ewa będzie Go nosić na rękach.
Operacja ok. Ja w drodze do lecznicy.
Będzie dobrze. :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Czw maja 25, 2006 12:34

Maluszek już po operacji :D wszystko przebiegło bez komplikacji :D

Niestety bardzo się rzuca w koszyku, a ja nie mogę go teraz zabrać i poprzytulać bo siedze w pracy :cry: :twisted:
trzymaj się tam, maleńki.... jak tylko będę mogła zaraz po Ciebie jadę...

Jutro i w sobotę będziemy jeździć na kontrolę i wysuwać sączek, a w poniedziałek, jesli będzie dobrze (prosze trzymać kciuki :) ) wyjmiemy sączek całkiem :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw maja 25, 2006 12:37

zosia&ziemowit pisze:Mały się budzi, Ewa będzie Go nosić na rękach.
Operacja ok. Ja w drodze do lecznicy.
Będzie dobrze. :D

Zosiu, czyli popracujesz troszeczkę jako kocia niania? :1luvu: Ciekawe, ile takie nianie biorą za godzinę :D Ewa ma chyba pacjentów, bo długo nie mogłam się dodzwonić...

Georg-inia

Post » Czw maja 25, 2006 16:32

Śliczne maluszki, dopiero teraz je zobaczyłam :D
Domki, do kolejki po puchatki :D :!:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw maja 25, 2006 18:05

no i jak maluchy?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw maja 25, 2006 19:43

Puchatek Laciaty jest zjawiskooowy :1luvu: widzialam naocznie :)
Jak Maluszek po zabiegu :?: mam nadzieje ze mniej "pijany" niz Dwukot ;)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Czw maja 25, 2006 20:43

Kociaki prześliczne, czarnuszek jest zjawiskowy (ta moja słabość do czarnych kotów :twisted: ) cieszę się, ze operacja się udała :) Trzymam kciuki za szybkie gojenie i czekam na wieści :)
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt maja 26, 2006 0:03

Georg-inia pisze:Zosiu, czyli popracujesz troszeczkę jako kocia niania? :1luvu: Ciekawe, ile takie nianie biorą za godzinę :D Ewa ma chyba pacjentów, bo długo nie mogłam się dodzwonić...

Ostatnio z różnych względów mam ograniczony czas. :(
Nianie nic nie biorą, ktoś musi bid doglądać. :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pt maja 26, 2006 6:00

Jak dziś się czuje mały misiu?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt maja 26, 2006 7:26

Puchatki od wczoraj u mnie w kojcu z kartonu :D Pierwsza noc minęła spokojnie, chyba spały, choć czasem jakiś delikatny pisk było słychać :)

Maluszek po operacji był troszeczkę kołowaty jeszcze ale już po pół godzinie od przybycia jadł, jadł, potem jadł. A! i jeszcze później jadł :D Apetycik dopisuje :D Chyba już mu lepiej, nie boli tak, bo dziś rano zaczął prychać :D śmiesznie, prawie bezgłośnie, ale prycha :) Bardzo ładnie zeszła opuchlizna z ranki po oczku :) tylko sączek zakrwawiony, ale po to on tam jest :)
Czarnuszek za to chyba jednak złapał kk :( już wczoraj jak go odebrałam od Pani Teresy miał zaczerwienione, załzawione i pół-przymknięte lewe oczko. Potraktowałam Gentą, i wczoraj i dziś rano, ale na wszelki wypadek pojedzie dziś chyba do dr Ewy. Poza tym któryś maluch ma biegunkę, podbiegnietą krwią -pewnie od robali :( ale z odrobaczaniem poczekamy, aż rana po oczku odrobinkę się zagoi.

Oba maluszki są przepiękne i ... kuwetkowe 8O od razu wiedziały po co to pudełko stoi :) i do żwirku pięknie siusiu i kupki robią. Poza tym usiłują się wydostać z kartonu i Czarnuszkowi nawet się udało - na dosłownie 5 sekund nie docisnęłam kratki na górze :) przemknął sie przez szparę szerokości 2, może 3 cm 8O i w nogi :) jak biegł to, przez tę swoją puchatość, wyglądał jak tocząca się kuleczka :D Martwi mnie tylko troszke, że one się nie bawią :( nie mówię, żeby zabawkami, ale ze sobą też jakoś nie... stres, ból, czy poprostu takie piwniczniaki mają od najwcześniejszych chwil ważniejsze zajęcia niż zabawa?

No i jeszcze bardzo ważna rzecz:
Chcę bardzo, ale to bardzo podziękować goska_bs, która przekazała z aukcji podkładek pieniążki na operację maluszka. Zostało mi z tego jeszcze 10 zł, więc oddam je razem ze swoją wpłatą za podkładki. Musimy się tylko jakoś umówić.

Georg-inia

Post » Pt maja 26, 2006 8:09

Aha! zapomniałabym... Mój TZ mówi , że nie ma serca :oops: mówić na maluszka Jednooczek. Czarnuszek, to tez nie imię.
Więc ogłaszamy konkurs, jak maluchy powinny się nazywać. Zdjęcia są, widać na nich kociaczki, więc pomysłów nie powinno Wam brakować :D

Georg-inia

Post » Pt maja 26, 2006 8:33

Może zwyczajnie Diabełek i Aniołek
albo komputerowo Backspace i Caps Lock :)
albo kosmicznie Saturn i Jowisz
albo kompercyjnie Snickers i Lion :)

mokkunia

Post » Pt maja 26, 2006 9:07

Georginia - podziekowania nie dla mnie a dla calego forummiau.pl :!: ale ja Cie chyba w imieniu forum hukne w ucho :evil: za proby oddawania tych 10 zł wrrrrrrrr - malo Cie czeka wizyt u Ewy?, lekow? i jedzonka?
Mizianki dla Puchatych Szkrabkow
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pt maja 26, 2006 10:24

Puchatki Kochane, właśnie TŻ mój dzwonił, że ładowarka przyszła do aparatu, teraz bateria się ładuje :) ale już od jutra będzie można znowu do woli pstrykać fotki.
Dajcie znać kiedy futerka przygotujecie do sesji foto, to Ciotka mokkunia przypędzi z aparatem :)

mokkunia

Post » Pt maja 26, 2006 10:37

Mokkunia :1luvu: myślę, że zdjęcia "komercyjne" to chyba nie wczesniej niż we wtorek :( po zdjęciu sączka (jak wszystko będzie dobrze - proszę o kciuki :) )

Georg-inia

[poprzednia][następna]