Moje koteczki - mam złodziejkę w domu;;))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 24, 2006 22:04

Dzięki za kciuki :D Jak wygram, to nie będę sobek i się podzielę 8)

Tak, to są zmiany zwyrodnieniowe. Wiem, że leczy się to przeciwzapalnymi, już mnie wetka uświadomiła.

Myślę, że lenistwo Rudej może z tego wynikało, że coś się działo. Dlatego ona nie lubiła się ruszać dużo.
Ale w codziennym spokojnym życiu nie widzę oznak bólu. Naprawdę. Analizuję sobie w tą i nazad i nijak nie mogę powiedzieć, że ma lub miała bóle. Chyba że się przyzwyczaiła.

Biedna jest Rudzizna, taki mały mutancik z niej, ale kochana jest. Uwielbiam, jak się do mnie tuli z nocy albo jak rozlewa mi się na kolanach :lol:
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Śro maja 24, 2006 22:10

No niestety, przy sterydach na stałe - bo można NSPZ ale sterydy dają efekt najdłuższy i chyba najlepszy - Ruda faktycznie nie bardzo będzie się nadawała na tymczasową ciocię dla znajdusiów...
Najważniejsze, żeby nie bolało i nie utrudniało życia :ok:
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro maja 24, 2006 22:15

Z kazdego twojego slowa slychac, ze ja kochasz...
I masz racje, moze dlatego malo ruchliwa byla.
Wiesz, Chester ma juz 1,5 roku. I uwierz, jako maly kocurek nie szalal tyle i nie baraszkowal jak teraz.Nie bylo zadnych objawow choroby serduszka, a jednak widocznie szybko sie meczyl i nie mial ochoty na psoty.Odkad bierze leki rozrabia jak maly kociak i biega jak torpeda po domu. Mozliwe, ze z Ruda jest podobnie, i ze teraz bedzie kotem wybitnie aktywnym. Sluchaj, a moze ona zle znosila nowe kotki, bo wiecej wysilku to od niej wymagalo? Tak sobie przypuszczam tylko.Prosze na mnie nie krzyczec i nie wysmiewac :-)
Wyglaszcz Ruda ode mnie.

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Śro maja 24, 2006 22:16

Sterydy? :( Kurczę, jakoś tak nie lubię tego słowa.

Czy ja się będę musiała nauczyć zastrzyki robić? 8O
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Post » Śro maja 24, 2006 22:17

Anna_33 pisze:Z kazdego twojego slowa slychac, ze ja kochasz...
I masz racje, moze dlatego malo ruchliwa byla.
Wiesz, Chester ma juz 1,5 roku. I uwierz, jako maly kocurek nie szalal tyle i nie baraszkowal jak teraz.Nie bylo zadnych objawow choroby serduszka, a jednak widocznie szybko sie meczyl i nie mial ochoty na psoty.Odkad bierze leki rozrabia jak maly kociak i biega jak torpeda po domu. Mozliwe, ze z Ruda jest podobnie, i ze teraz bedzie kotem wybitnie aktywnym. Sluchaj, a moze ona zle znosila nowe kotki, bo wiecej wysilku to od niej wymagalo? Tak sobie przypuszczam tylko.Prosze na mnie nie krzyczec i nie wysmiewac :-)
Wyglaszcz Ruda ode mnie.

No może to być. Całkiem prawdopodobne.

Ale wiesz, mam w domu dwie szare torpedy, to ja nie wiem, jak zniosę trzecią, rudo-białą :roll: :lol:
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Śro maja 24, 2006 22:20

kota7 pisze:Sterydy? :( Kurczę, jakoś tak nie lubię tego słowa.

Czy ja się będę musiała nauczyć zastrzyki robić? 8O

Na razie się nie przejmuj.
Myślę że wet Ci wszystko wyjaśni - jaki lek wybrał, jaką dawkę i dlaczego.
A zastrzyki to nie takie trudne, jeśli będzie taka potrzeba, migiem się nauczysz.
Jeśli, bo niekoniecznie musi być :)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw maja 25, 2006 9:30

Kota7
moj Karmelek ma zmiany w kregoslupie o charakterze spondylozy, podobnie jak Twoja Ruda. Takie zmiany najczesciej pojawiaja sie u kotow straszych, choc moj kot jest tu akurat wyjatkiem. W leczeniu Karmela rewolucji dokonala podaz glukozaminoglikanow. Sa to substancje budujace chrzastke, taki suplement diety, dostepny w postaci preparatu o nazwie felissimo( taki zel, ktorego kilka kropel dodajesz do karmy) lub kapsulek - cystaid. Moj kot, od czasu jak mu to podaje, zaczal biegac, mimo, ze nie dostaje zadnych lekow przeciwzapalnych i przeciwbolowych. Bylam zaskoczona, bo przeciez podawanie takich preparatow nie zmniejsza istniejacych w kosccu zmian, tylko dostarcza substratow do budowy nowej chrzastki. Najwazniejsze jednak,ze dziala. Mysle,ze jest duza szansa,ze pomoze Rudej.

Gen

Od: Czw paź 21, 2004 11:59

Post » Czw maja 25, 2006 11:01

Słyszałam o felissimo z okazji innych schorzeń. Przy okazji wizyty u weta zapytam, jak ona to widzi.
Dzięki :D
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Czw maja 25, 2006 14:26

Właśnie niedawno przyszłam z pracy i weszłam do domu. Koty zaczęły się kręcić, jak zwykle. Ślepka sobie przysiadła i ja patrzę, a Ruda podeszła do niej i oparła się o nią 8O A potem zaczęła jej pyszczek lizać, Ślepka się odwdzięczyła tym samym. Tak trochę postały, pomymlały się i Ruda poszła 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

A przed chwilką Ślepka wlazłą Rudej w drogę i ta się zdenerwowała, jak zwykle :twisted: .

Ciekawee, czy ten pierwszy wypadek to wstęp do ocieplenia stosunków, czy Ruda się zapomniała? :lol:
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Czw maja 25, 2006 16:19

Kota, ja bym stawiała na chwilowe zapomnienie :twisted: Albo cud, który sprawił, że Rudej zmienia się charrrakterek :)
Moim chłopakom też kilka razy zdażyło się lizać kocią Mamuśkę, ale chwilę potem była walka na łapki.
Eh, zrozumieć ich trudno...

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw maja 25, 2006 16:41 .

Przecudna historia, wzruszyłam się...

OlesiaR

Od: Czw maja 25, 2006 16:35

Post » Czw maja 25, 2006 17:38 Re: .

Moje chłopy raz się mymlają, innym razem tłuką- może Rudej się trochę odmieniło? :D Czekamy na wiesci o stanie rudego tornada.
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Czw maja 25, 2006 19:22

może była zmęczona i chciała się wesprzeć? :lol:

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Czw maja 25, 2006 19:57

aania pisze:może była zmęczona i chciała się wesprzeć? :lol:

To jest jakiś pomysł :lol:
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Czw maja 25, 2006 20:09

:ryk:

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

[poprzednia][następna]