Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Myszka.xww pisze:....
Czy "metryka" wystawiona przez owa "hodowczynie" jest potwierdzona przez odpowiednie organa? Czy macierzysty klub/zwiazek/stowarzyszenie potwierdzilo swoja pieczecia oraz podpisem przedstawiciela jej poprawnosc oraz zgodnosc z wzorem? Czy istnieje taki wzor? Czy ow klub/zwiazek/stowarzyszenie wie w ogole o tych metryczkach?
Jesli nie, kot zostal sprzedany bez rodowodu.
Icicle pisze:...Powołałam się na prawa konsumenta nie dlatego, że traktuję koty przedmiotowo, tylko dlatego, że zakup kota jest, jakby tego nie nazwać, "transakcją kupna-sprzedaży", więc to prawo obowiązuje we wszystkich takich przypadkach... Nawet jeśli umowa sprzedaży kotka nie zostaje podpisana, obowiązuje umowa ustna (jak od baby na targu kupujesz pietruszkę, to też, w świetle prawa zawieracie umowę o sprzedaży). ...
mirka_t pisze:Myszka.xww pisze:....
Czy "metryka" wystawiona przez owa "hodowczynie" jest potwierdzona przez odpowiednie organa? Czy macierzysty klub/zwiazek/stowarzyszenie potwierdzilo swoja pieczecia oraz podpisem przedstawiciela jej poprawnosc oraz zgodnosc z wzorem? Czy istnieje taki wzor? Czy ow klub/zwiazek/stowarzyszenie wie w ogole o tych metryczkach?
Jesli nie, kot zostal sprzedany bez rodowodu.
Jeśli tak to co wówczas?
Myszka.xww pisze:....
...
mirka_t pisze:Myszka.xww pisze:....
...
Jeśli na te pytania odpowiedź brzmi TAK to co wówczas.
Myszka.xww pisze:mirka_t pisze:Myszka.xww pisze:....
...
Jeśli na te pytania odpowiedź brzmi TAK to co wówczas.
Rozumiem, ze w regulaminie klubu/zwiazku/stowarzyszenia jest wyszczegolniony punkt opisujacy owe metryki i zasady ich wydawania?
Icicle pisze:dołączając się do Myszki.xww: taki wzór istnieje? i przepis? jak się dokocę to też dostanę metryke? Jak rozumiem, odpowiedź brzmi tak. Ja się mało, a nawet bardzo mało znam na związkach, w jakim to związku dają te metryki?
mirka_t pisze:Icicle pisze:dołączając się do Myszki.xww: taki wzór istnieje? i przepis? jak się dokocę to też dostanę metryke? Jak rozumiem, odpowiedź brzmi tak. Ja się mało, a nawet bardzo mało znam na związkach, w jakim to związku dają te metryki?
Nie jestem upoważniona do udzielenia odpowiedzi na te pytania. Jak już wcześniej pisałam hodowczyni sama się wypowie. Ja chcę otrzymać tylko odpowiedź na zadane Myszce.xww pytanie. Gdyby odpowiedź na Jej pytania brzmiała NIE to wiem co to oznacza. Chcę wiedzieć co jeśli odpowiedź brzmi TAK i to wszystko co mnie w tym wątku interesuje.
mirka_t pisze:Icicle pisze:dołączając się do Myszki.xww: taki wzór istnieje? i przepis? jak się dokocę to też dostanę metryke? Jak rozumiem, odpowiedź brzmi tak. Ja się mało, a nawet bardzo mało znam na związkach, w jakim to związku dają te metryki?
Nie jestem upoważniona do udzielenia odpowiedzi na te pytania.
Myszka.xww pisze:mirka_t pisze:Icicle pisze:dołączając się do Myszki.xww: taki wzór istnieje? i przepis? jak się dokocę to też dostanę metryke? Jak rozumiem, odpowiedź brzmi tak. Ja się mało, a nawet bardzo mało znam na związkach, w jakim to związku dają te metryki?
Zwiazek trzyma to w tajemnicy?
mirka_t pisze:Myszka.xww pisze:mirka_t pisze:Icicle pisze:dołączając się do Myszki.xww: taki wzór istnieje? i przepis? jak się dokocę to też dostanę metryke? Jak rozumiem, odpowiedź brzmi tak. Ja się mało, a nawet bardzo mało znam na związkach, w jakim to związku dają te metryki?
Zwiazek trzyma to w tajemnicy?
Gdybyś przeczytała moje posty to byś zauważyła, że nie jestem hodowczynią tylko znam tą sprawę.
Myszka.xww pisze:...
ja nie pytam o "ta" sprawe. Pytam o metryki. I kto je wydaje - zwiazek, czy "jakistam" hodowca.
Ten konkretny hodowca mnie nie interesuje - ani jego nazwisko, ani adres, ani... nic.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 100 gości